Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#1010
zlati rez
Član

Kako cudovit, prekrasen soncen dan je danes….

Zdej vam je ze bl jasn, da sm na en nacin Kastanjedotova fanica, ne rabm bit u fan klubu, pa clanarine pa te zadeve me sploh ne brigajo, pol bojo se kape pa majce tiskal, jest se ne grem klubov, fanica sm pa glih tk lhk.

Tkle prav Carlitos, tole so pomembna vprasanja za carovnika ; 1. Ali veste, zakaj vam je bila dana moznost zaznavanja ? 2. Ste odkrili, kateremu namenu sluzi vase zivljenje ? 3. Boste spremenili svojo zivalsko usodo?
Nadalje pravi Carlos, da ne smemo izgubiti izpred oci dejstva, da se bojevnik zaveze necemu, kar je imenoval “cisto razumevanje” – stanje bivanja, ki izhaja iz notranje tisine – in ne minljivim zavezanostim modalitete obdobja, v katrem slucajno zivi. Carlos vztraja, da so nase druzbene skrbi popis, ki je bil vgrajen v nas. Ta popis ne izhaja iz naravnega razvoja nase zavesti. Prej je proizvod kolektivne zavesti, custvene zmede, obcutkov strahu in krivde, zelje po vodenju drugih, ali, da drugi vodijo nas.
Carlitos je na delavnicah veckrat omenil sledeco Don Huanovo izjavo ” Moj ucitelj je govoril, da ne priznava dogovorov, v katerih ni sodeloval – nisem bil prisoten, ko so se odlicili, da moram biti imbecil- Don je bil rojen v tezkih okoliscinah, a je bil dovolj pogumen, da je postal vec kot samo cloveska reakcija na te okoliscine. Potrdil je, da je stanje clovestva na splosno grozno, vendar je poudarjanje katerekoli skupine le prikrita oblika rasizma. Don Huan je nenehno poudarjal, da sta na svetu le dve skupini ljudi : tisti, ki imajo energijo in tisti, ki je nimajo. Don Huan je zivel v stalnem boju proti slepoti socloveka, a je ostal brezgrajen, ni se umesaval v nikogar. Ko mu je Carlitos piskusal razloziti svoje skrbi za ljudi, je pokazal na Carlitosov nastajajoci podbradek in mu rekel “Ne zavajaj sam sebe Carlitos! Ce bi te stanje clovestva zares skrbelo, se nebi redil kot pujs””
Carlitos razlaga, da ga je Don Huan naucil, da je obcutek usmiljenja do drugih za bojevnika neprimeren, ker skrb za druge vedno izvira iz skrbi za sebe. Kazal je na ljudi, ki sta jih srecevala in spraseval Carlitosa ” No, Carlitos povej mi, verjames mogoce sebi bolj, kot drugim??” Don Huan je Carlitosu pomagal razumeti, da solidarnost med carovniki in ljudmi okoli njih prihaja iz visjega vira, ne pa iz clovekovega custvovanja…

slismoCool

Lepo je če deliš