Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#3217
zofija
Član

strelka wrote: Smile
Povedala sem ti kako razumem tvoje pametovanje meni …in kaj sem sedaj dobila ..spet nekaj kar resnično ne razumem.
Ne tebe …oz tvoje komunikacije – pogovora s teboj.
Jaz niman problema s sprejemanjem in nesprejemanjem …tisto, kar sem pa rekla, rečem pa tud resno mislim.
Zame se taki ljudje uničujejo življenje…pika.
Ker nimajo od življenja nič, ker živijo v iluzijah…in to opazijo šele , ko je ponavadi prepozno.
Kaj bi pa ti sedaj rada še kaj zvrtala …pa ne vem.
Če imam pravico , ne nimam da od kogar koli zahtevam kako naj živi …imam pa pravico, če mi nekaj ne paše ..da lahko odklonim In to čist brez slabe vesti.

Namesto da tukaj vrtaš vame in me sprašuješ ..vprašaj pač ženo enega alkoholika, al pa pač mamo narkomana ….jih je veliko.
Lahko greš pač tud v varno hišo , al pa v prestopne domove …možnosti je veliko.
..torej boš dobila pravi odgovor,…tud o sprejemanju pa nesprejemanju pa tko naprej.
Pač odgovor iz prve roke ….Smile

Brez odvečnega balasta in filozofiranja ampak gola dejstva.
Tko oglasila sem se pač zato , ker si rekla da ne dobiš odgovorov , ki jih zastaviš..no sedaj si jih dobila.

Hojla,

js sm vesela, da si se oglasila, kolker sem že neštetokrat povedala, da jaz govorim iz svojih doživetih izkušnjah in to kar pišem govorim iz sebe ven. Če pa ti misliš, da jaz samo pametujem oz. filozofiram, je pa to tvoj problem oz. nezaupanje, ker jaz to preprosto živim. Vse besede in vse stavčne zveze, ki sem jih napisala, to jaz živim tukaj in sedaj in zato si tudi jemljem to pravico, da lahko tudi tako napišem, ker drugače ne znam. Če bi jaz to drugače napisala, bi bila to zame iluzija, kakor praviš ti, da te alkoholiki in odvisneži živijo v iluziji. Jaz pa pravim na podlagi mojih izkušenj, da vsak človek, ki misli eno, govori drugo in dela tretje, živi v iluziji in je seveda odvisen. Odvisnosti je veliko in ne samo od alkohola in droge, človek je lahko odvisen tudi od odnosov, časa, od svojega pogojenega uma, ki mu govori kaj mora storiti iz občutka dolžnosti, da se pač ta pogojeni um počuti bolje itd……..odvisnosti ziljon……..iluzij ziljon…….dokler se človek zavestno ne vpraša oz. vidi: saj res mislim eno, govorim drugo in delam spet tretje, če pa to ni iluzija, pol pa res ne vem kaj bi lahko bila iluzija…….

Napisala si, da hočeš slišati gola dejstva in to brez odvečnega balasta oz. filozofiranja, in evo ti jih. Sicer ne vem glih al boš ti zadovoljna z mojimi golimi dejstvi ampak jebi ga to so moje izkušnje in sicer:

1. ne rabim hoditi v nobeno varno hišo, ker jaz sem nudila svojo varno hišo raznim odvisnežem, ki so moji prijatelji
2. ne rabim intervjujat oz. spraševati raznorazne žene alkoholikov, ker jaz sem živela z alkoholikom in to težkim alkoholikom

3. naredila sem vse kar je bilo v moji moči takrat za te odvisneže in ugotovila naslednje, da pomagaj si sam in bog, vesolje ti bo pomagalo, se pravi, da dokler se sami ne odločijo, da kaj spremenijo v življenju, se mi lahko na vse pretege trudimo in jim kao pomagamo ampak ne bo nič bolje……verjemi mi(al pa tud ne), govorim iz prvve roke, jaz sem jim nudila varno hišo, mojo hišo, moj osebni prostor, jim masirala telo, ki je bilo v krčih, jih poslušala brez obsojanj, jim kuhala v kolker so oni hoteli jesti, v glavnem hotel 5 zvezdic…..ampak na koncu so me celo oropali, pa že tako nisem imela veliko teh materialnih dobrin oz. denarja ampak brez obsojanj njih, sem pogledala v sebe in se seveda takoj veliko naučila, da pomagaj si sam in bog(drugi) ti bodo pomagali…….drugače je vse, kakor ti praviš klatenje prazne slame in to zelo hitro na škodo sebe, če človek do sebe nima pravega pristopa oz. odnosa, spoštovanja, ljubezni v sebi in ne v drugih…….kaj hitro ugotovi, da je bil sočuten na napačni način. Meni so se smilili, in te alkoholiki in te odvisneži, kakor tudi njihove žene, punce, družina, otroci…….Ampak se potlej po te moji izkušnji-izkušnjah dokaj hitro ugotovila, da sem bila sočutna čisto na napačen način, brez spoštovanja do sebe in s tem do drugih, ker vsak ampak čisto vsak je sam odgovoren za sebe, in ti lahko pomagaš ampak, če drugi nočejo narediti tega koraka v sebi in si priznati določene stvari o sebi in s tem o svojem delovanju tukaj in sedaj, gre celo človek na škodo sebe(pa sam pomagati sem hotela) in to potemtakem je njegova, moja izkušnja(eno gre z drugim), zatorej tudi pravimo, da smo vsi povezani med seboj, zdej pa al si odvisnež, alkoholik, ali si pa žena, prijateljica, znanka, nč važen, vsi se učimo od drugega vsaki trenutek in tle ima, če mene vprašaš Spoštovanje, Sprejemanje eno VELIKOOOO VLOGO V NAŠEM ŽIVLJENJU oz. V NAS SAMEM, ker če bi se dejansko zavedali, da smo vsi učitelji in vsi istočasno učenci, bi bil po mojem mnenju svet veliko lepši za naše oči…….( pa saj si že slišala, da palica ima dva konca)…..Zatorej odvisnost od raznoraznih substanc al pa od odnosov, samopomembnosti oz. odvistnost od imeti vedno prav, je za mene eno in isto, ker dokler se človek tega ne zaveda je odvisen…….in kot sem že omenila: pomagaj si sam in vesolje ti bo pomagalo(več kot si človek samemu sebi priznava, lažje mu je) in s tem ima direkten uvid v svoje odvisnosti, vzorce oz. se začne kaj hitro spraševati…..ali je to iluzija, sočutje, spoštovanje…č….ali duvanje zaradi svoje samopomembnosti(duhovnosti)……..oz. neke dolžnosti do sočloveka, jaz mislim, da je treba vse to znanje spravit v delovanje tukaj in sedaj……., ker naše izkušnje so naše znanje. Knjige in raznorazne tehnike so nam samo v oporo kot bergle, človek mora to najprej živeti, da lahko to sploh vse razume, ker drugače je to vse naša, vaša, tvoja, moja EGOJEBA…..

Je treba vse to resnično presežt in kako to naredimo, da tako resnično živimo!!!!!!!!!!!

lubčka……………………………………………………………………………………………………..

Lepo je če deliš