Odgovori na: ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV

Forum Duhovnost Forumi Kristali ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV Odgovori na: ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV

#62153
tadej pretner
Moderator

Kamni so zares zanimivi, sam pa ogromn ni jasn. Npr ce kamen, ki naj bi bil primeren glede na znak/podznak mi ni vsec, a to pomeni da mam tu probleme, in ga moram imet blizu, da se bo popucalo?

Odvisno od tega, ali gre za uravnoteženo ali neuravnoteženo kombinacijo sončnega znamenja in ascendenta. Pri uravnoteženi je izbrani kamen običajno katalizator kvalitet kombinacije, pri neuravnoteženi pa pogostokrat izberemo kamen z energijami, ki osebi manjkajo. V takih primerih se lahko zgodi, da ji kamen ni všeč.

Al bols najt kamen po intuiciji, ki vsec, ne glede na kake lastnosti ima po knjigi?

Z intuicijo je takole – uravnotežene osebe intuitivno čutijo, katera hrana jim paše, neuravnoteženim pa običajno paše nezdrava hrana. Pri izboru kamna je enako – uravnotežen človek ga bo intuitivno pravilno izbral, neuravnotežen pa pogostokrat ne.

Pa se velik sirse. Kaj kamni predstavljajo, mislim sirse?

V Chevalier-Gheerbrantovem Slovarju simbolov imaš skoraj pet strani o tem, kaj predstavljajo in simbolizirajo kamni.

Zakaj jih je tolk strupenih radioaktivnih? Je to tud temna plat zemlje, k se mora izkopat, je to povezano nekak s clovekovo podzavestjo?

Neko stvaritev lahko v celoti razumeš le, če je tvoj um enako potenten, kot um tvorca. Naši umi nimajo enake kapacitete kot “um” zavesti kreacije, zato lahko o tem le ugibamo.

In zakaj je pr izkopavanju tok hudih stvari? Mislim Meziska dolina je bla neki casa mrtva zaradi izkopavanja svinca. Al je za rude drgac? Rudarjenje u Afriki temelji skoraj na suzenjstvu, izkoriscanju, totalni hierarhiji. Ljudje ki kamne kopljejo, se zdi da nimajo nic od njihovih dobrih energij, kk to mozn?

Cela ekonomija temelji na prikritem suženjstvu, ne le tisti ma del, ki je vezan na eksploatacijo kamnov. Profit pa je postavljen tako v ospredje, da se to odraža tudi v ekoloških problemih.

Ljudje ki kamne kopljejo, se zdi da nimajo nic od njihovih dobrih energij, kk to mozn? Ker niso usklajeni z temi vibracijami al zakaj? Ker vanje ne verjamejo?

Tisto, kar se nam dogaja je projekcija tistega, kar je v nas. Danes je večina pod vplivom arhetipa žrtve, to pa se odraža na njihovih življenjih.

In kk ta del poti kamna vpliva na energijo u kamnu?

Odgovor na tole boš našla v Enciklopediji, v opisu opala.

Al postane clovek sokrivec da majo uni take slabe pogoje, s tem ko ga kupi?

Če kamnov ne bi nihče kupoval, jih ne bi vlačili iz Zemlje ;o)

Al se kamen s tem ko se ocisti, ocisti tudi od tega?

Se.

Moje ,,razmišljanje,, Zdenko Domančič reče, da če bi človek rabil uporabljati kamnov, bi se z njimi že rodil.

Domančič se ne ukvarja s kamni in ne vem zakaj bi bilo pomembno, kaj si o njih misli. Tudi z gatami se ne rodimo, pa jih vseeno nosimo. Tudi z zdravilnimi rastlinami se ne rodimo, pa jih vseeno uporabljamo …

Torej kamen ne deluje kot amulet

Uporaba kamnov kot amuletov ima nekaj tisočletno tradicijo.

Lepo je če deliš