Prehrana za krepitev imunskega sistema
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Prehrana za krepitev imunskega sistema
- This topic has 117 odgovorov, 22 glasov, and was last updated 4 years, 1 months nazaj by motovilc.
-
AvtorPrispevki
-
27. 12. 2009 ob 21:37 #118AVATARČlan
Strelka, ni nobene logike v tem, da bi se človek silil z neko vrsto hrane, v nekem strahu, da mu bo kaj primanjkovalo!
Čist banalen primer so razni vitaminski dotatki ali raznovrstni prehrambeni dodatki, ki jih širi farmatcevska industrija. Vse to je nepotrebno, če telesu kaj primankje, se samo odzove, tako, da ti sproži željo po neki hrani. Če manjka vitaminov te spreleti želja po sadju ali po določeni vrsti sadja, da pa bi se s sadjem basala na silo je neumnost.
Če se človek sprehodi po tržnici in se pase po obloženih mizah, ga nagonsko pritegne določena vrsta hrane, to je povsem naraven način.
Drugo pa so psihične prehranjevalne motnje, ko nesrečnik na silo zablokira jasne impulze svojega telesa, ker si je v svojo zabito glavo vtepel neke prehranjevalne predsodke in komplekse, ki jih je pobral, Bog ve kje!
28. 12. 2009 ob 9:57 #128strelkaParticipantSaj to ni strah, da bi kaj primanjkovalo …to so dejstva…
Sadje in zelenjava ..al pa različni dodatki.
No jaz sem še vedno pristaš sadja in zelenjave ..kot vitaminskih dodatkov ….Saj pravim,se strinjam telo pove samo itak …samo pove pa šele takrat ..ko ga nekaj s tira vrže ..to je tud dejstvo.
telo rab uravnoteženo prehrano ..če tega ne dobi začne iz nekaje te snovi črpat…in potem se to lahko pokaže kot recmo bolezen…
zakaj pa tega ne dobi …to je pa zdaj drugo vprašanje.
Smo si pa različni ..nekdo lahko poje vse kar je dobro in kar je slabo …nekateri smo pa zopet drugačni…
pozimi je potrebno jesti več sadja in zelenajve ..ne zato ker faramcija tako zapoveduje ..ampak ker telo te vitaminčke in mineralčke težje dobi iz prehrane …(pač zima) …potem upočasneno je tudi delovanje ledvic , jeter …itd itd …zato je treba pit precej tekočine ..da se telo čimbolj rasztrupla…oz čisti.
Poleti itak ogromno pijemo …pozimi ne .
Npr….jesti zdele veliko kislega zelja…(tuki je skoraj vse …)28. 12. 2009 ob 11:27 #130AVATARČlanTelo ti daje vsakodnevno signale kaj potrebuje! Problem je v tem, ker je večina ljudi tako obremenjena s svojimi težavami in nenaravnim načinom življenja, da sploh ne opazi kaj se dogaja z njihovimi telesi in kaj jim telesa sporočajo.
Ni nobene potrbe, da bi na silo jedli ! V mojem primeru, preden sploh pride moj čas za obrok, se osredotočim na sebe in se vprašam kaj bi rad jedel? Poslušam odzive svojega telesa, vsakodnevno sproti! In tudi pozimi imaš dan danes, veliko sadja in zelenjave, vedno na razpolago. Tako lahko vsakodnevno uravnovesiš svoj obrok.
8. 1. 2010 ob 9:19 #455UrielaČlanVčeraj mi je zadišal ingver. Kar čutila sem, kako mi je ta čajček dvignil raven energije in me razkužil od znotraj. Paziti je treba samo, da ni premočan. Ob prvi pripravi nisem imela občutka in me je skoraj razgnalo.
In še recept:žlica nastrganega svežega ingverjamedlimonacimetNastrgan ingver dodamo v vrelo vodo in ga pustimo vreti približno 10 minut, lahko tudi do 15, če je komu všeč močnejši okus. Odstavimo, počakamo, da se zadeva malce ohladi ter dodamo še med, limono in cimet. Čin čin8. 1. 2010 ob 9:41 #458ANAČlanMen pa zadnje čase nekaj drugega muči…način priprave hrane. Nmareč znano je, da z predelovanjem aka kuhanjem hrana izgubi veliko. Potemtakem se vprašaš, v čem je smisel jesti “prazno” hrano. Zato sem vedno bolj pristaš surove zelenjave, ki jo itak jem samo jst, tamamu pa dec se kremžita in skoraj da bruhata ko me že samo gledata kako grizem surov korenček, špinačko, solatko z veeeeeelik česna ( ubogi dec ), kako “kradem” iz vrečke “surovo” kislo zelje in repco….ok, mesa glih ne moreš surovega zagrist sam ipak…imam ful čuden predosječjaj, da že z energijo električnega štedilnika “zastrupimo” hrano…z elektromagnetskim sevanjem…pa mikrovalovka…pa friteza….pa grelnik vode…pa el.mešalnik…. Or maybe its just me….
Drgač se pa tudi jaz držim načela,pravila: kar mi paše to jem…
brlrlrbb
8. 1. 2010 ob 10:04 #462AVATARČlan8. 1. 2010 ob 10:09 #463ANAČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.