Jeza

Prikaz 1 prispevka (od skupno 48)
  • Avtor
    Prispevki
    Aisha
    Član

Pozdravljeni –

želim si soočiti se s svojo jezo, za katero vsak dan znova prepoznavam, da je imam v sebi veliko preveč. Dnevno se srečujem s situacijami, katere sicer niso primarni vzrok moje jeze, je pa reakcija nanje točno takšna. Predvsem mi je hudo, ker to jezo vedno neupravičeno izražam tudi v domačem okolju, predvsem v odnosu do hčere.

Tudi zdravstveno se je to že začelo odražati v hudih želodčnih težavah in težavah z žolčem.

Kljub temu, da sicer nisem popoln začetnik v tehnikah in znanjih s področja alternative, v tem primeru ne najdem pravega načina, poti, metode, kako se s tem uspešno soočiti. Imate morda kakšen predlog, kakšno izhodišče oz. vzrok bi lahko bilo štartna točka nadaljnjega dela?

Vesela bom vsakega predloga ali usmeritve.

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Dvomim da si se sposobna soočit z glavnimi vzroki, ki povzročajo jezo…mogoče samo z delčki določenih glavnih vzrokov…najprej se mora človek ojačat in prebrodit manjše jeze da se lahko sooči z večjimi…Wink

Kaj je po TKM nasprotje jeze…nimam pojma, gledat se mi pa ne da…štartna točka je ukvarjanje s tistim kar pomaga razvijati nasprotni pol od jeze…mimo ljubezni in sočutja se pa itak ne more…tralala…LOL

Lepo je če deliš
    Član

Stara…dvomim, da imaš tako količino jeze v sebi kot jaz…v meni divja ocean besa…pa se jaz sploh ne sekiram…jemljem to kot nekaj kar je pač skupek…mojega življenja…tak pač sem…No jezo-bes je pač najbolje sprostiti ko se pojavi…občutek pa je prav božanski… … …vsa ta moč ko začne valovit skozi mene…cool no

Kot reče Hulk…Ves ta bes-svoboda-moč…I LIKE IT

Btw…želočne težave niso produkt jeze-besa…ampak tvojega živciranja…kar je povsem nekaj drugega.

Jezo-bes…lahko uporabiš kot enegijo…za določene namene…dobesedono te odnese v višave…Ne morem ti opisat občutka…ko bes valovi skozi mene…v bistvu me osvobaja.

Je pa zelo nevarno jezo-bes držat na silo v sebi…takrat pa se lahko pojavijo tako psihični…kot telesni simptomi v obliki bolezni.

No…oča Tadej ti po podal bolj mehko-duhovno razlago…pa tudi malo bolj kompleksno.

Lepo je če deliš
    Član

No…da ne bo kdo mislil…da tepem uboge ljudi…Govorim o besu kot energiji, ki se da uporabiti v razne namene…tudi za krepitev samozavesti…na osnovi dejanskih izkušenj…torej praktično deluješ in jačaš svojo osebnost.

Globoko duhovnim…treba vse nekako napisat…ker me takoj obsodijo kot…hudodelca…

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Aisha wrote: Pozdravljeni –

želim si soočiti se s svojo jezo, za katero vsak dan znova prepoznavam, da je imam v sebi veliko preveč. Dnevno se srečujem s situacijami, katere sicer niso primarni vzrok moje jeze, je pa reakcija nanje točno takšna. Predvsem mi je hudo, ker to jezo vedno neupravičeno izražam tudi v domačem okolju, predvsem v odnosu do hčere.

Tudi zdravstveno se je to že začelo odražati v hudih želodčnih težavah in težavah z žolčem.

Kljub temu, da sicer nisem popoln začetnik v tehnikah in znanjih s področja alternative, v tem primeru ne najdem pravega načina, poti, metode, kako se s tem uspešno soočiti. Imate morda kakšen predlog, kakšno izhodišče oz. vzrok bi lahko bilo štartna točka nadaljnjega dela?

Vesela bom vsakega predloga ali usmeritve.

Tegale smo se dotaknili že v več temah. Zakaj bi se sploh zajebavala z iskanjem vzrokov? Nikoli ne bo konca! Enkrat boš iskala vzrok, zakaj popizdiš na otroka, drugič, zakaj na sodelavko, tretjič, zakaj na neprijazno uradnico, ……. petstotriinštiridesetič, zakaj na …
    Raje se nauči upravljati s čustvi – pozornost obrni navznoter. Nauči se opaziti, kdaj postajaš jezna. Ne dovoli, da ti jeza pospeši dihanje, ampak sama začni dihati zavestno, počasneje in globlje. Pozornost usmeri na vibro, ki se pojavi v telesu in jo opazuj. Zelo hitro se bo umaknila. In če boš to prakticirala, se bo jeza sama po sebi vedno redkeje vračala.

Lepo je če deliš
    Član

Bere se dobro…v praksi pa ne gre tako lahko…pritiski vsakdanje družbe…so nenehni…in v tem najt čas za opazovanje svoje notranjosti čustva-misli…še posebaj če si že v konfliktu s katerim človečkom…je umetnost.

Jaz moj bes v bistvu uporablam…ker mi to bolj ustreza-leži…(( pa tudi ljudje hitro dojamejo…pusti prasca primiru…ker bo sranje…avra, ki jo ižarevam…pove več kot bilo kakšno gobcanje ))… kot nekakšna distanca…od čustev in misli…ker pač to jaz nisem.

No…Eckhart Tolle je napisal dve zanimivi knjigi…Živeti v sedanjem trenutko…in…Nova Zemlja…v bistu v obeh knjiga dobro razloži zadeve tako od znotraj kot zunaj…več niti ne potrebuješ.

Ostalo je stvar tvojega razumevanja in prakse…Če pa ti ne bo šlo…pa lahko obiščeš kakšnega…res dobrega psiho-terapevta…določeni ljudje pač potrebujejo nekoga, da jih vodi…dokler se ne uravnovesijo in sami prevzamejo vajeti v svoje roke.

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Jaz moj bes v bistvu uporablam…ker mi to bolj ustreza-leži…(( pa tudi ljudje hitro dojamejo…pusti prasca primiru…ker bo sranje…avra, ki jo ižarevam…pove več kot bilo kakšno gobcanje ))… kot nekakšna distanca…od čustev in misli…ker pač to jaz nisem.

No, tule s lepo napisal, kako se v življenju “postavljaš” – ti proti svetu. Če si usmerjen proti svetu, je svet usmerjen proti tebi in ni pričakovati, da bi od njega karkoli dobil.
    Sicer pa – jeza je bazično čustvo identitete žrtve. Značilno za žrtve pa je, da jo izražajo v neprimernem trenutku in na neprimernem kraju. Primer: v službi imaš težave, ki jih doživljaš kot krivico. V tebi kipi, a svojih občutkov si tam ne upaš izraziti. Ampak ti občutki ustvarjajo kipenje destruktivne energije, ki želi na plan. Za silo ti odleže, ko potem brcneš kakšnega psa, se na koga izdereš ali greš s kom na pivo, ter mu na dolgo in široko razlagaš, kako je svet pokvarjen in krivičen. Tudi neprestana črna interpretacija lajfa in sveta na forumih ni seveda nič drugega, kot ventil, skozi katerega žrtva išče ispust destruktivne energije.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 48)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.