Dragica

Odgovori na forumu

 • Avtor
  Prispevki
 • #60716
  Dragica
  Participant

  Tadej vprašanje:

  Dober teden zdaj izvajam Zhan Zhuang tako, kot si nam pokazal v šoli, se pravi položaj baletke, rotacija nog, boki v pravilni položaj itd. Dogajati se mi je začelo, da mi telo nekako po 15 minutah stanja- mirovanja začne najprej rahlo drgetati, nato pa preide v pravo tresenje. Sem v tistem odprla oči  (sem delala pred ogledalom), in na zunaj mi ni treslo ne nog, ne trebuha, ničesar. Sem nadaljevala in spet se je tresenje ponovilo, pa ni šlo za tresenje nog od napora (vem kako izgleda, ko noge bolijo, da več ne zdržiš).

  Kaj delam narobe?

   

  Lepo je če deliš
  #30655
  Dragica
  Participant

  Tadej vprašanje, za moje rezumevanje stvari…

  V šoli si dejal, da pri počasnem, pasivnem izdihu v mislih imam povezano dihanje, se ne dogaja dosti in lahko ozemljuješ stvari. No jaz ravno pri počasnem izdihu čutim močan pretok energije, kar zleti od glave do peta, dejansko skozi celo telo, kot nekakšna vibracija, toplota, miganje, gomazenje po žilah,ne vem kako bi to opisala, v glavnem močan poriv energije. Pozornost imam na trebuhu, “nič se ne dogaja”, energija pa zelo močna. Kaj je to ozemljevanje nečesa ali gre dejansko za pretočnost telesa?

  Vem, da ko se mi ob povezanem dihanju zagreje trebuh, da se zbira energija, vem, da je to ” rezerva”, ki jo lahko trošim recimo, ko delam dolgo v noč in sem neprespana. Kam pa gre oz. kaj pa se dogaja, če te energije ” rezerve” ne trošiš? Včasih imam namreč občutek, sploh, ko se mi hara zelo zagreje in nimam potrebe po rezervi, da bi lahko “premikala gore”. Kaj temu občutku botruje nakopičena energija in kam gre ta energija, ko tisti občutek poneha?

  Hvala za odgovore.

  Lepo je če deliš
  #30252
  Dragica
  Participant

  Ojla Tadej, vprašanje?

  Ali se v procesu povezanega dihanja sprocesirajo tudi travme spolne zlorabe?

  Kako objeti in sprejeti občutke zavrženosti, umazanosti, sramu, gnusa, krivde in še česa, ki ob tem priplavajo v zavest?

  Saj se omili jakost teh občutkov z dihanjem, spomin na dogodek in tisti zbodljaj v srcu in trebuhu pa sta še prisotna.

  Lepo je če deliš
  #30251
  Dragica
  Participant

  tadej pretner wrote:

  Ojla dragi sošolci, ker nisem našla te teme, odpiram novo.

  Meni se je začelo dogajati, da sem po poslušanju meditacije kar utrujena. Ni to tista utrujenost od dela, ko samo čakaš, da greš spat, ampak čutim nekakšno težo v telesu, ne znam opisat drugače kot utrujenost. Meditacijo sem poslušala 2-3 krat na dan,zdaj poslušam meditacijo pač samo zvečer pred spanjem.

  Tadej, ali je to kar pač zaznavam in mislim, da je utrujenost, lahko posledica vnosa velike količine svetlobe v svoje telo?

  Ni sicer nemogoče, moram pa reči, da mi o takšnih reakcijah ni 2poročal” še nihče, čeprav je svetlobno alfo rolalo najmanj šest generacij šole in equilibriuma.

  Še ena zadevica, ko sem čistila in aktivirala kameno strelo, se jo ob pogledu v kameno strelo, le ta razširila, oz.bolje rečeno, zabrisali so se robovi kamene strele, nisem videla in ločila več kristala od podlage na kateri sem kameno strelo imela. To je bilo res noro doživetje.

  Meni se je začelo dogajati, da sem po poslušanju meditacije kar utrujena. Ni to tista utrujenost od dela, ko samo čakaš, da greš spat, ampak čutim nekakšno težo v telesu, ne znam opisat drugače kot utrujenost. Meditacijo sem poslušala 2-3 krat na dan,zdaj poslušam meditacijo pač samo zvečer pred spanjem.

  napisal:

  A ni 2-3x na dan mal preveč?
  Se ti vsakič pojavi utrjenost?

  Se mi je na začetku zdelo, da mi je kar odgovarjalo da jo poslušam vedno, ko sem imela več kot pol ure časa zase. Je trajala utrujenost kakšen teden, zdaj je samo še takšno ” mehko,sproščeno stanje,” ko imam občutek, da lahko spremenim vse, kar po moji percepciji ni tako, kot želim. Ko sem se prvič zavedala, da se dotikam globine svojega uma, da imam moč spremeniti vse kar zame ( spet po mojem gledanju) ni ok, se bo slišalo pocukrano, so mi res tekle solze olajšanja, sreče, ganjenosti… ali pa spoznanja, da je čas, da spremenim, kar mi ne odgovarja. Komaj čakam nadaljevanja šolanja.

  Lepo je če deliš
  #30098
  Dragica
  Participant

  Ojla,

  Po 14 dneh premora sem začela nov ciklus povezanega dihanja, pravzaprav opažam, da povezano diham kar vse skozi. Je takšen način dihanja postal kar moja stalnica. Poraja se mi vprašanje glede bolečinskih teles oz. procesiranja le teh.

  Kdaj se procesirajo bolečinska telesa, mislim, kaj vpliva na to, da se nekaj začne procesirati? Ali je to takrat, ko je presežena kritična masa nečesa, ali takrat, ko se nekdo začne nečesa zavedati kar mu ni ok ali kdaj?

  Saj lahko, da je že kje napisan odgovor pa ga ne najdem

  Hvaležna bom za razlago.

  Lepo je če deliš
  #29960
  Dragica
  Participant

  snowcat :) wrote:

  Hvala za podane razlage.

  Zame je bilo spoznanje da sem ” Nič ” od naštetega milo rečeno nenavadno, da sem ” posoda ” v kateri se vse dogaja, pa od začetka nerazumljivo. Marsikaj mi je na razumski ravni po mojem videnju, čutenju, zaznavanju, vedenju bilo popolnoma jasno. Zdaj vedno bolj spoznavam, da me vsak dan “preseneti ” kakšen nov uvid, novo spoznanje, ki podira moje razumske in predstavitvene domine. Zavedam se, da še veliko ne dojamem ne razumem, ne povežem, sprejemam to in mi je tudi s tem ok. Zavedam se, da sem na poti spoznavanja sebe in da sem za svojo pot odgovorna sama.

  snowcat :) napisal:

  Predlagam ti vajo ,,opazovanja,, Namen te vaje je opaziti, kdaj smo odsotni, ojača intuicijo, je bilo tudi rečeno, da pri rednem izvajanju povezuje bitje v celoto in usklajuje komunikacijo na vseh nivojih (mental, emotivno, fizično, spiritualno, …)
  Gre takole: zvečer kadar se uležeš v posteljo zavrtiš film svojega dneva od tega trenutka do trenutka, kadar si vstala iz postelje in nazaj v trenutek, kadar si se ulegla v posteljo. Sceno za sceno, korak za korakom. To je to.

  Sporoči kako je šlo :-)
  snowcat

  Hvala za dragoceno vajo opazovanja.

  Sem jo zdaj v teh dnevih naredila vsak dan in ja zanimive stvari opaziš. Prve tri dni so bile velike luknje v spominu, kot da sploh nisem ” živela” tistih trenutkov. Mi je hitro postalo jasno, da takrat nisem bila zavestna-prisotna v trenutku in zato tema v spominu. Se zadeva izboljšuje in res sem ti hvaležna za to vajo. Se še lovim s kakšnim trenutkom teme, jih je pa vedno manj.

  Lepo je če deliš