Reply To: Zeolit

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Zeolit Reply To: Zeolit

#21345
glas
Participant

Zeoliti in različne bolezni

ZEOLITI – naravna celična obramba

Naravni zeoliti (naravni natrijev ali kalcijev alumosilikat: osnovno se uporabljajo kot ionski izmenjalci) so neaktivni, netoksični minerali, ki spadajo pod klasifikacijo GRAS (splošno spoznani kot varni). Uživajo se oralno. V eni izmed zadnjih raziskav (LifeLink Pharmaceuticals, Ohio): 14 mesečni študiji, s 65imi bolniki s 4. stopnjo raka, ki so bili iz bolnice kot neozdravljivi poslani domov umret, se jih je 51 popolnoma pozdravilo (78%). Ostali so umrli. Naravni zeoliti so kurativno delovali ne glede na tip raka, leukemije, limfoma,…

Mehanizem delovanja je zelo zanimiv za rakaste celice. Zeoliti so negativno nabiti delci, ki nevtralizirajo pozitivno nabite težke kovine, pesticide in herbicide. Zaradi tega pridobijo delno pozitivni naboj, ki je dovolj velik, da jih negativno nabita celična membrana rakaste celice privleče v samo celico.

Zeoliti se nahajajo v naravi, nastali so s fuzijo vulkanskih s steklom bogatih mineralov in vode. Zeoliti imajo redko lastnost, da izmenjujejo pozitivno nabite delce s sosednjimi elementi, brez da bi zgubili svojo originalno strukturo. Zato delujejo kot nekakšna kletka za delce in sestavine ter jih na ta način nevtralizirajo (postanejo neaktivni v biokemiji organizma).

Edina poznana kontraindikacija je dehidracija. Če jemljemo zeolite kot prehranski dodatek, moramo piti dosti vode, da se kristalinske strukture ne bi kje ustavile in povzročale npr. bolečine v sklepih (to je hipotetično, ker takih primerov še niso zasledili), kot to povzroča sečna kislina. Večje količine vode moramo začeti piti že par dni pred tretmanom. Zeolita ne priporočamo tudi v primeru, ko že jemljemo zdravila, ki vsebujejo težke kovine, kot so litij, platina, itd.

Koristni učinki zeolita

1. Zmanjša riziko nastopa in razvoja raka.

Ko zeolit prodre v rakasto celico, aktivira P21 gen, ki deluje kot zatiralec tumorjev. Aktivacija tega gena zaustavlja rast tumorjev s tem, da blokira rastne signale. V in-vitro študijah so vse rakaste celice umrle v 72 urah, kar do sedaj ni uspelo še nobeni testni snovi. Lepota tega je, da se to zgodi samo rakastim celicam. Eksperimenti na tkivih so dokazali, da zeoliti inhibirajo protein-kinaze (B/akt; protein-kinaza, ki se aktivira ob povezavi z raznimi ciklini, kar sproži fosforilacijo specifičnih tarčnih beljakovin, pomembnih za pravilen potek celičnega ciklusa), druga kinaza pa tudi pri antiapoptoznih procesih in posledično rasti tumorjev. To se zgodi samo, ko celično rast na kulturi tkiv stimulirajo rastni faktorji. Zeoliti verjetno absorbirajo rastne faktorje ali pa preprečujejo interakcijo protein-kinaze B z membranami.

2. Deluje kot antioksidant.

Zeolit lovi proste radikale v svojo kompleksno strukturo, jih deaktivira in na koncu izloči iz telesa. Torej deluje v podporo tradicionalnim antioksidantom, ki samo nvetralizirajo in absorbirajo proste radikale.

3. Lovi in izniči delovanje nitrozaminov v prebavnem traku.

Znano je, da so nekateri nitrozamini (spojine aminov z nitriti, od katerih so nekatere kancerogene – npr. dimetilnitrozamin) dokaj nevarni za prebavni trak- s temi strupi povezujejo rak trebušne slinavke, debelega črevesja, pa tudi levkemijo in tumor možganov. Nitrozamini se nahajajo v procesiranem mesu (slanina, klobase, itd). V zadnjem času jih povezuejo tudi z diabetesom tipa II.

4. Kelira (veže ione kovin v kompleksne spojine) in odstranjuje težke kovine iz telesa.

Poznano je, da iz telesa odstranjuje živo srebro, kadmij, svinec, torej vse tiste težke kovine, ki jih povezujejo z različnimi neurološkimi motnjami kot so avtizem, Alzheimerjeva bolezen, demenca, ipd.

Po tem, ko izloči vse najtežje kovine, se loti tudi pesticidov in herbicidov, ki so tudi pozitivni ioni. Tudi njih ujame v svojo strukturo in jih izloči iz telesa. Po černobilski nesreči so dokazali, da ujame in iz telesa izloči tudi radioaktivni cezij in stroncij. Zgleda, da to počne na nekakšen hierarhični način. Prvo izloči vse težke kovine in arzen, potem se loti pesticidov in herbicidov, na koncu pa še vse toksine povezane s plastiko. Ne nazadnje tudi nevtralizira viruse.

5. Podpira imunomodulatorne procese.

Deluje v funkciji podpore zdravega imunskega sistema in telo se zaradi tega bolj uspešno brani pred različnimi boleznimi.

6. Deluje kot antivirusni agent.

Blokira razmnoževanje virusov tako, da absorbira posamezne komponente virusov. Virusi namreč vse proizvajajo po delih. Zeoliti so uspešni celo pri virusu herpesa 1, cosachie virusu B-5, ecco virusu 7, adeno virusu 5,.. Na viruse se spravi po kakšnem mesecu delovanja, ko že počisti vse težke kovine, pseticide in herbicide.

7. Uravnava pH nivo.

Pomaga telesu vzdrževati alkalno okolje, pH nekje med 7,35 in 7,45, kar je idealno za telesne tekočine. Na ta način tudi regulira imunski sistem.

8. Izboljšuje absorbcijo hranljivih snovi

Slaba absorbcija je indikativna pri veliko ljudeh, predvsem pri starejših. Zeoliti dokazano izboljšujejo penetracijo hranljivih snovi ne glede na to, koliko hrane pojemo.

Zeoliti tudi promovirajo dobro počutje, jasnost misli in srečo. To se zgodi kot posledica detoksifikacije in tudi s povečano produkcijo serotonina. Telesna energija se poveča, zdravstveno stanje se objektivno izboljša, pravijo da pomaga tudi pri želodčnem refluksu. Po nekaj tednih jemanja zeolita se zmanjšajo alergije, migrene, simptomi astme, ipd.

Priporočena doza

Zeoliti se nahajajo v prehranskem dodatku NCD. Na splošno velja, da je dnevna doza 10 kapljic trikrat dnevno s hrano ali brez. Če smo zboleli za rakom, vzamemo 15 kapljic 4 krat dnevno. Zeolit je v telesu aktiven do 6 ur, potem pa ga moramo zopet jemati. Po enem mesecu jemanja lahko zmanjšamo količino na 3-5 kapljic trikrat dnevno. V primeru infekcije, zastrupitve s težkimi kovinami, itd,.. dozo zopet povečamo.

Zdravilne učinke jemanja zeolitov so dokazali pri vrsti kroničnih bolezni kot so hiperaktivnost, zasvojenost, artritis, avtizem, rak, ciste, tumorji, depresije, diabetes, fibromialgija, prehladi, dihalni problemi, težave s prebavnim traktom, zastrupitev s težkimi kovinami, hepatitis C, visok krvni tlak, AIDS, ledvični kamni, bolečine, PMS, piki pajkov, težave z zobmi, krčne žile, infekcije,..

Zavedati se moramo, da so raziskave z zeoliti v začetni fazi testiranja na ljudeh (in vivo) in da bo trajalo še nekaj časa, da jih bomo uvrstili v vsakodnevno uporabo. Pa vendar so preliminarni rezultati zelo spodbudni in do sedaj niso zaznali nobenih stranskih učinkov razen možne dehidracije, ki pa jo s pitjem večje količine vode zlahka preprečimo.

vir: novičke ZEOLIT

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”