Veganski izziv

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Veganski izziv

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #62997
  Klara85
  Participant

  Sicer je že ena podobna tema odprta, ampak sem kar novo naredila, ker je prejšnja bolj na splošno zastavljena. V glavnem prejšnjo jesen sem preizkusila tale izziv: http://www.izziv.si

  In sem želela izkušnjo podelit z vami. Ker me je res pozitivno presenetil in ga z veseljem priporočim. </span>Na izziv sem šla bolj zato, da bi v svoje življenja vnesla malo več zdravih receptov, ampak sem pričakovala bolj nek shujševalni program, solate in smoothieje. V bistvu sem pa čisto normalno jedla! Od bolognese testenin, različnih burgerjev do kremnih juh, različnih pisanih rižot in obloženih mehiških tortilj. Seveda so bili vmes tudi bolj lahki recepti, ampak se tudi pri tej običajno težki hrani po obroku nisem počutila napihnjeno, kot sem se ponavadi.

  Aja, zdaj sem se malo zatipkala v kulinarično smer, heh. Hotela sem v bistvu na kratko razložit, kako izziv poteka. Vse je brezplačno (razen mislim da je bilo pri kuharski delavnici nekaj malega za sestavine za prispevat, samo se je nisem udeležila, ker sem ravno imela neko obveznost tisti vikend). Poanta izziva je, da se 30 dni daš na preizkušnjo in odpoveš hrani živalskega izvora (meso, mleko, jajca, ipd.). Vsako jutro dobiš mail z recepti za zajtrk, kosilo in večerjo. Če kdaj kake sestavine nimaš, pač malo prirediš recept ali pa izbereš katerega iz blogov, ki jih prav tako linkajo v enem od prvih mailov. Ga glede tega ful priporočam za popestritev kuhinje, ker se preko njega dobi, hm, več kot 100 receptov po mojem.

  Če želiš, dobiš tudi mentorja. Jaz sem dobila eno ful fajn mentorico, s katero sva tisti mesec šli na pijačo in sva še danes v kontaktih. :) Na začetku so uvodna predavanja, ki so samo takrat, ko je večji izziv kot zdaj januarja, kot sem videla na strani društva, ki zadevo organizira (vegansko društvo). Predavanja so bila OK, predavatelj ni bil vsiljiv, na vsako temo je bilo nekaj povedanega. Veliko najprej o raznih hranilnih snoveh, kako je z beljakovinami pa železom pa tem, potem pa še o živalih (ta težek del – ampak ni blo krvavih slik!) in ekologiji (v smislu kok smo fajn, ker bomo en mesec tako jedli ker je ful boljše za planet). Na koncu je bla še hrana, so nardil en res okusen veganski golaž pa neko sočno pecivo. Tudi vmes tekom meseca dobivaš raznorazne bolj in manj zanimive novičke/članke. Nisem čisto vseh brala, pač tiste, ki so bolj pritegnili mojo pozornost.

  Izziv sem uspešno zaključila. Od takrat zdaj kar težko posežem po čem neveganskem, so mi malo dali mislit. Ampak sem zadovoljna, ker sem navsezadnje zato tudi šla nanj. Svojo prehrano sem bistveno izboljšala, koža se mi je popravila (prej sem imela neke težave z njo, odkar sem šla dol s kontracepcijskih) in tudi nasploh sem bolj hepi, kadar se držim stran od raznih mlečnih izdelkov in podobnega. Tako da bi priporočila tole, komurkoli, ki je vsaj malo z zanimanjem prebral moj zapis. Če ne drugega je januar idealen za take zaobljube.

  Nič, lepo se imejte, imejte se radi, uživajte v praznikih pa se kaj beremo na forumu. Aja, če ima kdo kakšno vprašanje glede izziva, kar naj vpraša. Če je kako bolj resno vprašanje, pa se kar obrnite na mentorje izziva, na vsako vprašanje res lepo odgovorijo (tudi če sem kdaj postavila kako bolj “neumno”). Čau! :)

  Lepo je če deliš
  #63233
  jakob
  Participant

  Čestitke na uspeh, bom pa z zanimanjem pogledal na link:bye:

  Lepo je če deliš
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.