Reply To: Prehrana za krepitev imunskega sistema

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Prehrana za krepitev imunskega sistema Reply To: Prehrana za krepitev imunskega sistema

#23743
janko
Član

tadej pretner wrote:

Zadeva ni povsem v kontekstu teme, ampak da ne odpiram nove …

Gre za lešnike. Tule, kjer živim, je precej leske in spomnim se, da sem se včasih okoli njih precej pasel. saj obrajtam lešnike. Ravno danes pa sem pomislil, da jih pravzaprav že nekaj let sploh več ni. Leske, ki so včasih garant rodile, so že nekaj let prazne. Ne vem le, ali gre tule za lokalni štos (okolica Radeč), ali je morda kdo kaj podobnega opazil tudi kje drugje v Slo.

pojma nimam.
je pa en elektrikar, ki vzdržuje daljnovode opazili tole:

da je pod daljnovodi, speljanimi skozi gozdove leske veliko in da tudi zelo dobro rodijo.
njegovo razmišljanje je bilo, da leski mogoče paše tisto el. magnetno polje (seveda pa mora ustrazati tudi podnebje. med npr. brežicami in pokljuko je kar omembe vredna razlika v klimi in posledično v rastlinju).
kar se mene tiče, čisto možno, ampak se mi pa zdi, da to ni edini razlog.
vsake toliko pod daljnovodi požagajo vse, kar bi kdaj v prihodnosti lahko ogrožalo daljnovod in s tem sredi gozda povabijo sonček prav do tla, da se leske pod daljnovodom lepo v miru sončijo in razraščajo, pa še iz leve in desne jim gozd nudi zavetje pred vetrom.
in sprehod med tem grmovjem menda lahko preseneti še s kako zdravilno rastlinsko kulturo, ki jo je sicer težje najti drugod in ki ni zimzelena, a kljub temu človeku prijazna. TongueWink

Lepo je če deliš