Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#2874
zlati rez
Član

Br dan,

hmmm……….sem mal razmislila……hahahahah……. pa se mi zdi, da mogoče pa vsi, ki tole prebirate le niste brali Carlosa Castanjede, pa bi samo par stvari napisala……

Carlos pravi v knjigah, da našo stvarnost sestavljata dva svetova in sicer Tonal – prva pozornost in Nagual – druga pozornost in človek se najprej zaveda le tonala – sveta pojavnih oblik, omejenosti in končnosti in v svojih knjigah opisuje, svoje učenje pri Don Juanu, ki pa ga je učil druge pozornosti ali zavesti Naguala-višje zavest, to pa je vse kar je brezčasno, nezavedno in neizraženo……Vendar pa spoznavanje druge pozornosti – višje zavesti, brez, da razvijaš Tonal ( snovno, miselno in čustveno ) vodi v fantazije, zablode……pač v vse vrste pizdarije iz katerih se je pa zelo težko osvoboditi. Zato je poudarjal tehnike kot so rekapitulacija, sanjanje,zalezovanje……in seveda magične kretnje……., se pravi delo na svojih vzorcih, strahu,odvisnostih,frustracijah, manipulacijah, na energijah, ki nas vlečejo v nižje frekvence…..ter tehnike dihanja in telovadbe za fizično telo…..

Vendar pa Castanjeda na svojih delavnicah pravi, da ni take poti, kot je Castanjedotova pot…..hahahaha…..vsak najde svojo pot….. je rekel na delavnici :::“Kdorkoli želi resno prodreti v znanje čarovnikov, ne potrbuje vodičev. Dovolj je imeti pristno zanimanje in jeklena jajca. Tak človek bo skozi neupogljivo namero sam našel vse, kar potrebuje…””””

Carlos je razložil, da pozornost, ne glede nato, kako bežna je, ni nikoli pasivna, saj je iz iste snovi kot vesolje. Tudi v samem dejanju vadbe pozornosti je prenos energije. Pravi :::”” Je kot hitrost, ki objektu ob trku doda maso. Podobno osredotočena pozornost doda stvarem realnost in ta realnost ima meje. Za to mejo, svet, ki ga poznamo izgine. Skrivnost čarovniških čudes je v kanaliziranju pozornosti. Ni važno kako to delajo, dobro ali slabo, kar se spremeni, je pozornost in ne sila osredotočanja. Za nove čarovnike magija čarovništva ni v rezultatih, ampak v načinu, kako pridemo do njih. Zato je najboljši namen za vajenca utišanje uma.””

” Na prvih stopnjah poti je zelo težko obvladati tišino za vajo, saj nam takoj, ko zaznamo odsotnost misli, škodljiv glas čestita za to. In to avtomatično prekine stanje tišine . Koncept “tišine” je preveč rahločuten za um, kakršen je “normalni”, ki je navajen na razvrščanje. Očitno “normalni” um razmišlja o vaji v pomenu sluha, v smislu pomanjkanja zvoka. A ne gre za to.”””

Pravi :::” Čarovniki hočejo nekaj bolj preprostega. Poskušajo se upreti nagovarjanju in to je vse. Če lahko postaneš lastnik svojega uma in razmišljaš pravilno, brez predsodkov, obsodb in lažnih prepričanj, postaneš zmožen odstraniti udomačeni del svoje narave, kar je vrhunski dosežek.”

Evo dalje ::Ko se enkrat naučimo, kako ukazom uma preprečiti, da nas užalijo, ali bi jim dali kakršnokoli pozornost, bodo nekaj časa ostali v ozadju, a sčasoma odidejo. Torej ne gre za vprašanje, kako se jih znebiti, ampak prej za to, kako jih ubiti z dolgčasom..””” Pravi Carlos, da je za to vajo res pomembno, da se začnemo zavedati svojih miselnih vzorcev………

Pravi Carlos..::.” Magija vseh popisov ima osnovo v redu njenih sestavnih delov. Ko spremenimo ta red, ko nima več nekaterih delov, ki smo mu jih dali, se začne rušiti celoten vzorec. Tako je to z navadami uma ; spremeniš en parameter – naenkrat so tam, kjer bi moral biti zid, odprta vrata in to spremeni vse. Um se strese. “””

Carlos nadaljuje : ” To ste verjetno iskusili kot neverjetno dejavnost svojega notranjega dvogovora. Dokler ni človek pozorn, ga niti ne opazi, vendar zdaj vemo, da je tam. Nekega dne pa bo ta dejavnost notranjega dvogovora tako težka, da se boste odločili nekaj narediti glede tega. In takrat prenehamo biti “navaden človek” in postanemo čarovniki “

“Izobraževalni sistemi, ki imajo v osnovi iskalčevo naravno željo, ne pridejo daleč, ker niso usmerjeni k realizaciji, ampak skrbem ega. Vse kar sledilci počnejo, je posnemanje in to ne pripelje nikamor.”””

Pravi dalje ::: Po letih iskanja sem prepričan, da je vse, kar iskalec potrebuje, priložnost, da se zave svojih možnosti in sklene dosmrtno zvezo s svojim namenom. “”

Nekdo ga je opozoril, da je to v nasprotju s tem, kar je ponavljal, namreč kako brez Don Juana ne bi dosegel ničesar. Odgovoril je :
“”””” Čarovniki naredijo jasno razliko med konceptoma “duhovni vodič” in “učitelj nagual”. Prvi je posameznik, ki se specializira za vodenje črede, drugi je brezgrajni bojevnik, ki ve, da je njegova vloga omejena na služenje v obliki povezave z duhom. Prvi vam bo povedal, kar hočete slišati in vam pokazal čudesa, ki jih hočete videt, ker ga zanimate samo kot pomočnika, medtem, ko bodo naguala vodili ukazi neosebne sile. Njegova pomoč ni altruistična; ampak način palčila njegovega starega dolga duhu človeštva.”””

Pravi dalje ::::”””””” Nagual ni dobrohoten tip, ne prihaja, da bi nas zadovoljil, ampak nas prebudil in to bo naredil s palico, če je potrebno, saj ne čuti nobenega usmiljenja. Ko vpliva na življenje vajencev, lahko v njih proizvede stanje takšne razburjenosti, da se aktivirajo njihove uspavane energije ….””””””

“”Orel, orlova zavest – nadzavest, višja zavest, ……ne zahteva, da ga globoko spuštuješ, ampak samo, da se napolniš z zavestjo. Pasti na kolena pred neznanim je popolno nekoristno, da pa to narediš pred drugim človekom, je vrhunec idiotizma..””””

Dalje “” Opica, ki jo imamo v sebi, hrepeni po tem, da bi jo nekdo vodil, mora verjeti, da obstajajo višja bitja, ki lahko čudežno rešijo njegove težave. Kot otroci vedno upamo, da se bo nekdo pojavil in uredil stvari. Iz tega se rodijo kulti, ki so v bistvu načini, kako prepustiti odgovornost za svojo osebno rast v tuje roke drugih ljudi.””

Pravi : Bili smo zavedeni. Rekli so nam, da smo posebni, ker smo razumni, a to ni res. Človeško bitje si obupno želi ubogati in umira od strahu, ko njegova prepričanja nekdo odstrani.Smo kot tiste ribe, ki čistijo akvarije, vedno z odprtimi usti, požremo vsak odpadek, ki nam ga vržejo. Med tem zanemarjamo vir življenja in znanje, ki ga imamo v sebi.””””

Evo dalje :::: ” Povedal vam bom zelo staro in dobro znano, a tudi vedno novo zgodbo.Bogovi so se spraševali kam skriti modrost, da je človek ne bi dosegel. V gore ? Preplezal bi jih. V ocean ? Našel bi jo. Enako so črtali vesolje, luno, zvezde, nekega dne bodo raziskani. Na koncu so prišli do odločitve, da je najbolje, da jo skrijejo znotraj človeka, saj je to edino mesto, kjer je ne bo iskal.””

” In kaj je naredil človek ??? Namesto, da bi raziskoval sebe s ppopolno iskrenostjo, je šel iskat učitelja.”””
Postati odgovoren za lasten obstoj je anomalija, kršenje zakonov, neobičajno stanje strasti, boj, ki zahteva celotno naše življenje. Je edini postopek, ki obnavlja našo energijo. Ne vem, če boste lahko razumeli tole podrobnost : poznati sebe je namera bojevnika. Nihče tega ne more nameravati za vas.””””””

Carlitos Castanjeda…….hahahaha…..

slišmoFlower

Lepo je če deliš