Reply To: Jeza

#7468
tadej pretner
Moderator

Aisha wrote: Pozdravljeni –

želim si soočiti se s svojo jezo, za katero vsak dan znova prepoznavam, da je imam v sebi veliko preveč. Dnevno se srečujem s situacijami, katere sicer niso primarni vzrok moje jeze, je pa reakcija nanje točno takšna. Predvsem mi je hudo, ker to jezo vedno neupravičeno izražam tudi v domačem okolju, predvsem v odnosu do hčere.

Tudi zdravstveno se je to že začelo odražati v hudih želodčnih težavah in težavah z žolčem.

Kljub temu, da sicer nisem popoln začetnik v tehnikah in znanjih s področja alternative, v tem primeru ne najdem pravega načina, poti, metode, kako se s tem uspešno soočiti. Imate morda kakšen predlog, kakšno izhodišče oz. vzrok bi lahko bilo štartna točka nadaljnjega dela?

Vesela bom vsakega predloga ali usmeritve.

Tegale smo se dotaknili že v več temah. Zakaj bi se sploh zajebavala z iskanjem vzrokov? Nikoli ne bo konca! Enkrat boš iskala vzrok, zakaj popizdiš na otroka, drugič, zakaj na sodelavko, tretjič, zakaj na neprijazno uradnico, ……. petstotriinštiridesetič, zakaj na …
Raje se nauči upravljati s čustvi – pozornost obrni navznoter. Nauči se opaziti, kdaj postajaš jezna. Ne dovoli, da ti jeza pospeši dihanje, ampak sama začni dihati zavestno, počasneje in globlje. Pozornost usmeri na vibro, ki se pojavi v telesu in jo opazuj. Zelo hitro se bo umaknila. In če boš to prakticirala, se bo jeza sama po sebi vedno redkeje vračala.

Lepo je če deliš