ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV

Forum Duhovnost Forumi Kristali ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV

Prikaz 1 prispevka (od skupno 9)
 • Avtor
  Prispevki
 • #61693
  tadej pretner
  Moderator

  NOVA KNJIGA

  12.5.2016 bo izšla moja nova knjiga ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV. Format knjige bo 16,5 x 24cm, trde platnice, obsegala bo 448 strani, v njej pa bo tudi 168 barvnih fotografij zdravilnih kamnov. Vsebina knjige je v veliki meri orientirana na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar, poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, pa v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov.

  Cena knjige v knjigarnah bo 40Eur. Ker pri nas velja zakon o enotnih cenah knjig, jo prvih 6 mesecev ne bo mogel nihče dobiti s popustom. Lahko pa jo po nižji ceni dobite v PREDNAROČILU.
  Akcija prednaročila do trajala do 11.05.2016. Cena knjige v prednaročilu, z vključeno poštnino je 26Eur. Interesenti za to obliko nakupa se mi lahko javite na mail tadej.pretner@gmail.com – po e pošti boste dobili predračun, ki mora biti poravnan do 11.05., knjige pa bom tistim, ki se bodo odločili za to obliko nakupa, pošiljal 16. In 17.4.2016

  IZ VSEBINE:
  125. METEORITI IN TEKTITI
  Izvor imena: Grška beseda metreon označuje pojav/fenomen na nebu, iz nje pa izhajajo besede meteorid, meteor in meteorit.
  • Meteorid je snov, ki potuje po medplanetarnem prostoru našega osončja. V glavnem izhajajo iz asteroidnega pasu med Marsom in Jupitrom. Okoli Sonca lahko krožijo več milijonov let, od tu pa jih potisne Jupitrova gravitacija; posledično padejo na različne planete.
  • Meteor je meteorid, ki na svoji poti vdre v zemeljsko atmosfero, običajno s hitrostjo okoli 70km/s. Za seboj pušča belo sled, ki nastane zaradi segrevanja in izparevanja snovi vsled trenja v zemeljski atmosferi. Pri tem večina meteorjev zgori, nekoliko večje pa trenje upočasni.
  • Meteorit pa je meteor, ki je bil dovolj velik, da v zemeljski atmosferi ni zgorel, ampak je padel na Zemljo. Glede na velikost, težo in hitrost, lahko na zemeljski površini ustvari različno velike kraterje.
  Meteorite delimo glede na njihovo sestavo – 92,8% je kamnitih, 1,5% je kamnito železovih, 5,7% pa železovih, .
  Kamniti meteoriti so predvsem iz silikatov v katerih je prisoten nikelj. Vsebujejo minerale, kot so epidot, enstatit, bronzit, diopsid, hipersten, plagioklaz, ortoklaz, serpentin, diamant in magnetit. Kamnito železovi meteoriti so mešanica železa, niklja in silikatnih mineralov.
  Kot zdravilne kamne pa uporabljamo predvsem železove meteorite.

  ŽELEZOVI METEORITI
  Sestava: predvsem kamacit in/ali tanit, ki sta zlitini železa in niklja
  Trdota: 4–5
  Gostota: 7,3–7,6g/cm3
  Element: eter-ogenj-voda
  Pri železovih meteoritih je zanimivo to, da v njih najdemo kristalizirano železo, kakršnega sicer v naravi ni. Železo v meteoritih kristalizira kubično, kar je bilo prvič ugotovljeno v primeru meteorita, ki je padel leta 1751 pri Hraščani v Hrvatskem Zagorju. Leta 1808 je namreč A. Widmanstätten segreval zbrušeno in spolirano ploščico železa iz tega meteorita, vsled česar so se na njeni površini pojavile pravilne simetrične proge kubične strukture. Ko pa je to ploščico polil s solitrno kislino, so na njeni površini nastali značilni izjedki, razporejeni na osnovi kubične strukture (Widmanstättnove podobe). V naravi največkrat najdemo kovinske meteorite. So magnetni (to je moč preveriti s kompasom), na sveže odlomljeni površini pa so srebrno beli z izrazitim kovinskim sijajem.

  Nahajališča: Večina meteoritov je bila najdena na Antarktiki in v Namibijski puščavi; največji znani železov meteorit, težak 60 ton, je bil najden na farmi Hoba v Namibiji.

  Možnosti zamenjave: Zanesljivo ga lahko spoznamo po teži in značilnim kovinskem sijaju na svežih prelomih.

  Ponaredki: V prodaji se najdejo primerki različnih železovih rud, ki jih prodajajo kot meteorite.

  Tradicionalna uporaba: V številnih starih kulturah so veljali meteoriti za darilo bogov. S pomočjo njegove vibracije so si skušali razložiti poreklo življenja. V Babilonu so ga častili kot enega najmočnejših kamnov, tamkajšnji svečeniki pa so ga uporabljali kot katalizator in hkrati zaščito v različnih magijskih obredih. Verjeli so, da odganja zlo. Meteorit je vpleten tudi v korenine islama. V veliki džamiji v Meki je t.i. Kaba, forma v obliki kocke, katerih stranice so dolge cca 11m, ki je centralno svetišče islama. V jugovzhodni zid te forme je vzidan t.i. črni kamen, ki je v resnici meteorit. Zanj pravijo, da je temeljni kamen oziroma desna roka Alaha na Zemlji.

  Uporaba danes: Zaradi prevladujoče prisotnosti vseobsegajočih energij etra, je primeren kamen za izvajanje zavestne astralne projekcije, vendar ni slabo, če ga v ta namen uporabljamo v kombinaciji z apatitom ali čadavcem. Je odličen meditacijski kamen, ki privablja vizije novih poti; te nas lahko popeljejo iz turobnosti vsakdanje rutine, a je tudi tu priporočljiva uporaba v kombinaciji z apatitom, sploh pri ljudeh, ki niso dovolj ozemljeni oziroma delujejo v t.i. »arhetipu otroka«, za katerega so značilni stiki z različnimi arhetipskimi realnostmi. Energija apatita nam namreč da moč prepoznave oziroma sposobnost ločevanja resničnih inspirativnih vibracij in idej od tistih, ki nas peljejo še globlje v različne arhetipske realnosti, za katere je običajno značilna neuspešnost v pojavnem svetu. Po drugi strani ga tisti, ki imajo pretočne prve tri čakre in s tem dober stik z elementom zemlje uspešno uporabljajo v postopkih zavestne manifestacije dobrin, k čemur pripomorejo njegove magnetne lastnosti (element voda).
  Več zrelosti zahteva tudi meditacija za jasnost, ki jo tradicionalno izvajamo ob podpori vibracije meteorita. Na življenjskih področjih, na katerih smo uspešni, imamo namreč situacijsko jasnost, ki nima alternative. Točno vemo, kaj je treba narediti, zato se naš um poenoti, kar vodi v uspešnost. Izberemo torej življenjsko področje, v katerem imamo težave. Tam, kjer imamo težave, ni jasnosti. Najprej jih na mentalni ravni ozavestimo – na kakšne načine se manifestirajo. Nato se sprostimo, se v umu naravnamo na namero, da želimo na tem življenjskem področju jasnost, vzamemo v roke meteorit, se prepustimo njegovi vibraciji in ob tem povezano dihamo s trebušno prepono. Zanimivo je, da ob izvajanju te meditacije pogostokrat sploh ne dobimo jasnega odgovora na mentalni ravni, kaj bi morali v problematičnih življenjskih situacijah storiti drugače, ampak pride do pravih reakcij povsem spontano takrat, ko se okoliščine, v katerih se prej nismo znašli, spet pojavijo.
  Zaradi vsebnosti železa je odličen energijski kamen in krepi energijske pretoke v telesu, vpliva pa tudi na boljšo kvaliteto krvi. Lahko ga uporabljamo kot pomoč pri akumulaciji energije v hari. Poleg tega deluje sproščujoče, tako v smislu raznih telesnih napetosti kot v smislu psihične sprostitve.

  Lepo je če deliš
  #62151
  spelaz
  Participant

  Kamni so zares zanimivi, sam pa ogromn ni jasn. Npr ce kamen, ki naj bi bil primeren glede na znak/podznak mi ni vsec, a to pomeni da mam tu probleme, in ga moram imet blizu, da se bo popucalo? Al bols najt kamen po intuiciji, ki vsec, ne glede na kake lastnosti ima po knjigi? Al potem nic ne pomaga na podrocju kjer problemi u resnic? <br clear=”none” />Pa se velik sirse. Kaj kamni predstavljajo, mislim sirse? Zakaj jih je tolk strupenih radioaktivnih? Je to tud temna plat zemlje, k se mora izkopat, je to povezano nekak s clovekovo podzavestjo? In zakaj je pr izkopavanju tok hudih stvari? Mislim Meziska dolina je bla neki casa mrtva zaradi izkopavanja svinca. Al je za rude drgac? Rudarjenje u Afriki temelji skoraj na suzenjstvu, izkoriscanju, totalni hierarhiji. Ljudje ki kamne kopljejo, se zdi da nimajo nic od njihovih dobrih energij, kk to mozn? Ker niso usklajeni z temi vibracijami al zakaj? Ker vanje ne verjamejo? Ce kamni strupeni, se hujs. In kk ta del poti kamna vpliva na energijo u kamnu? Al postane clovek sokrivec da majo uni take slabe pogoje, s tem ko ga kupi? Al se kamen s tem ko se ocisti, ocisti tudi od tega? <br clear=”none” />

  Lepo je če deliš
  #62152
  snowcat :)
  Participant

  Moje ,,razmišljanje,, Zdenko Domančič reče, da če bi človek rabil uporabljati kamnov, bi se z njimi že rodil. Poznavanje delovanja kamnov pa je že na mestu. Primer je bil – kamena strela na verižici s kamnom v ravni srca. Prej ali slej nastane luknja. Ne v kamnu. Tako, da včasih človek začuti, da neki kamen mora imeti pri sebi in kar naenkrat, da ga lahko odloži. Torej kamen ne deluje kot amulet, ampak kot trenutna povezava s neko zadevo. Je podpiral idejo kamnov v okolici, ne pa na človekov telesu brez razloga. To da človek ima ali nima razloga v smislu ,,vem zakaj in kako,, ni tako predmetno. Samoopazovanje je predmetno.

  Špela. Tvoja vprašanja bi lahko povzeli takole ,,Zakaj so lih ta in ta na Titaniku utonili, pa tisti uni pa ne ?,, ;-)

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #62153
  tadej pretner
  Moderator

  Kamni so zares zanimivi, sam pa ogromn ni jasn. Npr ce kamen, ki naj bi bil primeren glede na znak/podznak mi ni vsec, a to pomeni da mam tu probleme, in ga moram imet blizu, da se bo popucalo?

  Odvisno od tega, ali gre za uravnoteženo ali neuravnoteženo kombinacijo sončnega znamenja in ascendenta. Pri uravnoteženi je izbrani kamen običajno katalizator kvalitet kombinacije, pri neuravnoteženi pa pogostokrat izberemo kamen z energijami, ki osebi manjkajo. V takih primerih se lahko zgodi, da ji kamen ni všeč.

  Al bols najt kamen po intuiciji, ki vsec, ne glede na kake lastnosti ima po knjigi?

  Z intuicijo je takole – uravnotežene osebe intuitivno čutijo, katera hrana jim paše, neuravnoteženim pa običajno paše nezdrava hrana. Pri izboru kamna je enako – uravnotežen človek ga bo intuitivno pravilno izbral, neuravnotežen pa pogostokrat ne.

  Pa se velik sirse. Kaj kamni predstavljajo, mislim sirse?

  V Chevalier-Gheerbrantovem Slovarju simbolov imaš skoraj pet strani o tem, kaj predstavljajo in simbolizirajo kamni.

  Zakaj jih je tolk strupenih radioaktivnih? Je to tud temna plat zemlje, k se mora izkopat, je to povezano nekak s clovekovo podzavestjo?

  Neko stvaritev lahko v celoti razumeš le, če je tvoj um enako potenten, kot um tvorca. Naši umi nimajo enake kapacitete kot “um” zavesti kreacije, zato lahko o tem le ugibamo.

  In zakaj je pr izkopavanju tok hudih stvari? Mislim Meziska dolina je bla neki casa mrtva zaradi izkopavanja svinca. Al je za rude drgac? Rudarjenje u Afriki temelji skoraj na suzenjstvu, izkoriscanju, totalni hierarhiji. Ljudje ki kamne kopljejo, se zdi da nimajo nic od njihovih dobrih energij, kk to mozn?

  Cela ekonomija temelji na prikritem suženjstvu, ne le tisti ma del, ki je vezan na eksploatacijo kamnov. Profit pa je postavljen tako v ospredje, da se to odraža tudi v ekoloških problemih.

  Ljudje ki kamne kopljejo, se zdi da nimajo nic od njihovih dobrih energij, kk to mozn? Ker niso usklajeni z temi vibracijami al zakaj? Ker vanje ne verjamejo?

  Tisto, kar se nam dogaja je projekcija tistega, kar je v nas. Danes je večina pod vplivom arhetipa žrtve, to pa se odraža na njihovih življenjih.

  In kk ta del poti kamna vpliva na energijo u kamnu?

  Odgovor na tole boš našla v Enciklopediji, v opisu opala.

  Al postane clovek sokrivec da majo uni take slabe pogoje, s tem ko ga kupi?

  Če kamnov ne bi nihče kupoval, jih ne bi vlačili iz Zemlje ;o)

  Al se kamen s tem ko se ocisti, ocisti tudi od tega?

  Se.

  Moje ,,razmišljanje,, Zdenko Domančič reče, da če bi človek rabil uporabljati kamnov, bi se z njimi že rodil.

  Domančič se ne ukvarja s kamni in ne vem zakaj bi bilo pomembno, kaj si o njih misli. Tudi z gatami se ne rodimo, pa jih vseeno nosimo. Tudi z zdravilnimi rastlinami se ne rodimo, pa jih vseeno uporabljamo …

  Torej kamen ne deluje kot amulet

  Uporaba kamnov kot amuletov ima nekaj tisočletno tradicijo.

  Lepo je če deliš
  #62157
  snowcat :)
  Participant

   

  Amuleti…… Uporaba amuletov/ikon/svetišč ima samo en namen. Ta namen je upravljanje/vplivanje/nadzorovanje. Ima pa dve časovne smeri – 1) blaženje/umirjanje/olajšanje preteklosti in 2) zagotavljanje pozitivne prihodnosti. Ne oporekam samemu delovanju (placebo efekt/energetsko/polje/arhetipsko/….) amuletov/ikon/svetišč. Ta praksa je stara kot je staro človeštvo. Jaz sem razumela Domančiča tako, da vse te zadeve imajo svoj smisel/namen/uporabnost, ampak, da se človek ne more izogniti posledicam/odgovornosti za svoje delovanje (aktivno ali pasivno). In da se ne more izogniti zavestnemu delovanju. Preko katerega opazi, da zadeva je potekla/izpolnila svoj namen. Drugače (je že Janko omenil to idejo), človek ostaja v položaju žrtve. Misli, da upravlja/vpliva/nadzoruje, ampak dejansko je ujet v odvisnosti od zunanjega predmetnega sveta. Klasičen primer so predmeti za srečo. Lahko bi rekla, da govorim iz izkušenj, zato ker sem pospravila moj življenjski prostor s ciljem zadržati samo premete, ki mi dajo dober občutek (impulz je prišel iz knjige Marie Kondo) in nisem mogla verjet koliko ,,bolečine/užitka,, mi to vse bo povzročalo.

  Hlače….. je bilo dokazano, že velikokrat, da človek ne rabi oblačil. Oblačila so se pojavila iz dveh razlogov 1) močne spremembe klimatskih pogojev (telo se je prilagajo počasneje), 2) oblačila so bila statusni simbol (tudi peresa na glavi plemen v pragozdu imajo statusni simbol) in šele kasneje je to preraslo v moralno zadevo prikrivanja telesa, ki je bilo povezano s telesom bolečine v kolektivnem polju. Lahko bi rekla, da govorim iz izkušenj. Nikoli (razen v času nosečnosti in poteku dojenja) nisem nosila in ne nosim modrca …. Moja nona pa je imela ,,tehtne,, razloga, da ni nosila nikoli hlač. ;-)

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #62159
  tadej pretner
  Moderator

  Amuleti…… Uporaba amuletov/ikon/svetišč ima samo en namen. Ta namen je upravljanje/vplivanje/nadzorovanje.

  Mešaš amulete in talismane. Funkcija amuletov je pasivna zaščita – nevtralizacija škodljivih energij. Drugače pa je s talismani. Izraz talisman izhaja iz arabske besede tilisaman, ki pomeni plačati, izpolniti, izvršiti. Funkcija talismanov pa je izzvati želene spremembe v človeku in njegovi okolici. Talismani in amuleti, ki temeljijo na arhetipskih simbolih, so po C.G.Jungu dobesedno astralni stroji.

  Hlače….. je bilo dokazano, že velikokrat, da človek ne rabi oblačil.

  Me zanima, kaj bi na tole izjavo rekel kak Eskim ;o)

  Lepo je če deliš
  #62169
  spelaz
  Participant

  Razumem u bistvu, pol mora neuravnotezena kombinacija, js, nosit sam kamne ki mi grejo hudo na zivce. :-S
  ce vse temelji na prikritem suzenstvu, sam a ni pol glih najbolj naravno, da clovk, ki vse to skapira, gre ven iz teh okvirov, in te verige vec ne podpira, mislim tam kjer pac lahk? K se mi zdi da je teh vedn vec, in tud na podrocju kamnov se ze pojavlajo posamezniki ki delajo za fair trgovanje, oz transparentnost, da clovk lah kupi kamne ki nimajo suzenske zgodovine, sm poguglala. In verjetn pr tem ni treba vec pazit na ponaredke al kk? Sicer pa a ponaredki delujejo, kot placebo efekt, a prevzamejo funkcijo amuletov talismaanov?
  Btw kokr se soomnim smo se.mi tut ucili, da hlace so dalec od univerzalnih oblacil zunsj zahodne civilizacije:-)

  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 9)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.