Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
4. 5. 2010 ob 6:20 #2832zlati rezČlan
Br juter,
sveda se režimm…..hahhahahaha….namreč, sem pa tja uporabljam besedo njet…..hahahaha…..to je po ruski…..hahahaha…..jest sem en norc, pa mam gimnazijo, pa smo se na moji gimnaziji v mojem času pač učili rusčino in angleščino, drugega jezika ni bilo na razpolago, hja pa še manjkala sem velik v šoli…….hahahaha…..sej angleščino mal bolj znam, k sem se jo na terenu naučila, kuker pogovorno……hahahaha…..evo, ruščino pa nisem več uporabljala….nazadnje sem imela željo po učenju rusčine, ko sem se srečala z Lazarevem…no, pa me je tud ta želja minila, sem v balkanščini lohk skor vse prebrala, tk, da dons prov velik rusčine ne znam……..bi mogla it mal na počitnice v Rusijo, pol bi pa mogoče še kej skup sklanfala…….hahahahaha……ampak tale njet, pa lohk uporabljam, mam vse pogoje za to……hahahaha……mam gimnazijo…..hahahaha….pa še eno pesmico znam po ruski, ki sem jo v preteklosti večkrat recitirala, ko sem ga pač kje žurala, mi je znal preklopit na ruski jazik in že sem jo recitirala, sem si zaslužla za nov drink……..hahahaha…..jo bom še zdele….sej v živo se verjetn bolj sliš, ampak …..hahahaha……jo bom kar napisala v latinici ( cirilici mi verjetn neb ratal )…….mal po ruski……hahahaha….sicer pa sploh ne vem, al sem se pesmico prouzaprou pravilno naučila……hahahaha….ampak evo tole mi je vsa ta leta od moje gimnazije ostalo v glavi……hahahahaha…..sej vem, ni velik……je pa nekaj…….glih prou, kar se mene tiče……..hahahahaha….
Raz, dva tri četire, pjats,
višel zajčink paguljats,
vdrug ahotnik vbgajet,
prjamo v zajčinka streljajet,
pif paf oj joj joj,
umirajet zajčink moj,
no, ahotnik ne papal,
seri zajka ubežal……hahahahahahaha………je šu zajček na sprehod, pa ga je lovec nanišanio, pa ga je hotu ustrelit….hahahaha…..no, pa ga je lovec zgrešu, pa jo je zajček lepo pobrisal…….hahahahahaha……nebuloza po ruski…..hahahaha……se spolnem, k sem bla leta nazaj v Bernardinu, pa sem jo zjutraj iz diska direkt na zjtrk uletela…….hahaha……in sem prou naglas recitirala za svojo mizo tole pesmico…..hahahaha….so bli eni Rusi pr sosednji mizi…..hahahaha…..smo ga pol še cel dan skupi žural, menda še celo noč……..hahahaha……pa skoz nazdravljal……teli Rusi, pa nihove zdravljice……..hahahahaha….
slišmo
5. 5. 2010 ob 13:27 #2855zlati rezČlanBr dan,
sva dons s pesjanarjem na sprehodu prepevala…..I am singing in the rain……hahahaha…….pa še uno pesemco kuker ……kesara sara, what ever will be, will be, the LOVE is the moment “ZDAJ”……kesara sara….what will be will be…..hahahahaha…….
Sej, če zdele pomislim na zadnja štiri leta, ko sem se začela ukvarjati kao z “duhovnostjo”…..to kao sem napisala zato, ker verjamem, da je čist vsako življenje človeka dohovnost….in sicer meni duhovnost pomeni preprosto odnos do sebe, življenja…..pol pa, a kdo bere kej literature al pa ne……sej, če človek začne zdej sebe raziskovati, kuker svoje odvisnosti, vzorce, pa take stvari, potem zavestno hoče spreminjati svoj odnos…..torej širiti zavest o samem sebi, se zavedati, da obstaja podzavest in jo pridno spoznavati, torej si nabira znanja skozi določeno literaturo in se pri tem zaveda, da je treba znanje presežt………hja, tk jest to gledam….ampak, če pa se mal zamislim na zadnja štiri leta, mi je pa jasno, da sem v svoji bivši družbi, ki so se tudi šli “duhovnost”, totalno izpadala……hahahaha….pa če zdele okol pogledam……hahahahaha…..še dober, da sem norc, tk mam vsaj možnost, da mam svojo znanost nebulizem, pa se mi zdi, da so tud druge vede na -izem verjeten nastale zaradi posameznih norcev……hahahahaha….vsaj eno tako razumsko zadoščenje……hja, sej zato pa mam razum, da mi služi…..hahahahahahaha…..hahahahaha……
Kuker sem že omenila, sem se s Castanjedom srečala dve leti prej, preden sem šla v pripor, res mi je šel na živce, ker ga nisem razumela, kaj sploh hoče povedat, po drugi strani, ga pa nisem mogla nehat prebirat, kajti v mojem razumu pač ni bilo mesta, da mene neki zanima, jest pa ne razumem, ker, če je mene v življenju nekaj zanimalo sem šla tud “na konc sveta”, sam nisem pa vedla, da jest zdej berem kuker “duhovno literaturo”……hahahaha…torej nisem šla na konc sveta, ampak po domače povedano sem šla v pripor……hahahahaha…..no, pred priporom sem prebrala vse Castanjedove knjige, razen čist taprve…..hahahaha…….in s hčero jo prilendava v pripor…….sej sva s hčerko kuj mal humorja užgale, sem ji namreč prijavila, da sicer imam licenco turističnega vodnika, ampak mi nebi nč pomagala, da bi prišla na ogled gradu na Igu, torej sem se mogla drugače znajti……hahahaha…..pa še dober, sem ji rekla, da mava dobro frendico, ki nama je pomagala do ogleda gradu na Igu……hahahahaha….kar pa hočem v bistvu napisati, je pa to, da sem do svojega pripora prebrala vse Castanjedove knjige, le prva njegova mi do pripora še ni prišla v roko………hahahaha……tako, da sploh ni treba več ugibati, kaj bom zdele prjavla….hahahahaha…..seveda sem taprvo knjigo Carlosa Castanjede dobila v knjižnici zapora, bila je njegova edina knjiga tam in jest sem jo prebirala in prebirala……hahaha…dokler nisem šla ven….hahahaha…….sej vem, da vi v tem ne vidite nč posebnega…..nč važen, glaven, da jest kot norc zastopm……hahahahaha…..hahahaha……
Torej, ko sem se začela spoznavati z idejo vzroka in posledice in z Karmično diagnostiko, sem jest pač Marjana in Lazareva čist po svoje razumela, kuker vsak, kajti vsak bere skozi svoj razum in izkušnje……to mi je kmalu postalo jasno….. moja frendica se je bolj zadrževala okol “nivojev”, ki jih Marjan opisuje, mislim, da do devet in pol še Lazarev govori o nivojih, drugi del frendic se je pa zadrževal pri angelih, pa k enmu slovenskemu šamanu so hodil in kar mastno plačal, pa so bli pol čist nabutani z energijo, ki jim je pa spet po enem mescu čist padla in kuker sem ugotovila, so bli še v slabšem stanju, kot prej, torej prou nobeden ni delal na svojih vzorcih, kuker ja seveda vzorci so, samo, zdej, ko vemo, jih pač več nimamo in seveda, ja, odvisnosti so, samo, da zdaj, ko vemo zanje, jih več nimamo…….hahahahah…….tako, da so se frendice velik raje zadrževale okoli pošiljanja ljubezni in angelčkov drugim, moram rečt, da sem jih večkrat prou sumljiv gledala, bolj v mojem stilu, kva sem pa jest spet zamudila…..jest ne čutim nobene ljubezni in angelčkov in nevem kaj……….sej sem kamlu ugotovila, da živijo čist po svoje naprej z vsemi svojimi vzorci in mislijo, da so zdaj blazno duhovni, ker pošiljajo parkrat na teden čist nakičena besedila po sms-ih…….hmmmmm…..men se ni izšlo……enostavno nisem mogla zastopit take “duhovnosti”, pa fulll knjig so si nakupili, za branje glih niso imel časa, pa merkave so risal po zidovih, pa šamani, pa bioenergetiki, pa psihologi, pa masaže se učit, so pač imeli denar in so se šli duhovni materializem, tako kot še vedno večina ljudi………….če maš dnar, pač misliš, da kupuješ duhovnost, tk, kot kruh v Merkatorju……hahahaha……hja, tk, to negre, vsaj pr norcih ne……hahahahaha…..gre se za odnos do življenja, do sebe, odnos je lahko tak, kakršno energijo ima človek in, če je človek v sebi dnevno jezen na kakrkoli, naj bo to sistem, tastari,parner, frendi, situacije, karkoli …..in, če je človeka strah, da se skoz brani in ščiti ali pa krivi druge za situacijo… in, če je dnevno nezadovoljen, in seveda so za nezadovoljstvo krivi drugi………hmmmmm…..pol je to bolj slaba energija, nizke frekvence, pol mi je pa vseeno, al tak človek misle, da vse ve o sebi al pa nč……in zdej, kako naj človek s to nizkofrekvenčno energijo komerkoli pošilja angelčke pa ljubezen…..to je za mene čista manipulacija…….tam, kjer je strah, tam ni ljubezni……sej, sem tud kmalu ugotovila, da več al manj dobivam ljubezen po sms-ih takrat, ko so se s partnerjem razumele in seveda tudi seksale, pa tudi partnerji so bli takrat fullll prjazni…..no po parih dneh….je blo pa spet obtoževanje…..hmmmm……..sej, ko sem vzela tole mojo spolno energijo mal bolj pod drobnogled, sem pač skoz bolj ugotavljala, da je to izredno dragocena energija, ampak, da ne znamo ravnati z njo…..kuker vse je šlo napetost-praznitev…….hmmmmm…….jest sem se pa v bistvu počutila skoz bolj odpeto……hahahahaha……ne pa napeto……..hahaahhahaha….
Danes mi je jasno, da sem karmično diagnostiko pač brala z nekim “znanjem” ali pa neznanjem ali pa z neko idejo, ki sem jo pobrala iz Castanjedota……hahahaha…..in sicer men je blo jasno iz Castanjedovih knjig, da obstajajo tri tehnike, ki jih je vseskozi ponavljal, to so bile sanjanje, zalezovanje in rekapitulacija…….za sanjanje sem bila nekako prepričana, da boljš, da se ne postopim, kajti jest sem zmeraj spala kot top, razen, po zaporu, ko sem bila eno leto v depri…, drgač sem jo pa v življenju zmeraj spala, kot ubita….hahahaha…..mene so lohk prestavil v spanju, pa sploh nisem vedla…hahahahaha….sej kakšnih sanj sem se tud spolnila, ampak ne pa tako, kot drugi…..hahahaha, tk, da s sanjanjem sem sklenila, da se ne ukvarjam……hahahaha….me je pa tole zalezovanje motilo in rekapitulacija……in evo, jest pridem iz Marjanove delavnice na Pašmanu in zgrizem v Lazareva in pogruntam, se mi zdi, da po drugi knjigi, da v bistvu berem knjige, ki mi omogočajo vodeno rekapitulacijo……jest sem bla presrečna……sem iskala svoje odvisnosti, k svina, postavljala egokonstrukte, jih potem podirala…..hahahaha…….dejansko se nisem hotla ukvarjati z nobenimi prejšnjimi življenji, men je blo v začetku že sama ideja, da naj se grem kakšne regresije pa te zadeve, čist brez veze…..enostavno sem bila prevelik realist….hahahahaha…….taka sem bila……ampak v osnovi, sem pa idealist….tk, da ideja vzroka in posledice me je čist prevzela in striktno sem jo razvijala v zdajšnjem življenju……hahahaha….tk, da lohk rečem, da sem bila idealist v realizmu…..al kva….no, ja nč posebnega, takih ljudi je verjeten velik……..hahahahaha…….jest sem v razumu čist vedla, da s pomočjo Lazareva rekapituliram svoje dogodke, s pomočjo Marjanove tehnike ::odpiram se ……..se pa srečujem s svojimi čustvi v dogodku……hahahahaha……..samo, meni je še nekaj
manjkalo……se spolnem, da mi ni in ni špilalo…….pa spet vzamem Castanjeda ……..pa berem, pa berem………pa naletim na zalezovanje………hmmmmm…..kako naj zdej to tehniko delam…..to mi ni in ni šlo v glavo, kajti, če jest zvečer premislim o tekočem dnevu, je to pač rekapitulacija…….kje je zdaj zalezovanje…..ko mene neki obsede, me pač obsede……in men pride v roko, zdej res ne vem ali je to peta ali šesta knjiga Lazareva in Lazarev razlaga, da se mu spet neki dogaja in opisuje in, da pač ne razume, zakaj naj bi šlo, da pa je odkril, da če se on on pač, ko hodi po trgovinah al pa kjerkoli pač in pride do kakšnega dogodka, kjer je kdo jezen na njega, ali prizadet, da se pač on enostavno v sebi opraviči človeku, da ima pač Lazarev tako energijo, ki je v drugem človeku povzročila agresijo………hmmmmm, jest se takoj spolnem Marjanove Karmične in končno sem zastopila, kaj je hotel povedati s stavkom : oseba naj se usmeri v to, da odpusti sebi, ker je nekoga pripeljala v situacijo, da jo prizadane……….. dobim takoj asociacijo na Castanjedovo zalezovanje……..matr sem kar zastrigla z ušesi…..in sem bla not…..jest sem se šla cele dneve zalezovanje samega sebe,kjerkoli sem bla, tako se potem tudi nisem več ukvarjala z drugimi, ker sem enostavno verjela, da, če je kdo agresiven do mene imam pač sama tako energijo in sem se mu v sebi opravičila in seveda tudi sebi takoj odpustila, da sem drugega pripeljala v situacijo, da me je prizadel ……hahahaha… pa še neki sem vedla in to tisoč procentov, da ne smem pod nobenim pogojem iskati opravičila za svoja dejanja…….večina sem si skozi ponavljala, vsak ima svoj prou, sej deluje iz svoje situacije, če mi ni kej všeč, lahko grem, če sem jest jezna, je to moja jeza….moja agresija, jest bom opravila z njo……hahahahaha……..na ta način sem bila skoz zaposlena, sem pač deloholik……hahahahaha……..slišmo
5. 5. 2010 ob 15:08 #2856zlati rezČlanEjga, še enkrat br dan, pa te stvari…..
sem se lotila neki pospravljat, pa spet naletim na skripta, ki sem jih dobila fotokopirane, kuker jih je en napisu, ki je hodu na delavnice h Castanjedotu……pa jih odprem in si preberem par odstavkov in se začnem režat………hahahahaha……..evo vam bom prepisala…..
En tip mu na delavnici prjavi, da se je nauču, da je dvom osnova vsakega pravega znanja, pa je Carlos imel drugačno teorijo….Rekel je : ” Toliko časa porabimo za nabiranje stvari, da postane zelo težko sprejeti karkoli novega. Pripravljeni smo zapraviti leta življenja za izpolnjevanje obrazcev, ali debatiranje s prijatelji, a, če nam kdo reče, da je svet enkraten in poln magije, občutimo nezaupanje in se tečemo skrit v naš katalog vnaprej ustvarjenih mnenj.”
Pa ga vpraša eden, kaj naj naredi s svojimi dvomi, ki se mu non-stop porajajo v umu in mu Karlitos odgovori : ” Negotovost je naravno stanje žrtev; na drugi strani sta zaupanje in predrznost značilnosti predatorjev.Ti se odloči.” Pravi Karlitos ” Zapomni si, dvomi so le hrup uma. Nič posebej globokega.”
In pravi dalje : ” Tako, kot vsak čarovniški vajenec imaš tudi ti ogromno področje za vajo. Naprimer svoje čustvene vzpone in padce, odtekanje svoje energije. Prekini jih in videl boš, kako se stvari spremenijo.”
Pravi Carlitos : “Bojevnik je lovec, ne cinični oportunist. Ali popolnoma sprejme izziv znanja, z vsem, kar zajema, ali pa ga bodo lastni dosežki pahnili v bolj grozno stanje v kakršnem je običajen človek.”
Odgovarja Karlitos dalje : ” Kot vsak izmed nas, si bil naučen, da prepustiš vse informacije, ki jih dobiš, skozi filter razuma. Spominjaš me na psa, ki je živel v domu upokojencev. Ko mu je kdo iz usmiljenja vrgel kak grižljaj, je postal tako razburjen, da ga ni mogel več v miru užiti. Si točno tak. Tako si hvaležen svoji znanosti, da misliš, kako ji kaj dolguješ in ji ne moreš postati nezvest. Ne upaš si sanjati, ne upaš uživati magične strani sveta.”
Pravi dalje : ” Predal si se veliko preveč zavajajočemu parametru tvojega preverjanja : razumu. Kar predlagam, je zamenjava tega pristopa z drugim, bolj zanesljivim in predvsem bolj širokim : zdrava pamet. Da bi bolje razumel, pomisli, na primer, na zgodovino sveta ; večino so napravili zelo pametni ljudje, ki so si upali izzvati splošno sprejete nazore verovanja, ki so bili v nasprotju s tem, kar se je tisti čas zdelo razumno.”””
hahahahaha……vsem prou lepe pozdrave od Carlitosa, pa njegove bande……
slišmo
6. 5. 2010 ob 16:28 #2874zlati rezČlanBr dan,
hmmm……….sem mal razmislila……hahahahah……. pa se mi zdi, da mogoče pa vsi, ki tole prebirate le niste brali Carlosa Castanjede, pa bi samo par stvari napisala……
Carlos pravi v knjigah, da našo stvarnost sestavljata dva svetova in sicer Tonal – prva pozornost in Nagual – druga pozornost in človek se najprej zaveda le tonala – sveta pojavnih oblik, omejenosti in končnosti in v svojih knjigah opisuje, svoje učenje pri Don Juanu, ki pa ga je učil druge pozornosti ali zavesti Naguala-višje zavest, to pa je vse kar je brezčasno, nezavedno in neizraženo……Vendar pa spoznavanje druge pozornosti – višje zavesti, brez, da razvijaš Tonal ( snovno, miselno in čustveno ) vodi v fantazije, zablode……pač v vse vrste pizdarije iz katerih se je pa zelo težko osvoboditi. Zato je poudarjal tehnike kot so rekapitulacija, sanjanje,zalezovanje……in seveda magične kretnje……., se pravi delo na svojih vzorcih, strahu,odvisnostih,frustracijah, manipulacijah, na energijah, ki nas vlečejo v nižje frekvence…..ter tehnike dihanja in telovadbe za fizično telo…..
Vendar pa Castanjeda na svojih delavnicah pravi, da ni take poti, kot je Castanjedotova pot…..hahahaha…..vsak najde svojo pot….. je rekel na delavnici :::“Kdorkoli želi resno prodreti v znanje čarovnikov, ne potrbuje vodičev. Dovolj je imeti pristno zanimanje in jeklena jajca. Tak človek bo skozi neupogljivo namero sam našel vse, kar potrebuje…””””
Carlos je razložil, da pozornost, ne glede nato, kako bežna je, ni nikoli pasivna, saj je iz iste snovi kot vesolje. Tudi v samem dejanju vadbe pozornosti je prenos energije. Pravi :::”” Je kot hitrost, ki objektu ob trku doda maso. Podobno osredotočena pozornost doda stvarem realnost in ta realnost ima meje. Za to mejo, svet, ki ga poznamo izgine. Skrivnost čarovniških čudes je v kanaliziranju pozornosti. Ni važno kako to delajo, dobro ali slabo, kar se spremeni, je pozornost in ne sila osredotočanja. Za nove čarovnike magija čarovništva ni v rezultatih, ampak v načinu, kako pridemo do njih. Zato je najboljši namen za vajenca utišanje uma.””
” Na prvih stopnjah poti je zelo težko obvladati tišino za vajo, saj nam takoj, ko zaznamo odsotnost misli, škodljiv glas čestita za to. In to avtomatično prekine stanje tišine . Koncept “tišine” je preveč rahločuten za um, kakršen je “normalni”, ki je navajen na razvrščanje. Očitno “normalni” um razmišlja o vaji v pomenu sluha, v smislu pomanjkanja zvoka. A ne gre za to.”””
Pravi :::” Čarovniki hočejo nekaj bolj preprostega. Poskušajo se upreti nagovarjanju in to je vse. Če lahko postaneš lastnik svojega uma in razmišljaš pravilno, brez predsodkov, obsodb in lažnih prepričanj, postaneš zmožen odstraniti udomačeni del svoje narave, kar je vrhunski dosežek.”
Evo dalje ::Ko se enkrat naučimo, kako ukazom uma preprečiti, da nas užalijo, ali bi jim dali kakršnokoli pozornost, bodo nekaj časa ostali v ozadju, a sčasoma odidejo. Torej ne gre za vprašanje, kako se jih znebiti, ampak prej za to, kako jih ubiti z dolgčasom..””” Pravi Carlos, da je za to vajo res pomembno, da se začnemo zavedati svojih miselnih vzorcev………Pravi Carlos..::.” Magija vseh popisov ima osnovo v redu njenih sestavnih delov. Ko spremenimo ta red, ko nima več nekaterih delov, ki smo mu jih dali, se začne rušiti celoten vzorec. Tako je to z navadami uma ; spremeniš en parameter – naenkrat so tam, kjer bi moral biti zid, odprta vrata in to spremeni vse. Um se strese. “””
Carlos nadaljuje : ” To ste verjetno iskusili kot neverjetno dejavnost svojega notranjega dvogovora. Dokler ni človek pozorn, ga niti ne opazi, vendar zdaj vemo, da je tam. Nekega dne pa bo ta dejavnost notranjega dvogovora tako težka, da se boste odločili nekaj narediti glede tega. In takrat prenehamo biti “navaden človek” in postanemo čarovniki “
“Izobraževalni sistemi, ki imajo v osnovi iskalčevo naravno željo, ne pridejo daleč, ker niso usmerjeni k realizaciji, ampak skrbem ega. Vse kar sledilci počnejo, je posnemanje in to ne pripelje nikamor.”””
Pravi dalje ::: Po letih iskanja sem prepričan, da je vse, kar iskalec potrebuje, priložnost, da se zave svojih možnosti in sklene dosmrtno zvezo s svojim namenom. “”
Nekdo ga je opozoril, da je to v nasprotju s tem, kar je ponavljal, namreč kako brez Don Juana ne bi dosegel ničesar. Odgovoril je :
“”””” Čarovniki naredijo jasno razliko med konceptoma “duhovni vodič” in “učitelj nagual”. Prvi je posameznik, ki se specializira za vodenje črede, drugi je brezgrajni bojevnik, ki ve, da je njegova vloga omejena na služenje v obliki povezave z duhom. Prvi vam bo povedal, kar hočete slišati in vam pokazal čudesa, ki jih hočete videt, ker ga zanimate samo kot pomočnika, medtem, ko bodo naguala vodili ukazi neosebne sile. Njegova pomoč ni altruistična; ampak način palčila njegovega starega dolga duhu človeštva.”””Pravi dalje ::::”””””” Nagual ni dobrohoten tip, ne prihaja, da bi nas zadovoljil, ampak nas prebudil in to bo naredil s palico, če je potrebno, saj ne čuti nobenega usmiljenja. Ko vpliva na življenje vajencev, lahko v njih proizvede stanje takšne razburjenosti, da se aktivirajo njihove uspavane energije ….””””””
“”Orel, orlova zavest – nadzavest, višja zavest, ……ne zahteva, da ga globoko spuštuješ, ampak samo, da se napolniš z zavestjo. Pasti na kolena pred neznanim je popolno nekoristno, da pa to narediš pred drugim človekom, je vrhunec idiotizma..””””
Dalje “” Opica, ki jo imamo v sebi, hrepeni po tem, da bi jo nekdo vodil, mora verjeti, da obstajajo višja bitja, ki lahko čudežno rešijo njegove težave. Kot otroci vedno upamo, da se bo nekdo pojavil in uredil stvari. Iz tega se rodijo kulti, ki so v bistvu načini, kako prepustiti odgovornost za svojo osebno rast v tuje roke drugih ljudi.””
Pravi : Bili smo zavedeni. Rekli so nam, da smo posebni, ker smo razumni, a to ni res. Človeško bitje si obupno želi ubogati in umira od strahu, ko njegova prepričanja nekdo odstrani.Smo kot tiste ribe, ki čistijo akvarije, vedno z odprtimi usti, požremo vsak odpadek, ki nam ga vržejo. Med tem zanemarjamo vir življenja in znanje, ki ga imamo v sebi.””””
Evo dalje :::: ” Povedal vam bom zelo staro in dobro znano, a tudi vedno novo zgodbo.Bogovi so se spraševali kam skriti modrost, da je človek ne bi dosegel. V gore ? Preplezal bi jih. V ocean ? Našel bi jo. Enako so črtali vesolje, luno, zvezde, nekega dne bodo raziskani. Na koncu so prišli do odločitve, da je najbolje, da jo skrijejo znotraj človeka, saj je to edino mesto, kjer je ne bo iskal.””” In kaj je naredil človek ??? Namesto, da bi raziskoval sebe s ppopolno iskrenostjo, je šel iskat učitelja.”””
Postati odgovoren za lasten obstoj je anomalija, kršenje zakonov, neobičajno stanje strasti, boj, ki zahteva celotno naše življenje. Je edini postopek, ki obnavlja našo energijo. Ne vem, če boste lahko razumeli tole podrobnost : poznati sebe je namera bojevnika. Nihče tega ne more nameravati za vas.””””””
Carlitos Castanjeda…….hahahaha…..slišmo
7. 5. 2010 ob 7:13 #2881zlati rezČlanBr juter,
prou pokorno javljam……hahahaha……da je Carlitos reku, naj ga še mal citiram……hahahahaha………..
Carlos pravi…::::: ” Ni ti treba biti čist, da vstopiš v svet čarovnikov ! Naša ideja, da gre resnica z roko v roki s čistosjo je past, saj je duh preveč nedosegljiv, da bi ga lahko razumeli z našim krhkim človeškim razumom. Kot dobro veste, v jedru religije ni čistost, ampak vera. A vera ni vredna nič v primerjavi z izkušnjo !!!”””
“”” Čarovniki so praktični; z njihovega gledišča ni popolnoma nič pomembno, kaj verjamemo ali nehamo verjeti. Zgodbice, ki jih govorimo sebi, niso niti najmanj pomembne, pomemben je duh. Kjer je moč, je vsebina uma nekaj sekundarnega. Čarovnik je lahko ateist ali vernik, budist, musliman ali kristjan, a vseeno goji brezgrajnost – kar ga avtomatično pripelje k moči.”””
“”” Ne zamenjujte stvari, verstva niso zdravilo, ampak posledica žalostnega stanja zavesti, v katerem je človek. Prenapolnjena so z dobrimi nameni, a jih je zelo malo ljudi pripravljenih izpolnjevati. Če bi imela njihova zveza kakršnokoli vrednost, bi bil svet poln svetnikov in ne grešnikov ! “”””
“” V trenutku, ko ideologije – vključno z nagualizmom – postanejo široko razširjene, postanejo hkrati kulturne mafije, šole, ki uspavajo ljudi. Ne glede nato, kako bistroumni so njihovi postulati in ne glede nato, kako močno jih poskušajo uzakoniti z osebnim potrjevanjem, končajo s pogojevanjem naših dejanj glede na neko obliko nagrade in kazni in s tem sprevržejo prav bistvo iskanja. Če je steber moje vere plačilo, kolikšno vrednost ima moja vera ?????????”””””
“”””Postaviti naše odnose na preizkušnjo pomeni vedno znova razčlenjevati kup stvari, ki jih imamo od nekdaj za dejstva. Začnemo z našo spolno vlogo in zaključimo z družinskimi obveznostmi ter verskimi in državljanskimi obvezami, v katere se navadno zapletamo. Namen ni soditi ali spodkopavati karkoli, ampak opazovati. Opazovanje ima samo po sebi učinek.””””
“””Če hočete zalezovati, se opazujte. Vsi smo odlični lovci, zalezovanje je naš naravni dar. Ko nas pritisne lakota, se izostrimo, otroci jokajo, da dosežejo kar želijo, ženske ujamejo moške in moški obračunavajo med seboj, goljufajo eden drugega, sleparijo v poslih…..Zalezovanje pomeni biti zmožen dobiti kar želiš !!!”””
“”” Če se zaveš sveta, v katerem živiš, boš razumel, da pomeni zalezovanje tudi preprosto ostati pozoren. Ker smo se to naučili že dolgo preden se je razvila naša možnost pristranosti, to čutimo, kot nekaj povsem naravnega in se komaj kdaj vprašamo o tem. Vendar so vsa naša dejanja, tudi najbolj altruistična, prežeta z lovskim duhom.”””
“””Običajen človek ne ve, da zalezuje, saj je njegov značaj podvržen socializaciji. Prepričan je, da je njegov obstoj pomemben, torej so njegova dejanja v službi samopomembnosti, ne širitvi njegove zavesti !!!!!!””””
“””Pomembni ljudje ne delujejo tekoče, mlatijo prazno slamo, zidajo gradove v oblakih, razkazujejo svoje lastnosti in nimajo potrebne miline in hitrosti, da bi se skrili.”””“””Metoda čarovnikov vsebuje osredotočanje na stvarnost, v kateri živimo, a na nov način. Namesto, da bi zbirali informacije, iščejo zgostitev energije. Bojevnik je nekdo, ki se je naučil zalezovati sam sebe in ni več obremenjen s težkim bremenom predstavljanjem sebe drugim. Nihče ga ne more opaziti, če tega sam noče, ker nima navezanosti. Je nad lovcem, ker se je naučil smejati sam sebi….. !!!!!!!””””””
Pozdravčki od Carlitosa…..
slišmo
7. 5. 2010 ob 10:54 #2887ANAČlanOj, rezina!
Eno prošnjo imam: Glede na to, da rasturaš Carlitosa, a bi mi morda vedela našteti njegove knjige po vrsti – od začetka, pa potem katere sledijo. Namreč zadnjič sem vzelo eno njegovo ( ne spomnim se več katero ), pa je bilo v bistvu nadaljevanje, ko je Carlitos že bil na polovici svoje poti. Prebrala sem jo samo od začetka, pa ker se je veliko stvari navezovalo na dogodke, ki jih je že doživel, me je začelo zanimati, kaj vse je že do takrat doživel. Pa nikakor ne najdem tiste prve knjige, ko Carlitos šele spozna Don Kihota.
Upam, da ne zahtevam preveč….pa hvala
Aja brtw, uživam v tvojih nebulozah
lp
7. 5. 2010 ob 13:46 #2893zlati rezČlanHej Ana,
hahahaha….hvala za objemček, da pa kej zahtevaš, pa res nimam občutka……hahahaha….imam pa občutek, da ti tale Castanjeda ne da miru……hahahahaha……..super……..zanimanje je da best…….hahhahaha
Jest sem njegove knjige brala zelo mešano, ta prva se pa imenuje Učenje pri don Huanu, mislim, da sem jih prebrala 12……..Ana, jest nobenih njegovih knjig nisem zastopla, ko sem jih prebirala v preteklosti, razen, da me je jebal, zakaj jih ne zstopim in, da sem povzela, da je pomembna rekapitulacija, zalezovanje,miselni vzorci….kar opisujem v nebulozah, kar se pa tiče sanjanja si pa res nisem glih predstavljala zakaj prouzaprou gre…..hahahaha….spim kot top….hahahaha…
Res pa je, da imam fotokopirano eno knjigo, ki je baje krožila že pred leti po internetu al neki tacga,in iz nje citiram, napisal jo je en, ki je hodu na Carlosove delavnice, ampak delavnice je Carlos delu po svojem učenju, tk, da njegova zavest je bla druga…..hahahahaha…..al pa uuuooooornnnnkkkk razširjena, men je vseeno, kaj si kdo razlaga v svojem razumu………se pravi proti koncu svoje smrti, v tej knjigi, ki jo je napisal Armando Torres – naslov je Naloga vidcev danes in za katero Armando v predgovoru pravi, da ga je Castanjeda prosu, da jo izda po njegovi smrti….piše človk v predgovoru ::: “” Zaradi preprostosti in iskrenosti pripovedovanja ima ta knjiga moč, ki je nisem zasledil v nobeni drugi knjigi, ki opisuje svet čarovnikov…””””
In tukaj poskuša Castanjeda na zelo preprost in razumljiv način podati svoje znanje in seveda govori skozi svoje izkušnje, ki so pri njemu trajale desetletja, za kar pa pravi, da ni več potrebno, ker je energija skoz močnejša, samo zavedati se je moramo, zavedanje pa širimo, če širimo zavest o samem sebi……
Tole pa res moram napisat….hahaha…..je čist na začetku…..hahahaha……..
“Pasivnost “, je rekel ” je nasilje nad našo naravo, kajti v svojem bistvu smo vsi mogočni bojevniki. Vsako človeško bitje je v resnici vojak, ki je dosegel stanje bivanja na tem svetu v bitki na življenje in smrt. “
“Poglejmo na stvar takole : vsaj enkrat, kot spermiji, je vsak od nas bil bitko za življenje – enkratna borba proti milijonom drugih tekmovalcev – in zmagali smo !!! In zdaj se ta borba nadaljuje, saj smo ujeti v sile tega sveta. Del nas teži k razkroju in smrti, drugi del pa se poskuša držati življenja in zavesti za vsako ceno. Ni miru !!! Bojevnik to spozna in uporabi v lastno korist. njegov cilj je še naprej tisto, kar je zanetilo iskro življenja, ki ga je ustvarila :::::::: Dostop na višjo raven zavesti !!!!!!!!!!!”””””””””””””””Ejga, Ana…..hahahaha……btw, pa te zadeve, sva celo soimenjakinje…..hahahaha…..ani qul ime ……..hahahahahahaha……od spredaj pa od zadaj se enak prebere, zlo praktičn……hahahahahaha….sem mislila rečt, da, če bi hotla tole knjigo prebrati, jo jest z veseljem skopiram v fotokopirnici, ima v bistvu 115 strani in ti jo sendam na tvoj naslov, recimo drug teden……hahahaha……tk, da se ti odloč…..hahahaha……
slišmo
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.