Ceres

Odgovori na forumu

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1,233)
 • Avtor
  Prispevki
 • #60955
  Ceres
  Participant

  Za stare forumaše eno vprašanje: a se človek kdaj navadi novega outlooka? Jaz sem že v letih, pa mi tole ne gre najbolje….  :whistle:

  Lepo je če deliš
  #30653
  Ceres
  Participant

  Meni je ta intervju res čisto mimo. Invazija v Evropo se naj bi dogajala, da bi se potrošniška Evropa ozdravela, a k nam prihajajo I-phone migranti, željni potrošništva. Potem naj nas planet Zemlja ne bi mogel več preživljati, ker preveč porabimo, a v Evropo prihaja folk, z močno nadtaliteto. To, da je islam religija miru, pa da prinaša vrednote, ki jih Evropa nima več…. to pa ne vem, a se nekdo zajebava, a resno misli.

  Tudi kolektivna krivda, ki se obeša zahodnemu svet za vso revščino in vojne vse povsod drugje po svetu, mi je nepotrebna in neumna. Jaz si je ne pustim obesiti. Je nizkovibracijska in ne vem, komu koristi. V smislu odgovornosti ni nihče nikomur nič dolžan, pač vsak živi, kot najbolje misli, da zna.

  Bolj kot v teorije zarote in lutkarje ali iluminate ali karkoli naj bi bili, verjamem v teorijo kaosa, po kateri nikomur ni čisto jasno, kaj se dogaja, ampak večina vse skupaj bolj nemo opazuje in čaka, kakšen bo rezultat teh premikov energij, ki se dogajajo na kolektivni ravni. Posamezniki sicer lahko poskušajo usmerjati kolektivne energije, prav jasen mehanizem pa tole ni – oziroma ne verjamem, da je.

  Lepo je če deliš
  #30602
  Ceres
  Participant

  Irena, res en krasen post si sestavila, tak, ki presega samo tvoja iskanja. Hvala.

  Lepo je če deliš
  #30601
  Ceres
  Participant

  http://www.rtvslo.si/zdravje/novice/who-predelano-meso-povzroca-raka-na-debelem-crevesu/377190

  V bistvu je tole revolucija. Mislim ne to, da so ugotovili, da rdeče meso povzroča raka debelega črevesja, pa da predelano meso ni zdravo, ampak to, da je to stališče uradno zavzela WHO. Mislim, da so bili še lansko leto po celi Sloveniji plakati “Rdeče meso je zdravo” in akcijo smo financirali davkoplačevalci, organiziralo jo je pa Ministrstvo za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo.

  Lepo je če deliš
  #30589
  Ceres
  Participant

  Moje razumevanje zodiakalnega kroga:
  Iz osnovne, sveže energije, temperamenta se najprej zavemo sebe (oven). Nato se zavemo svoje moči in vrednosti (bik). Začnemo razmišljati in dojamemo, da “Mislim, torej sem.” (dvojček). Ko misel ne more več opisati vsega kar čutimo, da je, se zavedamo svojega izvora (rak). Svoje bistvo potem iščemo v svojih strasteh, v vsem, kar ljubimo in kar nam je res pri srcu (lev). Potem začutimo potrebo, da v življenje vnesemo red, da razumemo malo in šele potem sklepamo o velikem (devica), ko ugotovimo, da ni boljših učiteljev, kot so odnosi, ki jih imamo (tehtnica). Ker ne gre drugače, se preobrazimo, zlepa ali zgrda, del nas umre, del nas se ponovno rodi, vstanemo kot feniks iz pepela (škorpijon). Zdaj je prišel čas da osvojimo neko višje znanje, od nekje daleč, da na vse skupaj pogledamo iz neke širše perspektive, ker želimo začutiti smisel vsega (strelec). Vendar vse skupaj potrebuje strukturo, ker sicer razpade, potrebuje okostje in red, čas, in nek konkreten, čeprav hladen rezultat (kozorog). Potem želimo svobodo, ker se počutimo eno z vsem, ker smo vsi v skupnem genskem kodu in želimo odstraniti vse meje med nami (vodnar), zato, da se lahko končno prepustimo in stopimo z izvorno energijo (ribi).

  Lepo je če deliš
  #30586
  Ceres
  Participant

  To, da je nekdo škorpijon ali bik, tu ne igra neke vloge. V resni astrologiji sploh ne moreš rečt, da sem jaz npr. devica. S tem poveš sicer samo to, da imaš sonce v devici, ampak meni osebno to ne pove pravzaprav nič oz čisto nobenega resnega sklepa ne moreš potegnit iz tega.

  Polna luna na osi škorpijon bik odpira vprašanja preživetja, preobrazbe, bik je simbol zemlje, škorpijon pa podzemlja, krasno nas pripravlja na premišljevanja o prehodu med enim in drugim svetom (1.november), odpovedovanja, lahko se počutimo ogroženi, na površje priplavajo ponavadi strahovi povezani z materialnim preživetjem, mundano je pa to naporna pozicija za nekontrolirane izbruhe sovraštva.

  Lepo je če deliš
  #30567
  Ceres
  Participant

  Polna Luna na osi škorpijon – bik, na nebu se dela kvadrat Saturna in Neptuna, Mars pa na točki septembrskega Sončnega mrka in malo zatem še Jupiter – žal še ni videt hitrega konca begunske krize. Kvadrat Saturna in Neptuna pomeni veliko trpljenja, aktivacija mrka z Marsom pa izbruh nasilja…

  V bistvu je vse tole ena čudna situacija, ampak lepo preslikava Saturna v strelcu – soočanje s tujimi svetovi, ki se jih bojiš, omejitve, strahovi povezani z religijami, verovanji, krčenje prosperitete, “begunci” – pomoči potrebni ljudje (SAturn) v turističnih kapacitetah in religijskih ustanovah (Strelec). Bolje bi bilo lahko šele z vstopom Jupitra iz device v tehnico – drugo leto jeseni.

  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 1,233)