Reply To: telepatija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast telepatija Reply To: telepatija

#23801
strelka
Participant

mene pa najbolj zanima mentalna telepatija …Big smileEmbarrassed.

se pravi prenesti sporočilo brez uporabo tehnologije.
je baje najtežja.
..pošiljanje sporočil al pa prejemanje sporočil …
čist praktični vidik …
SEm prebrala tale eksperiment mi je zanimiv:

25. julija 1959 se je na ameriško jedrsko podmornico Nautilus vkrcal skrivnosten potnik. Posadka ni skoraj nič vedela o njem, v glavnem pa je ves čas potovanja prebil v svoji kabini. Nautilus je po vodah Atlantika krožil 16 dni, dvakrat v vsakem dnevu pa je skrivnostni potnik ob točno določenem času kapitanu predal list, na katerem je bilo zapisanih pet simbolov. Vsakič sta se na list oba podpisala ter dodala datum in čas predaje, nato pa list shra¬nila v posebno kuverto v ladijski blagajni.

Bistvo eksperimenta je bilo v tem, da je 2000 km stran v nekem prostoru za posebnim aparatom, zelo podobnim igralnemu aparatu, sedel nek drug človek – “pošiljatelj”. Ta je dvakrat dnevno v roku ene minute iz avtomata vsakič dobil po pet simbolov, nato pa se je na vsakega posebej globoko skoncentriral in ga skušal “pos¬lati” človeku – prejemniku v podmornici. Tudi na tej strani so celoten potek eksperimenta dokumentirali, in ko so 10. avgusta v “Specialnem raziskovalnem centru Westinghouse” odpečatili obe kuverti in primerjali njihovi vsebini, so prišli do naravnost fantastičnih rezultatov. Čez devetdeset odstotkov simbolov se je v popolnosti ujemalo, pri čemer pa matematična verjetnost ob uporabi petih različnih simbolov seveda znaša največ dvajset odstotkov. Prevara je bila ob tem izključena, saj s podmornico, ki je plula v izredno velikih globinah, tedaj ni bilo mogoče vzpostavi¬ti niti radijske zveze. Tako so tudi največji skeptiki med vojaškimi strokovnjaki morali priznati, da je v tem primeru resnično šlo za telepatsko povezavo.

Še bolj spektakularno je slišati, da je leta 1971 član posadke Appolo 14 Edgar Mitchell baje pošiljal slike enakih simbolov četverici nadnaravno sposobnih ljudi – prejemnikov na zemlji. Ker NASA tedaj ni bila pripravljena v svoj program vključiti tudi te vrste eksperimentov, naj bi Mitchell delal na lastno pest. Urad¬nih rezultatov o tem poskusu seveda ni, nekateri viri pa trde, da je po tem poletu NASA “znatno pozornost posvetila tudi temu fenomenu in celo opravila nekatere poskuse”.

drugače pa vez med ljudmi , ki se imajo radi …itak prenos misli deluje …

ker so povezani …Smile

potem velikokrat se sliši mati otrok , samo menim da j tam ni vključen mental ..ampak instinkt ..

tako kot pri živalih , ki se bojijo za svoje mladičke …Embarrassed.


strelka2014-04-22 19:44:03

Lepo je če deliš