Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
22. 5. 2010 ob 15:43 #3183strelkaParticipant
Eh Zofija ..ti maš velik problem …veš ..pa to ni zdaj moj problem da ti povem kakšen ….ker konckoncev ga maš ti za rešet …ne jaz. Ker tebe nekaj moti …
Ampak oK …bom povedala kako jaz vidim tvojo komunikacijo z mano…
Kot prvič izrazla sem svoje mnenje glede alkoholikov …in pač meni praznega filozofiranja …
izrazla sem …res priznam mal na moj način ..da Zlati rez veliko govori o egu …in zdaj razumem zakaj ..ker ima problem z egom. zato tudi tisti prvi stavek , ki si ga ti razumela po svojo ..kar je tudi prav.In ti ga nisem razlagala ..ker ja pač sem pustila naj gre po svoje …
Povedala sem ti ..da ne maram da mi, ko me nekdo mal priščipne ..potem tala ljubčke …jp mal se mi zdi smešno …narejeno in men vsiljivo ….Zlati Rez mi je odgovorila , kar spoštujem … potem ti uletiš kot en satelit ( mah ne vem najbrž si njen odvetnik) …in začeneš zopet s svojimi idejami o mojem stavku , ki ga sploh nisi štekala…in še ja ocenjuješ kako nekateri zanimivo delujemo ..torej a smo zdej tvoji Zajčki al kaj …da boš analizairala al kaj?
Kdo ti daje pravico za to …..
Tvoj samogovori pa okej …saj sem povedala, tud jaz jih imam…Tko da …mah ne, ti pač piši kar želiš ..sam dopusti pa tud drugim da pišejo svoje bolj natančno meni dopusti…
če lahko ….( sicer pa ne zato, ker sem se zdaj zahaklala s tabo na splošno mislim da je včasih bolje bit tiho..posebej pri takih nepomembnih zadevah, kot je zdele tole..kar bom do nadaljnega v tej temi tud upoštevala)Sem pa tud jp bolj kolerične sorte …tko, da butnem včasih kaj zanimivega čist tko usput …
Ti pa analiziraj svojo psiho v vrtaj po sebi , ker vidim maš veselje …mojo pa, če lahko pusti na miru .
Tko no, zdaj sem povedala, da ne bo blamaže.
Oz nesporazumov…in užaljenih čustev.
Ajd mej se….
Oh Zofi,če bi jaz dajala dovolenje kdaj bo kdo kaj pisnil …ha , ha …bi bil prevelik kraval…se pa oproščam ..jp ker sem kalila mir v nebulozah ..in ga pripeljala mal v bolj razburkane vode ……
strelka2010-05-22 16:15:09
22. 5. 2010 ob 22:32 #3191zlati rezČlanBr večer,
hahaha…evo mene, vidm, da nebulizm laufa tud brez mene…..hahahaha…..sam po domač povedan, jest sm res srečna…..dobim napotke…….diagnoze…..hvala, hvala………hahahahah……….hja, kva čem rečt, bilo kuda egojeba svuda………sam, da imam jest problem z egom in, da ga nimate vi, sej človek se kar oddahne…..hahahahahaha…….jest kot norc prevzamem vso odgovornost za mojo egojebo, za vašo, pa res ne, pa tud za sosedovo ne……..ampak za svojo pa ni blema…….vsak dan, vsak moment…….
Res pa je, da je nebulizem bolj ekzaktna veda in sicer pri nebulistih ne pomeni ne in ja pomeni ja in to že v osnovi……vendar pa se gre za transformacijo, ne v ja ali obratno……zato pa je potrebno vedeti pravila igre, da pač ne pomeni ne in ja pomeni ja in, da se vsak moment lahko ne stransformira v ja, samo, če se človek za to odloči in pozornost usmeri v sebe in si prizna…….samo to je dinamičen posel….je treba delat…..
Življenje nebulista je dinamično, ker je pač sprememba edina stalnica……..hahahaha……jest jo zdele že uživam v mojem novem domu….mal pucam….jutri bomo belili, pa te zadeve…… laufa…..akcija…..hahahahahhaha……tk, da se v naslednjih dveh tednih preselim na drug konc Slovenije, tudi bolj v naravi……res je lepa Slovenija……moj pesjaner je navdušen…….hov….hov…..hov….
slišmo
23. 5. 2010 ob 19:54 #3207zofijaČlanejga ja,jaz sem se sedaj res neki naučila od Strelke(kakor tudi od vsakega drugega) in sem se odločila, da naredim prestop v vedo, znanost Nebulizem oz. po domače Egojebo, ker mi zdi, in to je moje mnenje, da se drugod sam neki lepo pogovarjajo in kr neki transformirajo oz. integrirajo, pa , če koga kaj vprašam, ti itak sploh ne znajo odgovoriti oz. se kr neki izmotavajo in na koncu ti celo rečejo, da potem imaš pa ti problem in, da kva se pa sploh vmešavam…..in de oh in de sploh..neka prekrita obtoževanja(ti si, ti si to)…..pa sej, če pomislim nazaj na začetek tega foruma in mojega pisanja oz. mnenja na tem forumu, so mi že v bistvu vsi govorili(od avatarjaa do tadeja), da nimam pogojev.., da sem zgrešila temo, ….ejga sprejemam že od začetka, če že kdo sploh natančno bere ta forum(v globino in širino) ampak……..okej vsak po svoje……in evo rezina ti zlata moja, jaz se okronam za tvojega advokata s satelitsko povezavo zemlja-vesolje-vesolje-zemlja in se mi zdi, da bom na podlagi tega tudi prišla do mojega problema…….uglavnem vsak norc si zgleda zasluži tudi svojega advokata in jaz mislim oz. vem, da sm ta prava oseba za to, tk de….nebulizem-analizem…….
lep pozdrav in lubčka iz analistične-nebulistične egojebe…….ampak kdo pa sem jaz, da si jemljem to pravico,: imam zelo preprosti odgovor: človek z metlo v roki, pa predpražnik je dvignjen……
zofkafilozofka24. 5. 2010 ob 0:55 #3212strelkaParticipant
Povedala sem ti kako razumem tvoje pametovanje meni …in kaj sem sedaj dobila ..spet nekaj kar resnično ne razumem.
Ne tebe …oz tvoje komunikacije – pogovora s teboj.
Jaz niman problema s sprejemanjem in nesprejemanjem …tisto, kar sem pa rekla, rečem pa tud resno mislim.
Zame se taki ljudje uničujejo življenje…pika.
Ker nimajo od življenja nič, ker živijo v iluzijah…in to opazijo šele , ko je ponavadi prepozno.
Kaj bi pa ti sedaj rada še kaj zvrtala …pa ne vem.
Če imam pravico , ne nimam da od kogar koli zahtevam kako naj živi …imam pa pravico, če mi nekaj ne paše ..da lahko odklonim In to čist brez slabe vesti.Namesto da tukaj vrtaš vame in me sprašuješ ..vprašaj pač ženo enega alkoholika, al pa pač mamo narkomana ….jih je veliko.
Lahko greš pač tud v varno hišo , al pa v prestopne domove …možnosti je veliko.
..torej boš dobila pravi odgovor,…tud o sprejemanju pa nesprejemanju pa tko naprej.
Pač odgovor iz prve roke ….Brez odvečnega balasta in filozofiranja ampak gola dejstva.
Tko oglasila sem se pač zato , ker si rekla da ne dobiš odgovorov , ki jih zastaviš..no sedaj si jih dobila.strelka2010-05-24 00:56:31
24. 5. 2010 ob 13:59 #3217zofijaČlanstrelka wrote:
Povedala sem ti kako razumem tvoje pametovanje meni …in kaj sem sedaj dobila ..spet nekaj kar resnično ne razumem.
Ne tebe …oz tvoje komunikacije – pogovora s teboj.
Jaz niman problema s sprejemanjem in nesprejemanjem …tisto, kar sem pa rekla, rečem pa tud resno mislim.
Zame se taki ljudje uničujejo življenje…pika.
Ker nimajo od življenja nič, ker živijo v iluzijah…in to opazijo šele , ko je ponavadi prepozno.
Kaj bi pa ti sedaj rada še kaj zvrtala …pa ne vem.
Če imam pravico , ne nimam da od kogar koli zahtevam kako naj živi …imam pa pravico, če mi nekaj ne paše ..da lahko odklonim In to čist brez slabe vesti.Namesto da tukaj vrtaš vame in me sprašuješ ..vprašaj pač ženo enega alkoholika, al pa pač mamo narkomana ….jih je veliko.
Lahko greš pač tud v varno hišo , al pa v prestopne domove …možnosti je veliko.
..torej boš dobila pravi odgovor,…tud o sprejemanju pa nesprejemanju pa tko naprej.
Pač odgovor iz prve roke ….Brez odvečnega balasta in filozofiranja ampak gola dejstva.
Tko oglasila sem se pač zato , ker si rekla da ne dobiš odgovorov , ki jih zastaviš..no sedaj si jih dobila.Hojla,
js sm vesela, da si se oglasila, kolker sem že neštetokrat povedala, da jaz govorim iz svojih doživetih izkušnjah in to kar pišem govorim iz sebe ven. Če pa ti misliš, da jaz samo pametujem oz. filozofiram, je pa to tvoj problem oz. nezaupanje, ker jaz to preprosto živim. Vse besede in vse stavčne zveze, ki sem jih napisala, to jaz živim tukaj in sedaj in zato si tudi jemljem to pravico, da lahko tudi tako napišem, ker drugače ne znam. Če bi jaz to drugače napisala, bi bila to zame iluzija, kakor praviš ti, da te alkoholiki in odvisneži živijo v iluziji. Jaz pa pravim na podlagi mojih izkušenj, da vsak človek, ki misli eno, govori drugo in dela tretje, živi v iluziji in je seveda odvisen. Odvisnosti je veliko in ne samo od alkohola in droge, človek je lahko odvisen tudi od odnosov, časa, od svojega pogojenega uma, ki mu govori kaj mora storiti iz občutka dolžnosti, da se pač ta pogojeni um počuti bolje itd……..odvisnosti ziljon……..iluzij ziljon…….dokler se človek zavestno ne vpraša oz. vidi: saj res mislim eno, govorim drugo in delam spet tretje, če pa to ni iluzija, pol pa res ne vem kaj bi lahko bila iluzija…….Napisala si, da hočeš slišati gola dejstva in to brez odvečnega balasta oz. filozofiranja, in evo ti jih. Sicer ne vem glih al boš ti zadovoljna z mojimi golimi dejstvi ampak jebi ga to so moje izkušnje in sicer:1. ne rabim hoditi v nobeno varno hišo, ker jaz sem nudila svojo varno hišo raznim odvisnežem, ki so moji prijatelji
2. ne rabim intervjujat oz. spraševati raznorazne žene alkoholikov, ker jaz sem živela z alkoholikom in to težkim alkoholikom3. naredila sem vse kar je bilo v moji moči takrat za te odvisneže in ugotovila naslednje, da pomagaj si sam in bog, vesolje ti bo pomagalo, se pravi, da dokler se sami ne odločijo, da kaj spremenijo v življenju, se mi lahko na vse pretege trudimo in jim kao pomagamo ampak ne bo nič bolje……verjemi mi(al pa tud ne), govorim iz prvve roke, jaz sem jim nudila varno hišo, mojo hišo, moj osebni prostor, jim masirala telo, ki je bilo v krčih, jih poslušala brez obsojanj, jim kuhala v kolker so oni hoteli jesti, v glavnem hotel 5 zvezdic…..ampak na koncu so me celo oropali, pa že tako nisem imela veliko teh materialnih dobrin oz. denarja ampak brez obsojanj njih, sem pogledala v sebe in se seveda takoj veliko naučila, da pomagaj si sam in bog(drugi) ti bodo pomagali…….drugače je vse, kakor ti praviš klatenje prazne slame in to zelo hitro na škodo sebe, če človek do sebe nima pravega pristopa oz. odnosa, spoštovanja, ljubezni v sebi in ne v drugih…….kaj hitro ugotovi, da je bil sočuten na napačni način. Meni so se smilili, in te alkoholiki in te odvisneži, kakor tudi njihove žene, punce, družina, otroci…….Ampak se potlej po te moji izkušnji-izkušnjah dokaj hitro ugotovila, da sem bila sočutna čisto na napačen način, brez spoštovanja do sebe in s tem do drugih, ker vsak ampak čisto vsak je sam odgovoren za sebe, in ti lahko pomagaš ampak, če drugi nočejo narediti tega koraka v sebi in si priznati določene stvari o sebi in s tem o svojem delovanju tukaj in sedaj, gre celo človek na škodo sebe(pa sam pomagati sem hotela) in to potemtakem je njegova, moja izkušnja(eno gre z drugim), zatorej tudi pravimo, da smo vsi povezani med seboj, zdej pa al si odvisnež, alkoholik, ali si pa žena, prijateljica, znanka, nč važen, vsi se učimo od drugega vsaki trenutek in tle ima, če mene vprašaš Spoštovanje, Sprejemanje eno VELIKOOOO VLOGO V NAŠEM ŽIVLJENJU oz. V NAS SAMEM, ker če bi se dejansko zavedali, da smo vsi učitelji in vsi istočasno učenci, bi bil po mojem mnenju svet veliko lepši za naše oči…….( pa saj si že slišala, da palica ima dva konca)…..Zatorej odvisnost od raznoraznih substanc al pa od odnosov, samopomembnosti oz. odvistnost od imeti vedno prav, je za mene eno in isto, ker dokler se človek tega ne zaveda je odvisen…….in kot sem že omenila: pomagaj si sam in vesolje ti bo pomagalo(več kot si človek samemu sebi priznava, lažje mu je) in s tem ima direkten uvid v svoje odvisnosti, vzorce oz. se začne kaj hitro spraševati…..ali je to iluzija, sočutje, spoštovanje…č….ali duvanje zaradi svoje samopomembnosti(duhovnosti)……..oz. neke dolžnosti do sočloveka, jaz mislim, da je treba vse to znanje spravit v delovanje tukaj in sedaj……., ker naše izkušnje so naše znanje. Knjige in raznorazne tehnike so nam samo v oporo kot bergle, človek mora to najprej živeti, da lahko to sploh vse razume, ker drugače je to vse naša, vaša, tvoja, moja EGOJEBA…..Je treba vse to resnično presežt in kako to naredimo, da tako resnično živimo!!!!!!!!!!!lubčka……………………………………………………………………………………………………..24. 5. 2010 ob 14:21 #3218strelkaParticipantOk hvala lepa …
Torej veš vse iz prve roke ..torej zakaj potem sprašuješ.
Da dokazuješ ….meni ni treba …, če bi povedala v prvem stavku bi ti verjela…kot sem verjela tud Ani …
Še zdaj ne vem kaj si hotela s tem , da si se sploh vpletla v z mano dialog ..kaj si mi hotela dokazat.
še zdaj ne vem Zofija ..ne razumem…Dokazala zdaj svoj prav …Ok. Imaš prav.
sploh ne vem kako naj pri tebi, pa ne daje s tabo karkoli narobe ampak , če človekom komuniciraš pač moraš uejt eno frekvenco jaz pa …ne čutim do tebe nikakršenega zaupanja …tko da tud ne čutim potrebe da ti karkoli zaupam..pripovedujem.
Hvala za čas , ki si si ga vzela zame…Drugače pa hvala lepa…za tvojo zgodbo …
strelka2010-05-24 14:26:39
24. 5. 2010 ob 14:28 #3219tadej pretnerModeratorU matr, v tej temi pa ne gre več za samogovore, ampak se ful dogaja …
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.