Reply To: Jeza

#7473
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Jaz moj bes v bistvu uporablam…ker mi to bolj ustreza-leži…(( pa tudi ljudje hitro dojamejo…pusti prasca primiru…ker bo sranje…avra, ki jo ižarevam…pove več kot bilo kakšno gobcanje ))… kot nekakšna distanca…od čustev in misli…ker pač to jaz nisem.

No, tule s lepo napisal, kako se v življenju “postavljaš” – ti proti svetu. Če si usmerjen proti svetu, je svet usmerjen proti tebi in ni pričakovati, da bi od njega karkoli dobil.
Sicer pa – jeza je bazično čustvo identitete žrtve. Značilno za žrtve pa je, da jo izražajo v neprimernem trenutku in na neprimernem kraju. Primer: v službi imaš težave, ki jih doživljaš kot krivico. V tebi kipi, a svojih občutkov si tam ne upaš izraziti. Ampak ti občutki ustvarjajo kipenje destruktivne energije, ki želi na plan. Za silo ti odleže, ko potem brcneš kakšnega psa, se na koga izdereš ali greš s kom na pivo, ter mu na dolgo in široko razlagaš, kako je svet pokvarjen in krivičen. Tudi neprestana črna interpretacija lajfa in sveta na forumih ni seveda nič drugega, kot ventil, skozi katerega žrtva išče ispust destruktivne energije.

Lepo je če deliš