Odgovori na: ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV

Forum Duhovnost Forumi Kristali ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV Odgovori na: ENCIKLOPEDIJA IZBRANIH ZDRAVILNIH KAMNOV

#62157
snowcat :)
Participant

 

Amuleti…… Uporaba amuletov/ikon/svetišč ima samo en namen. Ta namen je upravljanje/vplivanje/nadzorovanje. Ima pa dve časovne smeri – 1) blaženje/umirjanje/olajšanje preteklosti in 2) zagotavljanje pozitivne prihodnosti. Ne oporekam samemu delovanju (placebo efekt/energetsko/polje/arhetipsko/….) amuletov/ikon/svetišč. Ta praksa je stara kot je staro človeštvo. Jaz sem razumela Domančiča tako, da vse te zadeve imajo svoj smisel/namen/uporabnost, ampak, da se človek ne more izogniti posledicam/odgovornosti za svoje delovanje (aktivno ali pasivno). In da se ne more izogniti zavestnemu delovanju. Preko katerega opazi, da zadeva je potekla/izpolnila svoj namen. Drugače (je že Janko omenil to idejo), človek ostaja v položaju žrtve. Misli, da upravlja/vpliva/nadzoruje, ampak dejansko je ujet v odvisnosti od zunanjega predmetnega sveta. Klasičen primer so predmeti za srečo. Lahko bi rekla, da govorim iz izkušenj, zato ker sem pospravila moj življenjski prostor s ciljem zadržati samo premete, ki mi dajo dober občutek (impulz je prišel iz knjige Marie Kondo) in nisem mogla verjet koliko ,,bolečine/užitka,, mi to vse bo povzročalo.

Hlače….. je bilo dokazano, že velikokrat, da človek ne rabi oblačil. Oblačila so se pojavila iz dveh razlogov 1) močne spremembe klimatskih pogojev (telo se je prilagajo počasneje), 2) oblačila so bila statusni simbol (tudi peresa na glavi plemen v pragozdu imajo statusni simbol) in šele kasneje je to preraslo v moralno zadevo prikrivanja telesa, ki je bilo povezano s telesom bolečine v kolektivnem polju. Lahko bi rekla, da govorim iz izkušenj. Nikoli (razen v času nosečnosti in poteku dojenja) nisem nosila in ne nosim modrca …. Moja nona pa je imela ,,tehtne,, razloga, da ni nosila nikoli hlač. ;-)

snowcat

Lepo je če deliš