telepatija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast telepatija

 • Avtor
  Prispevki
 • #23797
  snowcat :)
  Participant

  Telepatija …. Predstavmo si svet posameznikov, ločenih fizičnimi telesi. Vsak ima svoje telo, vsak ima svoj način zaznavanja sveta preko čutil. Vsak doživlja izkušnjo tega življenja na svoj posamezen in unikaten način. Vsak je rojen v fizično telo in umre iz fizičnega telesa. Komunikacija med posamezniki poteka na več zavednih/nezavednih ravneh v glavnem pa komunikacija poteka/je zaznana preko čutil (sluh, dotik, vid, okus, vonj). Istočasno ima vsak posameznik notranjega ,,sogovornika,, Lahko ga kličemo mešanico – entitet, polji, psiholoških struktur jazov, programov, duše, vortexa…..Kaj se bo zgodilo s tem ,,sogovornikom,, kadar bo možno, da vidimo ,,noter,, človeka.

  Ali je mišljena telepatija čisto, kot sredstvo komunikacije – pač oddajam in sprejemam podobno kot radio ? Kaj naj bi se dogajalo, kadar ne oddaja ali sprejema tak posameznik ? Ali bo možno, da naslovljen posameznik ,,ne dvigne,, slušalke ?

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #23799
  glas
  Participant

  Telepatija kot jo jaz zaznavam, je vbistvu kot da bereš osebo kot takšno kot je..
  Tukaj ne gre toliko za branje misli (ali pa tudi včasih) gre bolj za zaznavanje ”nečesa”, nekega stanja ali prostora, kjer nastajajo misli.. (moja zaznava pač..)
  Telepatija je tudi mehanizem, ko lahko se vse pogovoriš z osebo (na dušni ravni), pa če je ta druga oseba odprta za to ali ne, toraj lahko nekdo zaznava drugega telepatsko, tudi če ta drug tega še ne zmore zavestno,.. na nezavedni ravni pa je vse skomunicirano, vedno.

  En primer:
  Povprečen človek par ur na dan razmišlja o drugih ljudeh (recimo da jih tudi ogovarja z drugimi..) in med razmišljanjem se mu v umu dejansko pojavljajo dvogovori med to osebo in med njim (se navidezno pogovarja/prepira/pregovoarja),.. Zdaj pa ideja; kaj če ta dvogovor ni samo dvogovor v glavi te osebe, kaj če je to dejansko pogovr med njima obema? le da če to zmoreš dojeti in to tako tudi sprejemati..

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #23800
  ozelot
  Participant

  Telepatija bi se morala imenovati teleMpatija je to je sposobnost ujet isto vibro oziroma se ji približat kot jo ima nekdo drug. S to teleMpatijo ga razumeš in čutiš. Telepatija ne pomeni da si sposoben brati misli nekoga ali mu pošiljati svoje misli ampak da imaš hkrati enake misli kot ta oseba. To se dogaja ljudem ki so si blizu in večkrat pride do situacije ko dva hkrati pomislita isto misel in se sporazumeta s pogledom ali podobno,..

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #23801
  strelka
  Participant

  mene pa najbolj zanima mentalna telepatija …Big smileEmbarrassed.

  se pravi prenesti sporočilo brez uporabo tehnologije.
  je baje najtežja.
  ..pošiljanje sporočil al pa prejemanje sporočil …
  čist praktični vidik …
  SEm prebrala tale eksperiment mi je zanimiv:

  25. julija 1959 se je na ameriško jedrsko podmornico Nautilus vkrcal skrivnosten potnik. Posadka ni skoraj nič vedela o njem, v glavnem pa je ves čas potovanja prebil v svoji kabini. Nautilus je po vodah Atlantika krožil 16 dni, dvakrat v vsakem dnevu pa je skrivnostni potnik ob točno določenem času kapitanu predal list, na katerem je bilo zapisanih pet simbolov. Vsakič sta se na list oba podpisala ter dodala datum in čas predaje, nato pa list shra¬nila v posebno kuverto v ladijski blagajni.

  Bistvo eksperimenta je bilo v tem, da je 2000 km stran v nekem prostoru za posebnim aparatom, zelo podobnim igralnemu aparatu, sedel nek drug človek – “pošiljatelj”. Ta je dvakrat dnevno v roku ene minute iz avtomata vsakič dobil po pet simbolov, nato pa se je na vsakega posebej globoko skoncentriral in ga skušal “pos¬lati” človeku – prejemniku v podmornici. Tudi na tej strani so celoten potek eksperimenta dokumentirali, in ko so 10. avgusta v “Specialnem raziskovalnem centru Westinghouse” odpečatili obe kuverti in primerjali njihovi vsebini, so prišli do naravnost fantastičnih rezultatov. Čez devetdeset odstotkov simbolov se je v popolnosti ujemalo, pri čemer pa matematična verjetnost ob uporabi petih različnih simbolov seveda znaša največ dvajset odstotkov. Prevara je bila ob tem izključena, saj s podmornico, ki je plula v izredno velikih globinah, tedaj ni bilo mogoče vzpostavi¬ti niti radijske zveze. Tako so tudi največji skeptiki med vojaškimi strokovnjaki morali priznati, da je v tem primeru resnično šlo za telepatsko povezavo.

  Še bolj spektakularno je slišati, da je leta 1971 član posadke Appolo 14 Edgar Mitchell baje pošiljal slike enakih simbolov četverici nadnaravno sposobnih ljudi – prejemnikov na zemlji. Ker NASA tedaj ni bila pripravljena v svoj program vključiti tudi te vrste eksperimentov, naj bi Mitchell delal na lastno pest. Urad¬nih rezultatov o tem poskusu seveda ni, nekateri viri pa trde, da je po tem poletu NASA “znatno pozornost posvetila tudi temu fenomenu in celo opravila nekatere poskuse”.

  drugače pa vez med ljudmi , ki se imajo radi …itak prenos misli deluje …

  ker so povezani …Smile

  potem velikokrat se sliši mati otrok , samo menim da j tam ni vključen mental ..ampak instinkt ..

  tako kot pri živalih , ki se bojijo za svoje mladičke …Embarrassed.


  strelka2014-04-22 19:44:03

  Lepo je če deliš
  #23802
  ozelot
  Participant

  Ja… frekvenco kot pri radiu ampak ne tako da je nekdo radio drug pa oddajnik ampak tako da sta oba radio oddajnik pa nekaj drugega.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #23803
  strelka
  Participant

  ozelot wrote: to je sposobnost ujet isto vibro oziroma se ji približat kot jo ima nekdo drug.

  ja tko kot pri radiu …
  pač uloviš pravo frekvenco pa zaigra .
  **********************
  Kaj so misli?Embarrassed
  Oz. kaj so za vas misli?

  strelka2014-04-22 20:12:07

  Lepo je če deliš
  #23804
  strelka
  Participant

  Ja… frekvenco kot pri radiu ampak ne tako da je nekdo radio drug pa oddajnik ampak tako da sta oba radio oddajnik pa nekaj drugega.

  ozelot to zadnje , če lahko bolj podrobno razložiš.Kaj si želel povedat?

  Kdo je radio ,kdo je oddajnik—

  Ne razumem.

  strelka2014-04-22 20:18:14

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.