Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 302 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    Anonimnež
    Nedejavno

zlati rez wrote:
    kakor pravi naš forumski Brezo, ki mu pa tudi želim prou lep aktivni dan……SmileSmileSmile

Hvala…Thumbs Up…sem se prav lepo nafilal s prano in sončnimi kozmičnimi energijami, da sem kar švical…sem imel neke opravke…sedaj je pa čas da se malo soočim še z zemeljskimi energijami- odmaranje….Ne vem zakaj pri vremenu v medijih kažejo oblakec in sonček, če je pa večinoma samo sonček…Wink

Mogoče je pa čas da zamenjam zimske gume al pa ne…se je že zgodilo da je tudi maja padal sneg…Sicer pa na Vršiču se ga lahko še zmeraj prime v roke in se kepa, u planinama je pa kar mraz…Ma bom še nekaj časa pustil zimske copatke na avtku…za svaki slučaj…Tongue
    Lepo je če deliš
    ANA
    Član

Brezo wrote:

če ti okolica pravi da si pijanec, slabič, nikoli ne bo nič iz tebe, poglej kako uspešen je tvoj brat….poznam podobno zadevo iz svojega lifea…, zlasti še če jim tanajbližji sesuvajo moralo namesto da bi jih podpiral.

sami izgovori….me smo stale ob strani pijancu ( ne morem druzga rečt, sory ) 9 let!!!! Mami je naredila vse…od neskončnih pogovorov, pa k 1001 strokovnjaku, pa pijačo zlivala stran…ma vse živo….vsakič se je našel nek nov izgovor, da je lahko pil…pa je imel v qurcu otroštvo….pa ga je zjebala služba…pa je bila mami zoprna baba, k mu zapravlja življenje…pa komu je bilo treba imet otroke…pa vse sorte torte se je našlo…na koncu je šel k drugi…abstiniral 10 let!…potem pa spet začel pit….Torej?
    Ne, ne brezo sory! Pa ga ne sovražim…vem, da je to cel safr, da se je težko izvlečt iz odvisnosti…in verjamem, da mu ni bilo lahko z vsemi “problemi” ki jih je imel sam s sabo…ampak ni bil pripravljen narediti popolnoma nič, da bi bilo bolje! Tudi poskusil ni!….ampak vse je v glavi….lahko ima še tako podporo od okolice…pa če se sam ne bo hotel izvleči iz tega….mu ni rešitve…ogromno oblik pomoči od odvajnja odvisnosti je…samo ozreti se je treba…pa hoteti….SAM!!!! Ne pa pričakovati od drugih, da bodo pomagali….ja, do neke meje….naprej pa mora sam!…in niso vedno drugi krivi za njihovo nesrečo…sorči…

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Hm, kakšnim strokovnjakom…to kar se učijo po zdravstvenih šolah kao terapevti…Question kakšne podpore od bližnjih…Question je treba malo več znanja…duhovnega znanja…Treba bi se bilo lotit vzrokov- kaj nekoga napeljuje k pijači, ne pa posledic- zlivanja pijače stran…Wink

Jaz sem šele pred kratkim spoznal, da človeček lahko samo z bližino vpliva na nekoga drugega…to kar nekateri imenujejo žarčenje aure…in če se ostali družinski člani lotijo kao prečiščevanja družinske karme…to vpliva tudi na “pijančka” in tak človeček se bo počasi zamislil in tudi bil pripravljen kaj naredit…zlasti pa še če se vplete višja sila…Tongue

Škoda, da sem to zvedel prepozno…z živimi je lažje razčiščevat zadeve kot pa z mrtvimi…govorim o svojem očetu, ki je bil kao alkoholik…šele potem sem videl določene vzroke…osebna karma in družinska karma za sedem rodov nazaj…Ni vse v glavi, vzroki so globje (samskare iz preteklosti) in to vpliva na miselnost…Prava ljubezen pa lahko premaga tudi te ovire…in lahko se pojavijo tudi solzice..solzice od sreče…Hug
    Lepo je če deliš
    ANA
    Član

Brezo wrote:

Hm, kakšnim strokovnjakom…to kar se učijo po zdravstvenih šolah kao terapevti…Question kakšne podpore od bližnjih…Question je treba malo več znanja…duhovnega znanja…Wink

Tega 20 let nazaj ni bilo….mami je uporabila tisto, kar je bilo takrat na razpolago….poleg vsega je bil očka oficir JLA…vse so vedeli…kdaj greš srat, scat, kozlat….tudi vojska mu je nudila vrsto oblik pomoči…pa ga ni zanimalo…vsi so bli prasci, banda, ki mu je želela slabo…

Še danes očka meni samo slabo o alternativi…verjame v medicino ( sam je bil dohtar ) in samo medicina ve vse….verjame v tablete…in v pijačo….boh ne daj, da mu jaz začnem z svojimi teorijami…me pošlje v tri krasne LOL

Brezo wrote: Treba bi se bilo lotit vzrokov- kaj nekoga napeljuje k
    pijači, ne pa posledic- zlivanja pijače stran…Wink

Vzroke smo poznali….samo ozavestit jih ni hotel…sprejet dejstvo, da je imel pač tak lajf in ni hotel pustit preteklosti za sabo…zamere…zlivanje pijače stran je bilo že zadnje dejanje, ko mami več ni vedela kaj storiti…

Kakorkoli, da ne bova preveč smetila Zlatemu rezu….pri nas je bilo pač tako….in dvomim, da so si primeri odvisnikov tako zelo različni….vsem je skupni imenovalec ta, da so sebični, egoisti, ker mislijo samo nase, kako so oni ubogi, se jim godi krivica in nasploh se je ves svet zarotil proti njim in zato je bolje, da so odvisni, ker edino to jim je rešitev….buhuhuhuhu…

Pošiljam ljubezen…..

Approve

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Pa ne pozabit na okolico in domače, ki pravijo da so “pijančki” sebičneži, egoisti, mislijo samo nase….kajti s tem tudi oni prispevajo svoj negativni delež k celotni čorbi…pa čeprav na nezavedni ravni…Poglobljene vzroke se pa težko prepozna, lažje je s tistimi ki so čist na površju…Tongue

Bom nehal smetit Zlatki….Wink
    Lepo je če deliš
    zofija
    Član

,
    Drgač pa Strelka in Zofi….matr, sta zataknile LOL Sploh ti Zofija…na vsak način si hotla ta svoje doseč…pr tebi še vedno, draga moja, zelo zelo buta ven Ego…pa reci kar hočeš….pejdi še 1x čez svoje poste….upam, da se boš “prebrala”…si precej “agresivna” , pa ne vzemi tega kot kritiko….jaz te pač tako berem….še veliko dela te čaka, punči Wink . Drgač maš pa zakon mamico, sej ti to veš, samo nikar ne “vleci” njeno zgodovino še v svoje življenje….uf…upam , da nisem šla predaleč…

hojla, tuki Zofi, hčera od rezine zlate moje, ejga ana, sem te prav pričakovala, da se boš oglasila, vesela jaz tebe in tvojih obsojanj…….Ja res je, moja mami je super kakor tudi ostale naše mamice….ampak njena zgodovina je njena zgodovina, zatorej, če spoštujem, si nimam kej “vlečt njeno zgodovino” v moje življenje, pa saj je TO njena zgodovina IN NE MOJA( kva pa, če ona vleče njeno zgodovino meni. Ne veš ne, človek je hitro preveč pameten za druge), ne vem no, stvari so zelo preproste…….vsak ma svojo zgodovino……., da si pa ti te moje poste razumela tako, kot, da jaz na vsak način hočem doseči svoj PRAV, pa tud prav, ker ti izhajaš iz sebe ven kakor tudi drugi in seveda jaz tudi(pač kolker ti je dano oz. izhajaš iz svoje egojebe, ko ti to bereš) Drgač te pa morem razočarati, da jaz nisem šla še enkrat prebrati te moje poste, ker TOČNO VEM KAJ NAPIŠEM oz. KAKO JAZ ŽIVim in jaz Govorim tako kot jaz Živim in seveda pol tudi tako napišem, saj kolker sem že velikokrat povedala, da se učim vsako sleherno sekundico mojega življenja in to od vsakega posebaj, zame to ne pomeni KLATENJA PRAZNE SLAME ampak jaz to dejansko živim…….in tako jaz kreiram svoje dogodke.

Ampak al kdo sploh ve kaj to pomeni, da si kreiram svoje dogodke? Ne vem, če ti veš! In kako jaz to vem, ker natančno berem te tvoje poste kakor tudi druge, ker se spomnim tvoje izjave, ko si rekla, da za 700 evričev pa ti že ne boš delala(mogoče to govori tvoj ego), da naj oni kar majo to, da off, ne vem natančno, sam vem pa, da je blo neki v tem smislu…….

Glej ana(pa se nimam za nč več ali manj) ampak jaz pa z veseljem delam za min. plačo, 572evrov na mesec, pa še tiste nadure, ki jih naredim niso plačane pa še drugim dobesedno nesebično(ego zelo velik? a ne?)brez pričakovanj pomagam, recimo en primer: Nazadnje sedim v enem kafiču in se pogovarjamo in neka punca oz. po tvoje punči, sicer jaz sem jo prvič srečala, je bila je čisto v kurcu, rekla je, da rabi 200 evrov, ker drugače bi jo delužirali iz stanovanja in ostala bi brez strehe nad glavo. Čeprav sem imela glih še ene tristopedset evrov(in neplačano najemnino) na mojem bančnem računu, sem brez vprašanj vstala in odšla na bankomat in dvignila teh 100evrov in ji dala in to brez pričakovanj, da to dobim nazaj, čeprav je ona rekla, da mi vrene čez par dni, sem vedela, da se lahko poslovim od teh 100 evrov…….in glede na mojo min. plačo se mi zdi, da lahko sklepamo, da mi teh 100 kar neki “pomeni”. In teh zgodb

imam kar veliko, sam men se to vse vrne nazaj ampak ne v obliki materialnosti ampak v obliki kreiranja svojih lastnih dogodkov in posledično tudi materialnih dobrin, verjela ali ne, men se čisto vse “želje” izpovnejo, jaz sem gospodar te moje podzavesti(čustev) in noben drug, zatorej, jaz mislim, da se človek lahko zelo hitro zmoti, ko ti reče, ti si to, in ti si drugo, v tvojem primeru, če sem jaz super ego, kakor si me ti tudi obsodila, naj to bo tudi tako. Aleluža, ker isto sekundo se tebi tvori tvoj dogodek, ki ga ti rabiš, da presežeš oz. spoznaš tvoje vzorce oz. odvisnosti. In tako se jaz počutim čisto varno in zaščiteno…….. iz strani vesolja, ker mislem tako, govorim tako in delam tako……..veš pri nas ni izgovorov, kolker je že rezina povedala, ali si ali pa nisi, vsak sam odgovarja oz. je odgovoren za sebe……..Drgač pa, da te spomnim, nekatere stvari, ki si jih ti napisala o “alkoholikih”, če znaš brati, sem jaz napisala zelo podobno……Zatorej res ne vem kaj si ti hotela povedati o mojem ful egotu oz. učenju, če jaz že itak govorim, da se učim od vsakega posebaj. Verjamem pa, da je za ljudi najlažje delati TO kar delaš TI, će ti kaj ni všeč pač napišeš Ti si To in Ti si Ono, sam oprosti jaz sem pa, človek, ki rabi malo boljši argument za obsodbo oz. jaz si glih ne bi upala nekoga obsoditi, če se nebi prej konkretno pozanimala oz……..kakega sogovornika imam pred seboj…….ampak vsak po svoje. Sam ana, verjemi mi, da je najlažje obsoditi človeka(zofijo), da je ful ego, kolker najprej pogledati v sebe oz. svoje napisane poste……..Pol se pa itek vsi zgovarjajo po svoje, kolker v smislu, pa saj nisem tako mislil…….Ne vem no, jaz vse mislim tako kot napišem, ker tako tudi živim……..zdej pa za ene sem svetnica za druge pa prasica….nč važen…….kakor ZNOTRAJ takor ZUNAJ, za mene je to čisto preprosto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zdej pa, če ti meni rečeš, da sem ful ego, tud prav, ker vsak po svoje(je sreče kovač), jaz se lahko samo smejem……..ker dogodek se formira.tukaj in zdej…..kakor zate takor zame, sam jaz se počutim varno in zaščiteno, kaj pa ti????????????????????????????????????

Lubčka…………………………..Zofi………………………………………………………………………

Lepo je če deliš
    ANA
    Član

oh, Zofija, draga! Sem vedela, da boš stavek vzela kot obsojanje. Še 1x si preberi oz. se bom kar citirala: pa ne vzemi tega kot kritiko….jaz te pač tako berem… Ni bilo mišljeno kot obsodba. Tudi jaz napišem tako kot mislim. Če bi te obsojala, bi napisala: obsojam, da si taka in taka. Jaz te tako berem čez poste, tako sem te začutila, nikoli pa trdila, da vem kakšna si v resnici, ker te ne poznam. poznam te toliko, kolikor te tukaj berem. In enako velja zate. In te tudi nimam pravice obsojati, soditi, lahko ti pa povem, kakšen vtis daješ čez poste.

Drgač pa, da te spomnim, nekatere stvari, ki si jih ti napisala o
    “alkoholikih”, če znaš brati, sem jaz napisala zelo podobno…

Moj komentar se ni nanašal na to, KAj si napisala, ampak KAKO si napisala…tema ni važna Wink

Mah tisto o službah….jst imam pač to srečo, da mi ni “treba” it delat za 700 €, ker se mi enostavno ne splača….imam več sitnosti z tako službo kot pa koristi…zakaj? to se mi pa ne da zdaj pisat Big smile … če bi bila drugačna situacija, bi seveda poprijela za kakršnokoli delo…delati mi ni izpod časti, gre za to, da sem bolj koristna doma, kot pa v službi za 700 €….

Lepo je bilo poklepetati s tabo, zdaj pa grem spravit tamalga spat. Želim ti lep večer Smile

Lepo je če deliš
Prikaz 302 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.