Prehrana za krepitev imunskega sistema

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Prehrana za krepitev imunskega sistema

  • Avtor
    Prispevki
  • #23740
    strelka
    Participant

    ozelot wrote:

    Embarrassed..

    pšenična moka vsebuje že sama po sebi gluten …
    Zakaj ga je pa treba dodajat …?
    ko sem pa sama delala pšenično meso-
    ..se je pa največ dobilo iz moke tipa 850…
    In hjm ..kaj gluten prispeva k prehrani za krepitev imunskega sistema …?Embarrassed

    Gluten je žitna beljakovina. Recimo da pozitivno vpliva na človeško telo.

    ja vem kaj je gluten ..
    in da zaradi glutena kruh vzhaja s pomočjo kvasa ..je bolj “voljan” …pomeni ne suh – ampak moker ..
    ne vem pa zakaj oz. čemu bi ga človek kot takega posebej dodajal prehrani?Embarrassed
    večino slišim da dela ljudem več preglavic kot koristi ..
    razne alergije ..kot so napenjanje …slaba prebava -zaprtje in podobno …
    ( ni kriv gluten ..ampak kljub temu Big smile)
    je pa nadomestek mesu …oz vegetarjancem predstavljajo
    pšenično meso oz. je le zamenjava za pravo …

    strelka2014-04-17 14:45:19

    Lepo je če deliš
    #23743
    janko
    Član

    tadej pretner wrote:

    Zadeva ni povsem v kontekstu teme, ampak da ne odpiram nove …

    Gre za lešnike. Tule, kjer živim, je precej leske in spomnim se, da sem se včasih okoli njih precej pasel. saj obrajtam lešnike. Ravno danes pa sem pomislil, da jih pravzaprav že nekaj let sploh več ni. Leske, ki so včasih garant rodile, so že nekaj let prazne. Ne vem le, ali gre tule za lokalni štos (okolica Radeč), ali je morda kdo kaj podobnega opazil tudi kje drugje v Slo.

    pojma nimam.
    je pa en elektrikar, ki vzdržuje daljnovode opazili tole:

    da je pod daljnovodi, speljanimi skozi gozdove leske veliko in da tudi zelo dobro rodijo.
    njegovo razmišljanje je bilo, da leski mogoče paše tisto el. magnetno polje (seveda pa mora ustrazati tudi podnebje. med npr. brežicami in pokljuko je kar omembe vredna razlika v klimi in posledično v rastlinju).
    kar se mene tiče, čisto možno, ampak se mi pa zdi, da to ni edini razlog.
    vsake toliko pod daljnovodi požagajo vse, kar bi kdaj v prihodnosti lahko ogrožalo daljnovod in s tem sredi gozda povabijo sonček prav do tla, da se leske pod daljnovodom lepo v miru sončijo in razraščajo, pa še iz leve in desne jim gozd nudi zavetje pred vetrom.
    in sprehod med tem grmovjem menda lahko preseneti še s kako zdravilno rastlinsko kulturo, ki jo je sicer težje najti drugod in ki ni zimzelena, a kljub temu človeku prijazna. TongueWink

    Lepo je če deliš
    #23746
    strelka
    Participant

    ja npr ..daturo ….po domače svinjsko dušco …

    Clown
    btw …to je toksična rastlina ..ni za jest …
    res pa ne vem …kako se leska obnaša ..če ji negativno seva …Big smileTongue

    strelka2014-04-18 10:23:09

    Lepo je če deliš
    #23750
    strelka
    Participant

    Še nisem probala …bom pa v priliki:

    NAMAZ ZA OKREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA

    2 žlici zmletih mandljev ali lešnikov, 2 žlici kokosove maščobe, 2 žlici kakovostnega olja (orehovo, konopljino, ričkovo, arganovo), 1 žlica začimb (klinčki, cimet, ingver), pomarančna lupinica.

    To je recept od Mirjan Grilc …zeliščarice …


    Pomarančna lupinico uporabimo od ne špricanih pomaranč …!

    strelka2014-04-18 15:07:21

    Lepo je če deliš
    #23826
    ozelot
    Participant

    Zdele sem speku kruh… mater je dober. Pšenica namočena in dva dni puščena da kali. Ko pridejo kalčki že ven jo zmelješ. Dodaš kvas, sol, malo sladila, daš vzhajat in potem peč. Jest sem dodal še posebej gluten a bi bilo bolje če ga nebi ker je malo lepljivo vse skupej. Ampak kruh je odličnega okusa.

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

    #23827
    strelka
    Participant

    Clap

    torej je uspelo …
    Lepo je če deliš
    #23828
    ozelot
    Participant

    strelka wrote: Clap

    torej je uspelo …

    Kar nekaj časa smo ugotavljali ali je dovolj pečen ali ne ker je tako lepljiv ampak je pečen. Lepek dela svoje.

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.