Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#3235
ANA
Član

Brezo wrote:

če ti okolica pravi da si pijanec, slabič, nikoli ne bo nič iz tebe, poglej kako uspešen je tvoj brat….poznam podobno zadevo iz svojega lifea…, zlasti še če jim tanajbližji sesuvajo moralo namesto da bi jih podpiral.

sami izgovori….me smo stale ob strani pijancu ( ne morem druzga rečt, sory ) 9 let!!!! Mami je naredila vse…od neskončnih pogovorov, pa k 1001 strokovnjaku, pa pijačo zlivala stran…ma vse živo….vsakič se je našel nek nov izgovor, da je lahko pil…pa je imel v qurcu otroštvo….pa ga je zjebala služba…pa je bila mami zoprna baba, k mu zapravlja življenje…pa komu je bilo treba imet otroke…pa vse sorte torte se je našlo…na koncu je šel k drugi…abstiniral 10 let!…potem pa spet začel pit….Torej?
Ne, ne brezo sory! Pa ga ne sovražim…vem, da je to cel safr, da se je težko izvlečt iz odvisnosti…in verjamem, da mu ni bilo lahko z vsemi “problemi” ki jih je imel sam s sabo…ampak ni bil pripravljen narediti popolnoma nič, da bi bilo bolje! Tudi poskusil ni!….ampak vse je v glavi….lahko ima še tako podporo od okolice…pa če se sam ne bo hotel izvleči iz tega….mu ni rešitve…ogromno oblik pomoči od odvajnja odvisnosti je…samo ozreti se je treba…pa hoteti….SAM!!!! Ne pa pričakovati od drugih, da bodo pomagali….ja, do neke meje….naprej pa mora sam!…in niso vedno drugi krivi za njihovo nesrečo…sorči…

Lepo je če deliš