Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 85 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    zlati rez
    Član

Br vecer,
    hja, kaksen cudovit pomladanski dan….se mal…pa bo za delo v vrtu…jupiii…..jest sicer nevem, kako se vi prehranjujete…pa te stvari…jest ze cetrto leto vsak dan pijem zjutraj sveze sadne sokove iz sokovnika…zadnje mesce mi fulll pase ananas….hahaha…kle sm ze mal zasvojena…in komi cakam, da bom imela zelenjavo na vrtu, kajti zelenjavne soke imam tud fulll rada…njami….marbit sem bl lene sorte…hahahaha…se mi neda vsak dan kuhat….hahaha…sam…zdej pa resno…odkar sem se pred stirimi leti zacela ukvarjati s svojo dark side of the mon….hahaha……in zacela spoznavat yin in yang v vsem….odkar sem zacela uornk spoznavati svoj zmaterializirani ego ……in ugotavljat, da jaz nisem sam moj um in custva, ter reakcija nanje….hahahaha….je men zacela disat tud cist druga hrana…seveda postopoma….tako, da velikokrat pac pijem samo moje sokove….jest uzivam….hahahaha…zdej bi pa spet en moj frend reku, ja….stara sej vem…ti si zmeri sadje naraje pila…npr.vincka, pa…. snopcka…pa medicko…..hahahaha….hja evo….zgleda, da res…..hahaha….hja, pa tud dost zeliscenga caja popijem….rozce namrec ze leta rada nabiram…..pa za polno luno kaksne korenine….hahaha…mam prou odprave zelenega zmaja….jest sem jo zmeri rada bluzila po naravi…..cudno…v naravi me ni bilo nikol strah….al pa, da bi se zgubila…..sem pa enkrat sla k eni frendici na obisk v Lublano v naselje s fulll bloki…pa parkiram…evo….pa najdem blok….pa nadstropje….pa cvekava midve…pa take stvari….evo…pa se jest poslovim….pa grem….pa pridem nekak ven iz bloka….pa iscem avto…avta…ni….pa iscem….hmmm…no evo…en mi ga je spizdu….pa klicem policaje…pa pridejo….hja….pa mi tud avto najdejo….pac cist na drugi strani….hja….men je zgledal vse isto……hahahaha, docim v naravi ….je pa cist drugace…..vse se spreminja…dnevno….jest jo sibam vsak juter z mojim kuzkom…hahaha……no, ja valjda sem tud jaz pasjeljubec….hahahaha, sicer je to moj prvi pes v lajfu….star sest let….pa mal je velik….pa mal je marbit tud debel….mal sva, poseben v teh casih pac cudn par….jest nisem glih neki velika ……hja…debela zgleda, da tud ne bom….tk, da tale moj kuza ima cez devetdeset kil…hahaha….je pac bl velik….hahahaha….je reku en moj frend preden sem se odlocila za psa…prau frend…ejga stara, za tebe je pa cist brez veze, da mas kar kaksenga psa, ti s tvojim karaktarjem mors met Kavkaskega ovcarja..to je iziv za tebe….hahaha….evo in midva ze sest let uzivava skupaj….hahaha…sosedje pravjo, da mam svojga medveda….hahaha….pa zadnje case se naju mal izogibajo….hahahaha…je kolektivni strah nabildan s temi pasjimi aferami……hahahaha…mava z mojim medvedom bl mir…..kuker je rekla moja stara mama…vse je za neki dober…..hahaha
    U bistvu sem hotla dons poudart, da stojim za dejstvom, da naj vsak je, pac, kar mu pase….in, da naj clovek ne je iz navade, ker, ce se spreminjate….ce delate na sebi….ce zasledujete svojo energijo, ce si priznavate svoje odvisnosti in svoje vzorce in jih sprejemate in odpuscate…..potem se bo spreminjala tudi vasa hrana v skladu z energijo…ne gre drugace….slej ko prej….meni prov tezka hrana ne pase vec…ali pa v zelo redkih primerih…..kar se pa alkohola tice….hahahahaa…imam pa najraje kozarec domacega rdecega vincka…seveda pri jedi….

slosmoSmile

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Br vecer,
    sem bla zdele mal zuni…kako lepa luna….kako nezna energija…..res cudovito…..sej ne vem kdaj je cist tocn polna luna, ampak se mi zdi pa prov neki posebnega….ima ze dons lep šajn…..
    No, kar se mene tice, je bil dones za mene prou poseben dan…hja, tkle je…ko vidim taprve zvoncke ….zacnem gledat za regrat….in evo…dons ….hura…..regrat iz krtin…tk, da kar se mene tice….sem odprla sezono….pac jaz prezivim velik v naravi pa zmeri kej nabiram…hahaha…..in tale regrat dons, njami……
    zdej, tkle bom rekla, ce uzivate pretezno hrano z nasicenimi mascobami….hm…se mi zdi kar tezka hrana, je clovk pol zmatran, nasprotno pa zelenjava in sadje….ejga, je bomba…lahka hrana…no, jest itak najraje pijem in zelenjavo in sadje….pa zdele ko bo dost regrata…ga dam tud v sokovnik….pa cemaz tud….
    Sem prestudirala tole knjigo od Normana Walkerja….tipo kul…ni kej za rect….u bistvu, kar se tice hrane…jest zmeri sebe poslusam….svoje telo….nikol se ne silim……in ne jem iz navade….
    Evo ene par njegovih…..”””Poglavitni kljuc ucinkovite prehrane vasega telesa je zivljenje, ki je v vasi hrani, ter tiste neotipljive sestavine, ki so znane kot encimi.
    Ali povedano drugace: zivljenski princip, ki je znan pod imenom encim, je tisti element, ki omogoci telesu, da je prehranjeno in zivo; skrit je v semenih, v kaljenju in rasti rastlin.
    Encimi so neotipljivi princip kozmicne zivljenske energije ( in ne substanca ), ki je globoko vkljucen v akcijo in dejavnost vsakega atoma v nasem telesu, v vsem rastlinju in v vsaki drugi obliki zivljenja.
    Zivljenja kot takega ne moremo pojasniti, zato opisujemo encime kot princip kozmicne energije ali vibracije, ki omogoca ali podpira kemijsko delovanje ali spremembe v atomih in molekulah, ne da bi se v tem procesu oni sami unicili ali zlorabili.
    Ce dajemo svojemu telesu vsak dan snovi, iz katerih je sestavljeno, lahko ohranjamo popolno zdravje, seveda pod pogojem, da posvetimo dovolj pozornosti svojemu umu in duhu – drugima dvema deloma nasega bitja.
    Ce hkrati dovoljujemo, da nas obsedajo zamere, strahovi, frustracije in negativna stanja uma, lahko jemo hrano, ki kar najbolj koristi organizmu, pa to ne bo obvarovalo nasega telesa pred propadanjem……”””””

slismo

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Sem spet mal posrfala…pa preberem ….juhuhu….pomlad je tu…..juhuhuhuhu….sem se dons ze neki po vrtu rolala….jest uzivam, ko delam z zemljo…..tk, da evo…tazgodnji cesen mi ze raste…pa cist mal motovilca….hahahaha
    Pa se tkole spolnem, k sem tele cakre obdelvala….hja….fajn bi blo, ce bi ble te cakre tko, da pac niso nc med sabo odvisne….zrihtas eno….pa drugo….hahaha….pa tk naprej…..ampak ne gre to tako….hahahaha…vse je povezano…mamo spodnje…pa zgornje cakre……in, ce delamo sam na zgornjih….in spodnje zanemarimo….ali pa mislimo….da…ja pr…men je vse oredu….hahaha..tk….kt jest….hja….pol letate po luftu…..ni zemlje…halo zemlja pridi mamici……..halo………hmmmm….ne more zemlja pridet….ce jaz sama nisem hotla prepoznat svoje blokade spodnjih caker……v spodnjih cakrah prebivajo nasi strahovi….nase izkusnje…nase obsedenosti….hiperaktivnosti…nezaupanje…skrbi…kuker..kva bojo pa drugi mislili….asocialnost…hlepenje po moci….obsojanje…kriticnost….mentalno tiranstvo….prepricanje o lastni nezmotljivosti…..oblasten odnos……evo…vse to ..pa se vec prebivca v prvih treh cakrah….in zdej, ce clovek karkoli od tega pac ne prepozna pri sebi…..kao…..pr men je vse kul….ampak se zmeri pa ni zadovoljen……hahahaha….bi jest rekla…da drzi glavo v pesek kot noj in misli, da se bo s tem ozemljil…..hahahaha…..taka ozemljitev zgleda rata sam noju….hahahaha………..

V srcni cakri se zacnemo odpirati in socustvovati s svetom…..

Pa pejmo zdej do grlene……hahahaha….s to sem mela fullll problema, dokler nisem resnicno skontala, da je ta cakra povezana z vsemi spodnjimi….hahahaha…..in, ce spodnje niso v harmoniji….tudi grlena ….ne more bit…..pa pika…..
    Tadej pravi v knjigi o preseganju vedenjskih vzorcev tkle : “”””Peta cakra je v neposredni resonaci z relacijo resnica – laz – bolecina. Glas se na zavestno izreceno laz ali zalitev zelo hitro odzove s spremembo, saj je manipuliranje z resnico nasprotno principom evolucije, kot tudi vse oblike govorjenja na nacin, ki drugim povzroca bolecino, od obrekovanja do zalitev. Gibalo obrekovanja in zalitev je strah. Lazi, obrekovanja in zalitve, ki jih izrecemo, povzrocijo v nasem energijskem sistemu deviacije, enako pa tudi v energijskem sistemu tistega, na katerega so usmerjene. Za napredek na vseh ravneh pa se moramo taksnih deviacij znebiti; zato tli v nas spontana zelja, da se osvobodimo obcutkov krivde za krivice, ki smo jih povzrocili skozi manipuliranje z resnico.””””
    Jest sem to cakro kar neki raziskovala, evo bom se mal iz ene knjige napisala. Grlena cakra je povezana z delovanjem grla, poziralnika, ust in zob, scitnico in obscitnico. Vpliva na delovanje dihal, bronhialnega ter glasovnega aparata.. Vpliv grlene cakre seze tudi na prebavni trakt.
    Ta cakra je povezana tudi z delovanjem desne mozganske hemisfere in z ustvarjalnimi funkcijami clovekovega uma.
    Naslednja custveno-mentalna stanja pa povzrocajo ali odsevajo motnje v delovanju te cakre : pretirano prepuscanje nadrejenim, fiksne ideje, togo oklepanje tradicionalnih navad, odvisnost od pravil in tujega nadzora, okorela dogmaticnost, upiranje spremembam, melanholicnost, fanatizem in trmoglavost, avtoritativnost, pocasno reagiranje……
    Tadej zakljucuje o peti cakri s naslednjim odstavkom : Odprta peta cakra je pogoj za izbire, za katere je znacilna enost srca in uma in le taksne izbire nam dajejo obcutek gotovosti vase.
    Evo, ko sem jest tale Tadejev stavek prebrala …hahaha….prezvezcla……strancirala….sicerala…..sem si rekla….stara moja …..tukile v tocno tejle tvoji cakerci je je pa tvoj EGO doma………mater si je pa najdu dom….hahaha…..
    Sej, jest sem med studiranjem caker tud zvesto brala Lazareva….pa skoz bolj so me zacel zanimat tudi meridiani….tk, da …vse je tolk povezan….da si jaz takrat tega u moji glavi sploh nisem mogla predstavljat….hahahaha….tolk dalec tud moja domisljija ni segla……hahahaha……….hahahaha

slismoYing Yang

Lepo je če deliš
    Član

Hm…v tvojih posti je toliko živosti in svežine…modrosti…in svobodno izražaš svojo ženskost…kot da bi Boginja žarela skozi tebe … …Če vzamem za primerjavo tako imenovane “emanicipirane” ženske…z njihovimi šolami in nazivi…pa še zvrhan koš njihovih pogojnikov…lahko mirne duše rečem…da ti vse skup do kolen ne sežejo

Lepo je če deliš
    Nataša
    Član

AVATAR wrote: Hm…v tvojih posti je toliko živosti in svežine…modrosti…in svobodno izražaš svojo ženskost…kot da bi Boginja žarela skozi tebe … …Če vzamem za primerjavo tako imenovane “emanicipirane” ženske…z njihovimi šolami in nazivi…pa še zvrhan koš njihovih pogojnikov…lahko mirne duše rečem…da ti vse skup do kolen ne sežejo

Po moje si je zdejle Amedea kar mal oddahnila, ker ji od zdaj naprej ne bo več treba sami nosit vsega bremena ženskosti na tem forumu LOL

Zlati rez, meni se pa zdi, da se Avatarju rdeče lučke pržigajo Smile
    Lepo je če deliš
    Član

Temu lahko čist mirno rečem…ženski komentar

Lepo je če deliš
    Nataša
    Član

AVATAR wrote: Temu lahko čist mirno rečem…ženski komentar

Kaj češ, v tem življenju sem pač bejba in to nameravam tud ostat Wink

Lepo je če deliš
Prikaz 85 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.