Seth

 • Avtor
  Prispevki
 • #62503
  Anonimnež
  Nedejavno

  V sedemdesetih je izšla serija knjig z naslovom The Seth Material, ki je povzročila nastanek novega kulturnega gibanja. Knjigo pa je napisalo bitje iz druge dimenzije.

  Tako vsaj trdi par, ki je izdal serijo. Leta 1963 sta se Jane Roberts in njen mož igrala s tako imenovano ouija desko, popularna igračo, s katero naj bi priklicali duhove. Njima pa se je oglasila entiteta, ki je sama sebe poimenovala Seth, bilo pa naj bi energijsko bitje, ki ne obstaja več v fizičnem svetu. Čez nekaj časa je Jane začela komunicirati z bitjem direktno, brez ouiji deske, ter mu dovolila, da je govoril skozi njo.

  Več kot 20 let je par komuniciral s tem bitjem, vodila pa sta tudi seanse. Vse dogodke sta si zapisovala in nastala je serija knjig.
  Sprva je Seth komuniciral s prisotnimi v sobi in jim dajal razne nauke ter jih učil, nato pa je začel narekovati celotne knjige. Te knjige naj bi bile izdane točno takšne, kot jih je Seth narekoval. Seth naj bi bil učitelj, ki je zaključil vse zemeljske inkarnacije, sedaj pa želi učiti druge. Znanje naj ne bi bilo novo, temveč naj bi bilo gradnik za vse zemeljske religije, ki pa so se izrodile.

  V svojih knjigah se je Seth dotaknil različnih tem, od nastanka vesolja do zvitkov iz Mrtvega morja. Razložil je naravo boga kot moč vsega, kar je, moč kreativnosti in govoril o evoluciji duše ter neskončnemu obstoju vseh živih bitij. Vsekakor knjige, ki se dotaknejo metafizičnih tem in poskušajo spremeniti dojemanje sveta.

  Centralna misel knjige je, da um ustvarja materijo in ne obratno. Seth je dejal, da vsaka oseba izdela, oblikuje svoje izkušnje, vero in realnost. To v bistvu pomeni, da je vsak posameznik ustvarjalec lastnega sveta, da fizično manifestiramo naše najgloblje želje, strahove in poželenja. Zasanjamo svoje življenje in ga nato živimo.

  Fizična realnost je samo še ena kreacija našega uma, se pravi je v bistvu iluzija, ki kamuflira resnično nefizično realnost, ki pa jo lahko dosežemo v sanjah, meditaciji in globokim premišljevanjem.

  Kot je jamski človek odšel iz svoje votline, tako mora človek oditi nasproti velikemu znanju resnične realnosti, da bo lahko raziskal dimenzije samega sebe in prekoračil meje majhnega jaza. Tam bo našel zavetje.“ Seth, Neznana resničnost, volumen 1, odstavek 684.

  Lepo je če deliš
  1 uporabnik se je zahvalil avtorju.
  #62524
  glas
  Participant

  Centralna misel knjige je, da um ustvarja materijo in ne obratno. Seth je dejal, da vsaka oseba izdela, oblikuje svoje izkušnje, vero in realnost. To v bistvu pomeni, da je vsak posameznik ustvarjalec lastnega sveta, da fizično manifestiramo naše najgloblje želje, strahove in poželenja. Zasanjamo svoje življenje in ga nato živimo. Fizična realnost je samo še ena kreacija našega uma, se pravi je v bistvu iluzija, ki kamuflira resnično nefizično realnost, ki pa jo lahko dosežemo v sanjah, meditaciji in globokim premišljevanjem. Kot je jamski človek odšel iz svoje votline, tako mora človek oditi nasproti velikemu znanju resnične realnosti, da bo lahko raziskal dimenzije samega sebe in prekoračil meje majhnega jaza. Tam bo našel zavetje.“ Seth, Neznana resničnost, volumen 1, odstavek 684.

  Ja in če pogledaš je kasneje točno to bilo tudi odkrito (20 let po tej izjavi) v kvantni fiziki..  Odkritja kvantne fizike pa si še ljudstvo kot celota, danes sestavljamo in kot da jih ne znamo dojeti..  Kot da bo potrebno par generacij, da se vse to (kar se že ve), dejansko dojame in vsede v nas ter postane realnost..

   

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #62525
  snowcat :)
  Participant

  Vse ob svojem času…..  :yes:   :yes:   :yes:

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #62526
  Potočnik
  Participant

  Kaj pa pravi Martin Kojc?

  Iz tega sledi, da materija kot delujoča sila nikakor ne more obstajati. Vse, kar označujemo in imamo za materialno, predstavlja torej preprosto zrcaljenje najrazličnejših prepričanj o življenju.
  To zrcaljenje se našim petim čutom prikazuje kot materialna resničnost.

  Prosim, da to, kar je bilo pravkar povedano, posebej natančno premislite!
  Povedano namreč dobesedno pomete s celotnim dosedanjim načinom vašega mišljenja.

  Tako je pravil Kojc že zelo dolho nazaj. Naš kvantni fizik.

  Lepo je če deliš
  #62527
  glas
  Participant

  Iz tega sledi, da materija kot delujoča sila nikakor ne more obstajati. Vse, kar označujemo in imamo za materialno, predstavlja torej preprosto zrcaljenje najrazličnejših prepričanj o življenju. To zrcaljenje se našim petim čutom prikazuje kot materialna resničnost. Prosim, da to, kar je bilo pravkar povedano, posebej natančno premislite! Povedano namreč dobesedno pomete s celotnim dosedanjim načinom vašega mišljenja. Tako je pravil Kojc že zelo dolho nazaj. Naš kvantni fizik.

  Ja duhovnjaki v raznih stoletjih in tisočletjih so že vse to govorili..  Ampak ker naše zadnje civilizacije kot kolektiv ne vodijo (le) duhovna odkritja, ampak jo bolj kot ne zaznamujejo le tehnična, znanstvena in podobna odkritja/dokazi, bo ta družba pač čakala, dokler znanost ne najde vsega kar se v duhovnosti ve že od stvarjenja naprej..

  Torej na kolektivni ravni se čaka in približuje k poenotenju znanosti in duhovnosti..  ko bosta oba tabora, ki sta si včasih stala drug drugemu na koncu drugega pola, ko bosta oba pola naenkrat govorila isto in bo smešno, da sta si kadarkoli sploh nasprotovala.

   

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #62530
  Potočnik
  Participant

  Naj se zgodi čim prej.

  Lepo je če deliš
  #62532
  snowcat :)
  Participant

  Osebno poznam ljudi, ki so se rodili enega spola in zdaj živijo v telesu drugega spola, osebno poznam ljudi, ki so rodili otroke spočete v steklenički, osebno poznam ljudi, ki imajo mašino namesto organa, osebno poznam ljudi, ki so se odločil ne sprejeti medicine in so odšli in pustili malega otroka za sabo, osebno poznam ljudi, ki bi morali biti po statistiki mrtvi pa niso …. rečejo, da se danes vse dogaja hitreje…. rečejo, da si sami kreiramo svojo realnost …. kolektiv sestavljen iz posameznikov je kreiral svet, kjer jim ni potrebno gledat zvezde, da preživijo. Svojo moč so oddali v roke nevidnh sil, ki so tako ali tako delali že prej. Samo prej so to klicali bog, danes to kličejo kapitalizem. Vsebina tega kaj je naravno in kaj ni, je izgubila smisel, če je sploh kdaj imela kakšno posebno vsebino, razen politike, zlorabe in izkoriščanja v ozke interese. Rečejo, da za spočeje otroka mora biti prisotna frekvenca ljubeznji (v primeru posilstva, naj bi oseba doživela spontano regresijo v situacijo, ki ima to frekvenco prisotno). Ali spočetje v steklenički nima prisotne te frekvence ? Kdo naj vrže kamen ?

  Vse ob svojem času. Odgovarjati na vrašanja, ki jih nobeden ne položil, je isto kot metanje perel svinjam. Pač jih bodo pohodili in perle izginile v dreku …. B-)

  snowcat

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.