Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#2856
zlati rez
Član

Ejga, še enkrat br dan, pa te stvari…..

sem se lotila neki pospravljat, pa spet naletim na skripta, ki sem jih dobila fotokopirane, kuker jih je en napisu, ki je hodu na delavnice h Castanjedotu……pa jih odprem in si preberem par odstavkov in se začnem režat………hahahahaha……..evo vam bom prepisala…..

En tip mu na delavnici prjavi, da se je nauču, da je dvom osnova vsakega pravega znanja, pa je Carlos imel drugačno teorijo….Rekel je : ” Toliko časa porabimo za nabiranje stvari, da postane zelo težko sprejeti karkoli novega. Pripravljeni smo zapraviti leta življenja za izpolnjevanje obrazcev, ali debatiranje s prijatelji, a, če nam kdo reče, da je svet enkraten in poln magije, občutimo nezaupanje in se tečemo skrit v naš katalog vnaprej ustvarjenih mnenj.”

Pa ga vpraša eden, kaj naj naredi s svojimi dvomi, ki se mu non-stop porajajo v umu in mu Karlitos odgovori : ” Negotovost je naravno stanje žrtev; na drugi strani sta zaupanje in predrznost značilnosti predatorjev.Ti se odloči.” Pravi Karlitos ” Zapomni si, dvomi so le hrup uma. Nič posebej globokega.”

In pravi dalje : ” Tako, kot vsak čarovniški vajenec imaš tudi ti ogromno področje za vajo. Naprimer svoje čustvene vzpone in padce, odtekanje svoje energije. Prekini jih in videl boš, kako se stvari spremenijo.”

Pravi Carlitos : “Bojevnik je lovec, ne cinični oportunist. Ali popolnoma sprejme izziv znanja, z vsem, kar zajema, ali pa ga bodo lastni dosežki pahnili v bolj grozno stanje v kakršnem je običajen človek.”

Odgovarja Karlitos dalje : ” Kot vsak izmed nas, si bil naučen, da prepustiš vse informacije, ki jih dobiš, skozi filter razuma. Spominjaš me na psa, ki je živel v domu upokojencev. Ko mu je kdo iz usmiljenja vrgel kak grižljaj, je postal tako razburjen, da ga ni mogel več v miru užiti. Si točno tak. Tako si hvaležen svoji znanosti, da misliš, kako ji kaj dolguješ in ji ne moreš postati nezvest. Ne upaš si sanjati, ne upaš uživati magične strani sveta.”

Pravi dalje : ” Predal si se veliko preveč zavajajočemu parametru tvojega preverjanja : razumu. Kar predlagam, je zamenjava tega pristopa z drugim, bolj zanesljivim in predvsem bolj širokim : zdrava pamet. Da bi bolje razumel, pomisli, na primer, na zgodovino sveta ; večino so napravili zelo pametni ljudje, ki so si upali izzvati splošno sprejete nazore verovanja, ki so bili v nasprotju s tem, kar se je tisti čas zdelo razumno.”””

hahahahaha……vsem prou lepe pozdrave od Carlitosa, pa njegove bande……Smile

FlowerslišmoFlower

Lepo je če deliš