Zeolit

Prikaz 1 prispevka (od skupno 32)
 • Avtor
  Prispevki
 • #21105
  glas
  Participant

  Zeolit razstruplja in zdravi

  15.05.2013, Miša Čermak

  Zdravilnost zeolita, lave, ki se je v hipu strdila v stiku z morsko vodo, je že dolgo znana, kaže pa, da je precej učinkovitejši, kot smo domnevali.

  »Zeolit je naravnost odličen!« mi je na vprašanje o koristnosti minerala, ki je najmočnejši antioksidant, odgovorila tudi farmacevtka, ki ji zaupam. O njegovi učinkovitosti mi je govoril tisti Mladen, ki si je z zeolitom in uživanjem olja indijske konoplje pozdravil raka – tumor je izkašljal (o njem smo pisali v eni izmed prejšnjih številk). Zagrebčan Antonio Licitar, inovator, ki že dolgo preučuje zeolit, je šel nekaj korakov naprej: zdravilno kamnino po posebnem postopku prilagaja posamičnim boleznim, tudi raku.

  Razstruplja organizem

  Osnovna značilnost zeolita, ki ga uporabljajo v medicini, govedoreji (v Srbiji, kjer ga je veliko, ga govedo liže) in celo kot naravni ojačevalnik okusa, je, da je blago alkalen, zato uravnava faktor pH, ki uravnoveša biokemične procese v telesu. Toda njegova še pomembnejša lastnost je, da sprejema iz organizma težke kovine, proste radikale in vse strupe, ki so v njegovi bližini. »Posebna struktura zeolita (kristalne mreže) daje izredno veliko notranjo površino, razpredeni tuneli, kanali in votline naredijo zeolit kot gobo, ki vsrka vase težke kovine, kot so svinec, živo srebro, kadmij, cezij, pa tudi ostanke zdravil ali patogene bakterije in viruse, preden ti preidejo v krvni obtok,« pravi inovator. Vsi toksini, ki jih uspe na poti skozi telo ujeti zeolit, se ponavadi izločijo iz telesa v štiriindvajsetih urah, sočasno pa zeolit odda telesu koristne ione. Telo je sposobno vsrkati samo toliko ionov in samo tiste minerale, ki jih resnično potrebuje, odvečni minerali se iz telesa izločijo, zato ni nevarnosti za predoziranje. Uživanje zeolita lahko prepreči kronične bolezni, ker se v telesu aktivira samoozdravitveni sistem – tudi jetra so ob uživanju močno razbremenjena, saj zeolit veže nase amonijak, zaradi sposobnosti nevtralizacije pa se zmanjša tvorba prostih radikalov v želodčno-črevesnem traktu. Z jemanjem zeolita se organizem razbremeni, dobi več energije za gradnjo celic in regeneracijske procese, obrambna moč telesa se poveča. »Raziskave potekajo na Hrvaškem, v Nemčiji, ZDA in drugje, pa tudi v Sloveniji«,« pravi Antonio.

  Osupljive raziskave

  »Študije dokazujejo, da zeolit pomaga tudi pri bolnikih, ki imajo raka v napredovani fazi: pri raku prostate, ščitnice, tumorjih glave, raku kože so doseženi zelo dobri rezultati.« Dr. Ilse Triebnig, nemška zdravnica, ki je veliko raziskovala zeolit in je nad njim navdušena, meni, da močni farmacevtski in medicinski lobiji v resnici nimajo interesa, da bi se objavili rezultati raziskovanja revolucionarnega in cenovno ugodnega naravnega sredstva: meni, da nas farmacevtska industrija prepričuje, da lahko zdravijo le draga kemijska sredstva in laboratorijske sinteze. V zadnjih desetih letih je dr. Triebnigova na dva tisoč pacientih, izčrpanih in utrujenih od posledic kemoterapij, preizkušala učinke naravnega aktiviranega zeolita klinoptilolita. Rezultati so bili izredno pozitivni, odkrila je povsem nove dimenzije v naravnem zdravljenju in dejala, da je aktivirani zeolit pravi blagoslov za čiščenje organizma strupenih snovi iz okolja, nakopičenih v telesu, in ostankov lastne presnove. V študiji Univerze Duke v ZDA so dokazali, da zeolit lastnost čistilca pri odstranjevanju težkih kovin, še posebej svinca, živega srebra, kadmija in arzena ter pesticidov, herbicidov, mikotoksinov oziroma aflatoksinov in drugih. Tudi pri tistih, ki so v vzročni povezavi s pojavom niza bolezni, vključno z rakom in nevrološkimi motnjami, kot so Alzheimerjeva bolezen, avtizem in demenca.

  vir: http://www.jana.si/2013/05/zeolit-razstruplja-in-zdravi/

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #21106
  glas
  Participant

  Pravkar sem nabavil tale Zeolit : Zeolit Globalium 200g (sicer ga nisem naročil na tej spletni strani, ampak sem ga kupil kar v trgovini v SLO in dal za njega 69€) Tale verzija Zeolita je kar draga, saj se dobi 200g Zeolita tudi že od 15€ naprej.. Ampak je lahko potem problem pri slabši absorbciji in posledično Zeolit ne deluje.. Ta od Globalium-a bi naj bil res fino mlet, kar Zeolitu komaj omogoči, da se lahko ti delci absorbirajo v telesu in posledično tudi delujejo..

  beki wrote: ..]Morebiti pa bi mi lahko kdo od vas dal kakšno idejo kako naj najdem rudnika zeolita?

  Ne vem kje so? Morebiti v Sloveniji? Zeolit uporabljam že 4 mesece in se počutim super. Rada bi kupila večjo količino direktno iz rudnika pa ne vem kje so ti rudniki zeolita? Baje je zeolit tudi dober za krave?

  Zgoraj sem že omenil problem absorbcije Zeolita pri človeku, tako da sam bolj razmišljam v smeri kvalitete Zeolita ki ga kupim.., kaj ti namreč koristijo kilogrami zeolita, če je prevelik za celično absorbcijo pri človeku ?!

  Pri živalih zna biti malo drugače, morda zmorejo absorbirati tudi bolj grobega.. sploh krave, ki so prežvekovalke..

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #21111
  Tintina
  Član

  Kupila sem Zeolit, ker ga rabim za čiščenje akvarijske vode. Potem sem si pa malo teh kamenčkov nasula v steklenico, nalila vodo, pa ga počasi pijem. Če kaj očisti, pa ne vem . Mislim si, če je dober za ribice, bo pa menda tud zame…

  Lepo je če deliš
  #21118
  glas
  Participant

  Tintina wrote: Kupila sem Zeolit, ker ga rabim za čiščenje akvarijske vode. Potem sem si pa malo teh kamenčkov nasula v steklenico, nalila vodo, pa ga počasi pijem. Če kaj očisti, pa ne vem . Mislim si, če je dober za ribice, bo pa menda tud zame…

  Slab že ni..

  Kakšen pa je ta Zeolit, ki je za akvarijsko vodo? Mislim a je to fino mleti prašek ali v kaki obliki je (omenjaš neke kamenčke) ?

  Kaj pa cena?

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #21123
  Tintina
  Član

  Kamenčki so veliki ene 3-4mm. Pakirano v slab kg. Cena, pa mislim, da je bila5 ali 6 €. Je že lep čas kar sem kupila. Sem gledala, če je cena slučajno na škatli, pa na žalost ni.Tintina2013-08-22 19:31:10

  Lepo je če deliš
  #21345
  glas
  Participant

  Zeoliti in različne bolezni

  ZEOLITI – naravna celična obramba

  Naravni zeoliti (naravni natrijev ali kalcijev alumosilikat: osnovno se uporabljajo kot ionski izmenjalci) so neaktivni, netoksični minerali, ki spadajo pod klasifikacijo GRAS (splošno spoznani kot varni). Uživajo se oralno. V eni izmed zadnjih raziskav (LifeLink Pharmaceuticals, Ohio): 14 mesečni študiji, s 65imi bolniki s 4. stopnjo raka, ki so bili iz bolnice kot neozdravljivi poslani domov umret, se jih je 51 popolnoma pozdravilo (78%). Ostali so umrli. Naravni zeoliti so kurativno delovali ne glede na tip raka, leukemije, limfoma,…

  Mehanizem delovanja je zelo zanimiv za rakaste celice. Zeoliti so negativno nabiti delci, ki nevtralizirajo pozitivno nabite težke kovine, pesticide in herbicide. Zaradi tega pridobijo delno pozitivni naboj, ki je dovolj velik, da jih negativno nabita celična membrana rakaste celice privleče v samo celico.

  Zeoliti se nahajajo v naravi, nastali so s fuzijo vulkanskih s steklom bogatih mineralov in vode. Zeoliti imajo redko lastnost, da izmenjujejo pozitivno nabite delce s sosednjimi elementi, brez da bi zgubili svojo originalno strukturo. Zato delujejo kot nekakšna kletka za delce in sestavine ter jih na ta način nevtralizirajo (postanejo neaktivni v biokemiji organizma).

  Edina poznana kontraindikacija je dehidracija. Če jemljemo zeolite kot prehranski dodatek, moramo piti dosti vode, da se kristalinske strukture ne bi kje ustavile in povzročale npr. bolečine v sklepih (to je hipotetično, ker takih primerov še niso zasledili), kot to povzroča sečna kislina. Večje količine vode moramo začeti piti že par dni pred tretmanom. Zeolita ne priporočamo tudi v primeru, ko že jemljemo zdravila, ki vsebujejo težke kovine, kot so litij, platina, itd.

  Koristni učinki zeolita

  1. Zmanjša riziko nastopa in razvoja raka.

  Ko zeolit prodre v rakasto celico, aktivira P21 gen, ki deluje kot zatiralec tumorjev. Aktivacija tega gena zaustavlja rast tumorjev s tem, da blokira rastne signale. V in-vitro študijah so vse rakaste celice umrle v 72 urah, kar do sedaj ni uspelo še nobeni testni snovi. Lepota tega je, da se to zgodi samo rakastim celicam. Eksperimenti na tkivih so dokazali, da zeoliti inhibirajo protein-kinaze (B/akt; protein-kinaza, ki se aktivira ob povezavi z raznimi ciklini, kar sproži fosforilacijo specifičnih tarčnih beljakovin, pomembnih za pravilen potek celičnega ciklusa), druga kinaza pa tudi pri antiapoptoznih procesih in posledično rasti tumorjev. To se zgodi samo, ko celično rast na kulturi tkiv stimulirajo rastni faktorji. Zeoliti verjetno absorbirajo rastne faktorje ali pa preprečujejo interakcijo protein-kinaze B z membranami.

  2. Deluje kot antioksidant.

  Zeolit lovi proste radikale v svojo kompleksno strukturo, jih deaktivira in na koncu izloči iz telesa. Torej deluje v podporo tradicionalnim antioksidantom, ki samo nvetralizirajo in absorbirajo proste radikale.

  3. Lovi in izniči delovanje nitrozaminov v prebavnem traku.

  Znano je, da so nekateri nitrozamini (spojine aminov z nitriti, od katerih so nekatere kancerogene – npr. dimetilnitrozamin) dokaj nevarni za prebavni trak- s temi strupi povezujejo rak trebušne slinavke, debelega črevesja, pa tudi levkemijo in tumor možganov. Nitrozamini se nahajajo v procesiranem mesu (slanina, klobase, itd). V zadnjem času jih povezuejo tudi z diabetesom tipa II.

  4. Kelira (veže ione kovin v kompleksne spojine) in odstranjuje težke kovine iz telesa.

  Poznano je, da iz telesa odstranjuje živo srebro, kadmij, svinec, torej vse tiste težke kovine, ki jih povezujejo z različnimi neurološkimi motnjami kot so avtizem, Alzheimerjeva bolezen, demenca, ipd.

  Po tem, ko izloči vse najtežje kovine, se loti tudi pesticidov in herbicidov, ki so tudi pozitivni ioni. Tudi njih ujame v svojo strukturo in jih izloči iz telesa. Po černobilski nesreči so dokazali, da ujame in iz telesa izloči tudi radioaktivni cezij in stroncij. Zgleda, da to počne na nekakšen hierarhični način. Prvo izloči vse težke kovine in arzen, potem se loti pesticidov in herbicidov, na koncu pa še vse toksine povezane s plastiko. Ne nazadnje tudi nevtralizira viruse.

  5. Podpira imunomodulatorne procese.

  Deluje v funkciji podpore zdravega imunskega sistema in telo se zaradi tega bolj uspešno brani pred različnimi boleznimi.

  6. Deluje kot antivirusni agent.

  Blokira razmnoževanje virusov tako, da absorbira posamezne komponente virusov. Virusi namreč vse proizvajajo po delih. Zeoliti so uspešni celo pri virusu herpesa 1, cosachie virusu B-5, ecco virusu 7, adeno virusu 5,.. Na viruse se spravi po kakšnem mesecu delovanja, ko že počisti vse težke kovine, pseticide in herbicide.

  7. Uravnava pH nivo.

  Pomaga telesu vzdrževati alkalno okolje, pH nekje med 7,35 in 7,45, kar je idealno za telesne tekočine. Na ta način tudi regulira imunski sistem.

  8. Izboljšuje absorbcijo hranljivih snovi

  Slaba absorbcija je indikativna pri veliko ljudeh, predvsem pri starejših. Zeoliti dokazano izboljšujejo penetracijo hranljivih snovi ne glede na to, koliko hrane pojemo.

  Zeoliti tudi promovirajo dobro počutje, jasnost misli in srečo. To se zgodi kot posledica detoksifikacije in tudi s povečano produkcijo serotonina. Telesna energija se poveča, zdravstveno stanje se objektivno izboljša, pravijo da pomaga tudi pri želodčnem refluksu. Po nekaj tednih jemanja zeolita se zmanjšajo alergije, migrene, simptomi astme, ipd.

  Priporočena doza

  Zeoliti se nahajajo v prehranskem dodatku NCD. Na splošno velja, da je dnevna doza 10 kapljic trikrat dnevno s hrano ali brez. Če smo zboleli za rakom, vzamemo 15 kapljic 4 krat dnevno. Zeolit je v telesu aktiven do 6 ur, potem pa ga moramo zopet jemati. Po enem mesecu jemanja lahko zmanjšamo količino na 3-5 kapljic trikrat dnevno. V primeru infekcije, zastrupitve s težkimi kovinami, itd,.. dozo zopet povečamo.

  Zdravilne učinke jemanja zeolitov so dokazali pri vrsti kroničnih bolezni kot so hiperaktivnost, zasvojenost, artritis, avtizem, rak, ciste, tumorji, depresije, diabetes, fibromialgija, prehladi, dihalni problemi, težave s prebavnim traktom, zastrupitev s težkimi kovinami, hepatitis C, visok krvni tlak, AIDS, ledvični kamni, bolečine, PMS, piki pajkov, težave z zobmi, krčne žile, infekcije,..

  Zavedati se moramo, da so raziskave z zeoliti v začetni fazi testiranja na ljudeh (in vivo) in da bo trajalo še nekaj časa, da jih bomo uvrstili v vsakodnevno uporabo. Pa vendar so preliminarni rezultati zelo spodbudni in do sedaj niso zaznali nobenih stranskih učinkov razen možne dehidracije, ki pa jo s pitjem večje količine vode zlahka preprečimo.

  vir: novičke ZEOLIT

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #21469
  strelka
  Participant

  kakor se jaz spomnim se je o zeolitu že govorilo ..Wink

  in akvarijski pesek ni prehrambeni dodatek..ampak mora biti ful zmleti prečiščen prah
  klinoptilolit


  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 32)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.