Videti formo kot formo

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Videti formo kot formo

 • Avtor
  Prispevki
 • #1201
  Napsha
  Član

  Zadnja knjiga, ki sem jo brala, Duhovni materializem, mi je dala mislit, sem se prepoznala na vseh straneh in sem se tud pocutila kot hrcek, ki ga dajo na kolo, pol pa sopa v krogih…

  Isces, studiras, vadis, sprasujes, imas vpoglede in senzacije, analiziras, postavljas definicije, vse to, da pol ti zacne uletavat, da so to vse samo tvoja dojemanja, precepcije znotraj zavesti, pa neglede na to al so svete, globoke, notranje, zunanje, zgresene, smesne, agresivne….Dobre, slabe, nc vazn, ce jim verjames in jih dozivljas kot nekaj fiksnega pac nisi svoboden, ce pa jih vidis kot precepcije znotraj zavesti pa si.

  Se spomnim, da sem mela ze pred leti sanje, bla sem avto, ki je dirjal gor, dol, levo, desno, pol sem se pa zaletela v drevo in to me je ustavl in men se je mocno oddahnil, hmmm

  Kako pa vi to dozivljate?

  Lepo je če deliš
  #1264
  AVATAR
  Član

  No, res ne vem…kaj želiš povedati s tem svojim postom…Mislim, da si se malo zavozlala…

  Lepo je če deliš
  #1269
  Napsha
  Član

  Ja moram rect, da si kar zadel, sej tko se tud doskrat res pocutim, da se zavozlavam, pa bi se presnet rada ze tud odvozlala, haha, ma ja pozabmo na ta post…..

  Lepo je če deliš
  #1271
  AVATAR
  Član

  V bistvu nisi zavozlala TI…ampak…tvoj um-ego.

  To, da si se prepoznala na vseh nivojih…da se v tem vidiš…( knjiga duhovni materializem )…je zanka tvojega uma-egota…on je tisti, ki išče nek smisel…nečesa bi se rad oprijel…potem pa na veliko filozofiral in branil svojo ideologijo v kateri se prepozna-vidi.

  Enkrat sem napisal…Nič mi ni sveto…stavek, ki si ga lahko vsak po svoje razlaga…Pomeni pa zgolj to…da je okoli mene veliko različnih oblik-form…ki jih sicer lahko uporabim…lahko pa ravnodušno dam roke vstran…rečem hvala lepa…in grem naprej.

  Torej na nič se ne vežem ( ker me to izčrpava-omejuje )…se ne prepoznavam in ne vidim v ničemer!?…Um-ego je tisti, ki teži in sili…k prepoznavi in istovetenju…nečesa bi se rad oprijel.

  Knjig je celo morje…strahotna masa informacij…avtorji pišejo vse mogoče in nemogoče…Sam imam doma zelo veliko knjig…ogromno sem prebral…Ko se človek poda na “”duhovno”” pot…zlahka skoči v megleno duhovno vodo…Ne zaveda pa se, da so v vodi lahko ostre čeri…na katere se lahko napikne.

  Pri branju-informacijah…mora biti človek BUDEN…da ne nasede…ga ne zavede…napisano…V knjigi lahko najdeš koristne informacije-nasvete-ideje…s katerimi plemenitiš samo sebe…vendar moraš znati ločiti plemenito seme…od plevela.

  Če se uporabim taoistični rek…Prava pot je samo ena…in ta je preprosta-gladka-enakomerna…Torej stopaj počasi-previdno-budno…korak za korakom…da ti ne spodleti in trdo padeš AVATAR2010-02-19 12:29:12

  Lepo je če deliš
  #1289
  Napsha
  Član

  Ja um je treba poduciti in ga pustit pocivat, ampak moj je tak priden pa deloven, pol pa rad nadure dela, vse bi naredu haha. Jasnost pa caka kdaj se bo ze mal polegel, da sploh zraven lohka pride…Ko se pa le poleze, se pa mal okrepcas, pol pa spet scenariji pa filmi.

  Hmm, kar se pa tice nic mi ni sveto, se mi pa zdi bolj kot prepricanje, ki posvoje tud varuje?

  Lepo je če deliš
  #1290
  AVATAR
  Član

  Napsha wrote: Ja um je treba poduciti in ga pustit pocivat, ampak moj je tak priden pa deloven, pol pa rad nadure dela, vse bi naredu haha. Jasnost pa caka kdaj se bo ze mal polegel, da sploh zraven lohka pride…Ko se pa le poleze, se pa mal okrepcas, pol pa spet scenariji pa filmi. Hmm, kar se pa tice nic mi ni sveto, se mi pa zdi bolj kot prepricanje, ki posvoje tud varuje?<!– bmi_SafeAddOnload(bmi_load,”bmi_orig_img”,1);//–>

  No v “”duhovnosti”” je um glavni krivec za vso sranje tega sveta…veliko se filozofira o pogojenem umu.

  Jaz se ne spuščam tako globoko v take debate…Smatram pa, da je um potrebno nadzorovat, da ne bi po svoje štrene mešal…Govorim o umski higijeni…namreč miselno-čustveni tok te zlahka vrže iz ravnovesja…posledice so, da začneš delati neumnosti in padaš v težave…To velja tudi za nadurno delo…in nekakšno prisilo, ki te žene, da je treba še več postoriti….itd…To te izčrpava…tako psihično kot vitalno…Čist banalni primer ker si ženska…se to izčrpavanje pozna tudi na tvoji lepoti…in lepota je ženski pomembna…tu ni kaj filozofirat.

  O usmerjanju zavesti na sebe-samozavedanju…torej nadzoru miselno-čustvenega toka…da se zaveš teh ponavljajočih scenarijev-filmov…smo že kar nekaj pisali na tem forumu…malo prelistaj.

  No glede tega…Da mi nič ni sveto…ja lahko bi temu rekel tudi prepričanje…in res je po svoje tudi varuje.

  Vendar ni poanta v tem….Gre za to, da se ne zapletaš v različne scenarije…recimo kot metulj, ki se zapleta v pajkove mreže…potem pa v prazno troši…veliko svoje energije…da bi se rešil iz njih.

  Tadej mi včasih da brco…glede SPREJEMANJA drugih ljudi…namreč AVATAR je POGOJNIK…čez katerega pade veliko “”duhovnežev”” …tudi duhovnež je oblika-forma…torej istovetenje…Jaz se imam za svobodnjaka…kar je tudi oblika-forma in istovetenje…vendar se jaz ne obremenjujem s sprejemanjem…vseeno mi je, če me sprejemajo ali ne…tudi izražam se čist po svoje…Lahko mi napišeš, da sem moški gnoj…pa ni blema…Med tem ko so duhovneži koliko sem opazil tu…precej občutljivi ljudje…in nekako bolestno resni…Medtem ko sem jaz veliko bolj spontan in si pustim dihati…nekako živim tako, da si okoli sebe puščam prostor…Nič mi ni sveto…stvari lahko uporabim in jih tudi zavržem…enostavno grem dalje…Tudi v Zen-nu ali Taoizmu…učijo naj se človek ne navezuje-obremenjuje…živi naj lahkotno…Meni je to vedno ustrezalo.

  Definicija Jaz Sem ( povdarek je na SEM ) je pa nekaj kar ni mogoče razložit z logiko-besedami…To je onstran vseh oblik-form-istovetenj…čisto bistvo…esenca absolutne zavesti…Je pa zelo pametno, da se človek ne GREBE preveč…da bi to stanje doživel-doumel…vse ob svojem času

  Lepo je če deliš
  #1291
  Napsha
  Član

  Pogojnik – pogojena svoboda – OK?

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.