Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
6. 2. 2010 ob 16:06 #999zlati rezČlan
Tole srfaje je za mene glih tk, kt en sport ane, prvo mal clovk posrfa, pa pobere energijo momenta al pa vecih momentov skupi, pa zacnejo prsti skakat po tipkah, pa ce ni glih tapravga dirigenta, nastane kaos in men spilajo moji momenti, sej ne, da bi se clovek sekiral, ampak, ce je vse povezan gor- dol, noter- ven, levo- desno, micka- janez, iz sahare z ljubeznijo, pa s smukom po strminah, kva pa vem, sem se spovnla, da je men moja mama zmeri rekla, da sm pac mal drgacna, kt en tadrug, pa, da me je ziher cgan pustu na pragu, pa evo, moja asociacija na cigane::::::
ze dneve in tedne in leta
stojim
na postaji
in cakam, ko toliko drugih
na vlak ki prihaja, srce je pripeto na okna
na vrata vagonov
in ze spet se zavem,
da sanjam ze tridest let, rokn rol…….
to je bilo dekle……..
crnih las in zvedavih oci……..
tralallalalalalaltralalallalallalaU kolikor se je Cankar ze zmodernizeru, se dobimo vsi skupi na stacjonu na skodelici kave v baru, kjer dve pupi pijeta jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii………..
slismo
6. 2. 2010 ob 20:56 #1005zlati rezČlanV zadnijih treh letih sem se srecala tudi z sufizmom, moram priznat, da je bil to moment, v katerem sem se pac po domac povedan zaljubila in tipu je se vedno ime HAZRAT INAJAT KHAN……
Evo ze pisem njegovo modrost………………
Kako bi si lahko predstavljali zamisel o Bogu kot Absolutnem??? Ni nam usojeno, da bi si to sploh lahko predstavljali. Kot omejena bitja ne moremo poznati popolnosti ; zgolj popolnost sama lahko pozna popolnost. Boga si lahko predstavljamo po svoje, da bi nam bil razumljiv in bi na svoji duhovni poti lazje napredovali . Med tem napredkom neomejeno Bitje deluje prek nas, si utre lastno pot in prepozna Svojo popolnost.
Razlicica verstva si Boga predstavljajo razlicno; ne le verstva, tudi vsak clovek ima svojo predstavo o Bogu. Ne moremo misliti na nobeno bitje, ce si ga poprej v svojem umu ne predstavljamo….Ce nimate Boga, si ga izmislite, je star rek, ki kaze na pravo in najpreprostejso pot uvidenja neomejene resnice.
So taki, ki verjamejo v Boga in taki, ki ga ljubijo; so pa tudi taki, ki se v Njemu izgubijo. Tisti, ki verjamejo v Boga, so na zemlji, in zanje je Bog v nebesih. Za tiste, ki Boga ljubijo, je ta z njimi. Tisti pa, ki se v Bogu izgubijo, najdejo svoj pravi jaz.slismo
6. 2. 2010 ob 21:34 #1007zlati rezČlanHmmmmmmm, tkole, k clovk mal premisljuje, ni, da ni, da neb dala prou mojstru Lazarevu, on prau, da idealn stars je stars, ki je na znotraj nezen-mehek in na zunaj trd discipliniran, pac okoliscinam primeren, ce je treba tud dve po rit, glaven, da ma na noter sam s sabo zrihtan u nulo, torej ni blema, hvala mojster Lazerev, kva pa ces usi vemo, da je to ipak ideal, pa sej vemo kako je ce moralisti pisejo pravila etike, etika je pac delovanje in ne rab nobenih pravil, no evo pa sm spet dobila asociacijo …. ze pisem…..
pravila … pravila…, da bi me udavila
ili kicmu savila …
i skroz …..
tralalalalalalaslismo
7. 2. 2010 ob 12:17 #1010zlati rezČlanKako cudovit, prekrasen soncen dan je danes….
Zdej vam je ze bl jasn, da sm na en nacin Kastanjedotova fanica, ne rabm bit u fan klubu, pa clanarine pa te zadeve me sploh ne brigajo, pol bojo se kape pa majce tiskal, jest se ne grem klubov, fanica sm pa glih tk lhk.
Tkle prav Carlitos, tole so pomembna vprasanja za carovnika ; 1. Ali veste, zakaj vam je bila dana moznost zaznavanja ? 2. Ste odkrili, kateremu namenu sluzi vase zivljenje ? 3. Boste spremenili svojo zivalsko usodo?
Nadalje pravi Carlos, da ne smemo izgubiti izpred oci dejstva, da se bojevnik zaveze necemu, kar je imenoval “cisto razumevanje” – stanje bivanja, ki izhaja iz notranje tisine – in ne minljivim zavezanostim modalitete obdobja, v katrem slucajno zivi. Carlos vztraja, da so nase druzbene skrbi popis, ki je bil vgrajen v nas. Ta popis ne izhaja iz naravnega razvoja nase zavesti. Prej je proizvod kolektivne zavesti, custvene zmede, obcutkov strahu in krivde, zelje po vodenju drugih, ali, da drugi vodijo nas.
Carlitos je na delavnicah veckrat omenil sledeco Don Huanovo izjavo ” Moj ucitelj je govoril, da ne priznava dogovorov, v katerih ni sodeloval – nisem bil prisoten, ko so se odlicili, da moram biti imbecil- Don je bil rojen v tezkih okoliscinah, a je bil dovolj pogumen, da je postal vec kot samo cloveska reakcija na te okoliscine. Potrdil je, da je stanje clovestva na splosno grozno, vendar je poudarjanje katerekoli skupine le prikrita oblika rasizma. Don Huan je nenehno poudarjal, da sta na svetu le dve skupini ljudi : tisti, ki imajo energijo in tisti, ki je nimajo. Don Huan je zivel v stalnem boju proti slepoti socloveka, a je ostal brezgrajen, ni se umesaval v nikogar. Ko mu je Carlitos piskusal razloziti svoje skrbi za ljudi, je pokazal na Carlitosov nastajajoci podbradek in mu rekel “Ne zavajaj sam sebe Carlitos! Ce bi te stanje clovestva zares skrbelo, se nebi redil kot pujs””
Carlitos razlaga, da ga je Don Huan naucil, da je obcutek usmiljenja do drugih za bojevnika neprimeren, ker skrb za druge vedno izvira iz skrbi za sebe. Kazal je na ljudi, ki sta jih srecevala in spraseval Carlitosa ” No, Carlitos povej mi, verjames mogoce sebi bolj, kot drugim??” Don Huan je Carlitosu pomagal razumeti, da solidarnost med carovniki in ljudmi okoli njih prihaja iz visjega vira, ne pa iz clovekovega custvovanja…slismo
8. 2. 2010 ob 18:49 #1031zlati rezČlanTale Presernov dan se je men zdel zmeri da best, evo, Presern umre, vsi fullll veseli, juhuhu, se prav, da je pravzaprov fajn, da je umrl, se mamo lohk dons na tale frej dan cist kul, al pa tud ne…odlocitev je itak v rokah posameznika….vsak ima svobodno voljo….
No, jest sem se dones prov fajn imela, ze zjutraj sem z najvecjim veseljem delala, seveda po svoje, kabalisticno invokacijo zvoka, se prav meditacijo…., jest jo ze tri leta obozujem, juhuhu, to pa je dinamicna meditacija, no, ja vsaj za mene, jest sm bl juhuhu, hahahaha Dons sem svoj alt zapela v vsej svoji velicini, men je blo juhuhu….
Drgac pa, evo, z zvokom sem se srecala pred tremi leti in ze takoj sem posvojila idejo, da ja, seveda, dih in zvok sta bila prvinska, pa kokerkoli sem vse naokoli, not- ven, gor-dol obracala, sem prisla do zakljucka, da ja, zvok ima zraven ziher pomembno vlogo. Evo, jest naprimer, kadar sem jo plesala na veselicah, al pa v diskotekah, al pa na privat partijih, evo, jest sem z muzko zmeri uzivala, ceprav nisem imela talenta za igranje na instrumente, pa tud nisem imela talenta za neke pevske nastope, hahaha, ampak muzka, jest sem jo tud velik doma poslusala, zdej kakasno, ja vcasih tako, kot mi je pac prisla na pot, vcasih sem kaksno za dlje casa posvojila, kakor je pac naneslo. Se spovnem, se pred leti sem okna najraje pomivala ob spremljavi Wagnerja, kuker pokazi mi custva—- ratatatata,hahhahaha, pa mi je blo fajn, sem cist uzivala, pa okna so bla tud pomita.
No, pol sem se pa pred tremi leti srecala Z Aleksandrom Skriabinom….in njegovimi preludiji…, jest mam namrec se kar dobre zvocnike, nekak glih za klasiko…..in moje pootovanje z zvokom se je zacel se bolj intenzivno, kabalisticna invokacija zvoka, Skriabin…seveda sem zraven prestudirala tud njegov zivljenjepis, clovk je nadzanimiv, no ja vsaj za mene….Tako sem prisla do filozofije Dan Rudhyarja in v sodelovanju z dihalnimi vajami se je meni s studitranjem filozofije zvoka in z prakticiranjem kabalisticne meditacije in s poslusanjem Skriabina zacel odpirati cist nov svet,zdej me ze poznate, jest sm bla not…, pa se gong mi je krizal pot…..
Dojencek se rodi….zadiha….spusti zvok….vse je povezano, nekaj je prvinsko….Drgac, je pa dons Presernov dan pa mi na misu hodjo njegovi verzi
Edinost, sreca sprava
k nam naj nazaj
se vrnejo,
otrok, kar ima SLAVA,
vsi naj si v roke sezemo…..papa v stilu James Bonda
od the men to the teb
z ljubeznijo9. 2. 2010 ob 19:25 #1061zlati rezČlanEnergija je res cudovita stvar, a da ne ???? Evo, doma stisnem na stikalo, evo men ze svet, pol przgem ogenj s sibico, men svet, pa se toplo je, pol se vsedem pred ogenj, evo pomislim na velicino misli “prezpogojna ljubezen” in evo mene greje noter-ven….gor-dol,vse v socasju, hahaha, ja prov fajn je tale energija, svaka kaka, da obstaja, drgac bi blo pa res cist brez veze, pol bi se pa cist zares sla na def kdo ma daljsega….hahaha….se dober, da se mi ni treba…hahaha…, pa da lohk svoje jajcnike obdrzim..hahaha
Ko sem pred slabimi stirimi leti dobila v roke Marjanovo knjigo Itegralna biorgonomija, sem po eni uri branja padla v bisvtu v en tak privoscljiv smeh, asociacija v trenutku je bla res mocna, pa v bistvu kaoticna ampak, kva pa vem, jest sm se zgleda odlocila, da je smesna in se rezala in to evo priznam, tokrat je bil moj smeh privoscljiv in istocasno sem obcutla en obcutek varnosti….kva pa vem…
Evo, tkle se je zgodil, jest berem, pa berem, pa pridm na stran 47 – komplementarne energije, evo, jest berem oh, a res, ne me j….t, a mislis, no, ja, ajde , mogoce, nej ti bo, patestvari…hahaha in naenkrat men u glav slika, evo taprvo mene u veliki crni luknji pa z bucko svetlobe in evo se enga tacga kt jest, zdej obraza nism vidla, je bil pa tip, pa cist isto z bucko svetlobe, jest se zacnem smejat, kuker, evo se enga cepca, super … se eden u p…..i, hahaha, no evo, pa le nisem sama, joj, kaksen relex, hahaha.
Men se je ideja o komplemetarnem parnerju zdela evo cist taprava, pol gledam pa se stran 46, k je Marjan narisu nastanek duse, sem rekla, to je to, ne more bit drgac, logicen…., zdej zakva je men blo to cist logicen, pa zakva keksenmu drugmu ni, jest tega nevem, sej men se se dons kaksna stvar ne zdi logicna, k je drugmu pa cist, evo, moja logika je moja in tega se zavedam….in nosim tudi posledice svojih odlocitev, ni blema….
Je pa v tem Marjanovem tekstu okol komplementarnih partnerjev en odstavk, ki je men pomagal, da se mi je sploh zdelo vse skupaj smiselno… evo, ze prepisujem:::::“Naucimo se ga brezpogojno ljubiti, ceprav ga ne poznamo osebno , saj nam bo to olajsalo pot in snidenje v fizicnem zivljenju, ko bo nasa zavest tako razvita, da ne bomo vec vezani na individualno zavest.”
V nadaljevanju teksta imam spet podcrtano, ze prepisujem…..:::::
Resnica in dejstvo je, da ljudje ne znamo niti sebe, kaj sele drugega, ljubiti brezpogojno. Vsi imamo zeljo in potrebo drugega spreminjati po svojem okusu, po svoji predstavi. Ko nam to ne uspe, smo razocarani in jezni na drugega, ker ni uresnicil nasih pricakovanj….
Priznam, da ko sem v umu osvojila, da resnicno obstaja se en tak kot jaz, sem zacela delovati bolj mehko do sebe, nc vec prov obtozujoce, kva pa vem, sem si mislila, tole je pa ratal ze zanimiv…hahahaha, tole se gre pa zares….hahaha…
slismo
10. 2. 2010 ob 11:46 #1069zlati rezČlanDon zjutraj sem se res ze posten nasmejala, seveda sem se tud ze sprehodila po naravi, bilo je neverjetno zatisje, brezveterje…s tole mojo kabalisticno invokacijo zvoka sem s svojim mocnim glasom v meditaciji o-yo, i-yo, e-yo,a-yo,u-yo…jest seveda mal po svoje…hahaha…sm mal drgacna, kt en tadrug, je moja mama zmeri govorila, pa se dons, sam, da dons rece : draga moja hcerka, res si mal drgacna kt en tadrug, sam si pa dobra po srcu…to mi pa nbeden nov reku…, hahaha, hvala mami, love you…..in jaz sem s svojim cistim altom stala trdno na zemlji….hahaha na skali, nad reko in dihala in pela….cist v sozvocju s celo okolico, sama s sabo..z vesoljem…z drevesi…z reko…..s svojim psom…..in sem in tja je narahlo priplesala snezinka…v roki sem pa danes drzala kamen, ki sem ga dobila v nedeljo za darilo, namrec lep primerek MALAHITA, mi glih fajn v roko pase… elemment voda-zemlja….jest pa ogenj…
Ko pa sva jo s psom nazaj spancirala, pa je zacel brit mocan veter…, tud snezinke so bile pogostejse…, pa se spolnim enga odlomka iz skriptov, k jih je napisu en, k je hodu na delavnice h Carlosu Castanedi….in sem se rezala in rezala, vam povem, da tale yoga smeha dela, zdej pa kuker cte….ce se clovk rezi men dela glavna dihalna misica…evo, cim dlje se clovk rezi, boljs za njega…hahaha filozofija yoge smeha je :”better fake it as long you dont make it…”””hahahaha, men dela in dihanje in misice pri rezanju, no ja, zdej lohk se tud cmeram pa to, pa hlipam, pa bojo misice pa dihanje tud delal ane??? Ampak, clovek ima svobodno voljo in jaz sem se odlocila za smeh, krohotanje pa te stvari….in seveda brez blema nosim posledice svoje odlocitve..hahaha…
Evo, Carlitos jo uleti na delavnico, pa zacne neki govort, da pomembnost vloge, ki jo dajemo sami sebi v vsem, kar pocnemo, recemo ali mislimo, ustvarja neke vrste “kognitivno neskladnost”, ki zamegli nase cute in nam preprecuje, da bi stvari videli jasno in objektivno. Pravi, da veriga, ki nas priklenja k tlom, je nasa samopomembnost. Pravi, da je pot, ki spremeni navadnega cloveka v bojevnika izredno tezavna. Vedno sta nam napoti nasa teznja k temu, da smo v srediscu vsega in potreba po tem, da imamo vedno zadnjo besedo. Pocutimo se pomemmbne…In, ko je nekdo pomemben, je vsak namen, da bi se spremenil, pocasen, zapleten in bolec proces.
Nadalje pravi, da je nasa dediscina cvrsta hisa, v kateri lahko zivimo, a smo jo spremenili v trdnjavo jaza, ali se bolje, v zapor, na katerega smo obsodili naso energijo, da slabi v dosmrtni kazni. Nasa najboljsa leta, obcutke in moci zapravljamo za popravila in obrambo te hise, ker smo se poskodovali s tem, ko smo se poistovetili z njo…..
Carlitos neusmiljeno nadaljuje, da pac v procesu socializacije dobi odrascajoci otrok napacno prepricanje o lastni pomembnosti in, kar je bil nekoc zdrav obcutek varovanja samega sebe, se konca kot sebicni krik po pozornosti….
Pa spet pravi Carlitos, da od vseh stvari, ki smo jih prejeli, je samopomembnost najbolj kruta. Magicno zivo bitje spremeni v ubogega, nesramnega, arogantnega hudica….
Carlitos pa se kar nadaljuje, da smo zaradi nase samopomembnosti potisnjeni na tocko zagrenjenosti, zavidanja in frustracije…Pravi, da si dovolimo, da nas vodijo obcutki zadovoljstva in bezimo pred nalogo spoznavanja sebe z izgovori, kot so “ne moti me” ali pa “kako dolgocasno “…Carlitos pravi, da za vsem tem lezi tesnoba, ki jo skusamo utisati s cedalje bolj zgoscenim in cedalje manj naravnim notranjim dvogovorom….
Pravi, da je Don Huan vedno trdil, da je bojazljivost tista, ki omejuje clovesko zaznavanje. Da lahko uravnavamo svet okoli nas, smo morali opustiti nase darilo zazanavanja, torej zmoznost, da smo prica vsemu. Zrtvujemo luc zavesti v zameno za varnost znanega. Lahko zivimo mocno, drzno, zdravo zivljenje, lahko smo brezgrajni bojevniki, a si ne upamo biti….slismo
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.