Reply To: Videti formo kot formo

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Videti formo kot formo Reply To: Videti formo kot formo

#1290
AVATAR
Član

Napsha wrote: Ja um je treba poduciti in ga pustit pocivat, ampak moj je tak priden pa deloven, pol pa rad nadure dela, vse bi naredu haha. Jasnost pa caka kdaj se bo ze mal polegel, da sploh zraven lohka pride…Ko se pa le poleze, se pa mal okrepcas, pol pa spet scenariji pa filmi. Hmm, kar se pa tice nic mi ni sveto, se mi pa zdi bolj kot prepricanje, ki posvoje tud varuje?<!– bmi_SafeAddOnload(bmi_load,”bmi_orig_img”,1);//–>

No v “”duhovnosti”” je um glavni krivec za vso sranje tega sveta…veliko se filozofira o pogojenem umu.

Jaz se ne spuščam tako globoko v take debate…Smatram pa, da je um potrebno nadzorovat, da ne bi po svoje štrene mešal…Govorim o umski higijeni…namreč miselno-čustveni tok te zlahka vrže iz ravnovesja…posledice so, da začneš delati neumnosti in padaš v težave…To velja tudi za nadurno delo…in nekakšno prisilo, ki te žene, da je treba še več postoriti….itd…To te izčrpava…tako psihično kot vitalno…Čist banalni primer ker si ženska…se to izčrpavanje pozna tudi na tvoji lepoti…in lepota je ženski pomembna…tu ni kaj filozofirat.

O usmerjanju zavesti na sebe-samozavedanju…torej nadzoru miselno-čustvenega toka…da se zaveš teh ponavljajočih scenarijev-filmov…smo že kar nekaj pisali na tem forumu…malo prelistaj.

No glede tega…Da mi nič ni sveto…ja lahko bi temu rekel tudi prepričanje…in res je po svoje tudi varuje.

Vendar ni poanta v tem….Gre za to, da se ne zapletaš v različne scenarije…recimo kot metulj, ki se zapleta v pajkove mreže…potem pa v prazno troši…veliko svoje energije…da bi se rešil iz njih.

Tadej mi včasih da brco…glede SPREJEMANJA drugih ljudi…namreč AVATAR je POGOJNIK…čez katerega pade veliko “”duhovnežev”” …tudi duhovnež je oblika-forma…torej istovetenje…Jaz se imam za svobodnjaka…kar je tudi oblika-forma in istovetenje…vendar se jaz ne obremenjujem s sprejemanjem…vseeno mi je, če me sprejemajo ali ne…tudi izražam se čist po svoje…Lahko mi napišeš, da sem moški gnoj…pa ni blema…Med tem ko so duhovneži koliko sem opazil tu…precej občutljivi ljudje…in nekako bolestno resni…Medtem ko sem jaz veliko bolj spontan in si pustim dihati…nekako živim tako, da si okoli sebe puščam prostor…Nič mi ni sveto…stvari lahko uporabim in jih tudi zavržem…enostavno grem dalje…Tudi v Zen-nu ali Taoizmu…učijo naj se človek ne navezuje-obremenjuje…živi naj lahkotno…Meni je to vedno ustrezalo.

Definicija Jaz Sem ( povdarek je na SEM ) je pa nekaj kar ni mogoče razložit z logiko-besedami…To je onstran vseh oblik-form-istovetenj…čisto bistvo…esenca absolutne zavesti…Je pa zelo pametno, da se človek ne GREBE preveč…da bi to stanje doživel-doumel…vse ob svojem času

Lepo je če deliš