Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 274 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    strelka
    Participant

Big smile
    Sam kuker koli obračamo ..pa iščemo opravičila za svojo lenobo-ne delo ….od prane se ne da žvetTongue…kot tud ne od praznine ….lahko pa dobiš idejo ..tko da ja lahk je tud ne delo ustvarjanje…
    Ljudje mamo različne potrebe , itak, nekateri lahko filozofirajo cel dan , razmišljajo o smislu življenja pa tko …nekaterim pa postane dolgčas….ker konckoncev je človek ustvarjalno bitje …in kot preveč dela ubija …preveč ne dela …enako .Smile
    uf že tok sem prebrala od tega ega …pa sprejemanja …
    Pa mi še sedaj ni čisto jasno ..če jaz rečem enim alkoholiku al pa narkomanu …da dela narobe , da njegovo življenje ne pelje nikamor …da sam sebe poneumlja ..da je suženj svoje odvosnosti ..pač svojih prividov pa iluzij …kaj zdej je to sprejemnje al nesprejemanje …ker ne sprejmem njegovega načina življenja?

lep dan …FlowerBig smile

Lepo je če deliš
    ANA
    Član

strelka wrote:
    Big smile
    ..kaj zdej je to sprejemnje al nesprejemanje …ker ne sprejmem njegovega načina življenja?

No ravno zdaj ponovno prebiram Karmično diagnostiko….pa piše: … Iz nepravilnega razumevanja karme bi lahko kdo prišel do zaključka, da tistemu, ki trpi, ne smemo pomagati, ker mora trpeti zaradi svoje slabe karme, si je za svoje trpljenje kriv sam. To pogosto povzroča hladno in brezčutno obnašanje. Vendar mi nismo poklicani presojati o tem, kako se izvršuje karma drugega, ker se bo to zgodilo mimo nas. Naša naloga je, da pomagamo tistim, ki nam pridejo na pot, v področje našega delovanja. Če se nekdo pojavi v našem življenju, in mu lahko pomagamo, je to naša dolžnost. Svoj karmični dolg bo tako ali tako oddplačal, mi pa bomo odplačali svojega tudi s tem, ko mu bomo pomagali. Če bi mu pomoč odtegnili, jo v prihodnosti mogoče tudi mi ne bi dobili….

Approve

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Vidim da si čist zatopljenaSmile …jaz sem pa že mal pozabila kaj točno notri piše…Smilesem se pa zapomnila določene zadeve
    Sicer sem pa brala tisto Karmična diagnostika …varen vstop v človekovo biopolje…

Oh ta karma…men gre včasih mal na jetra…Big smile, včasih ljudje tud izrabljamo to karmo …za vse traparija ki jih naredimo v življenju ….

Ah veš ti ljudje so največji egositi Big smile..tko da če včasih mal njihov ego pohodiš ….ni nič narobe , si s tem tud ne ustvarjaš slabo karmo …
    Mogoče odpreš samo drugo plat zgodbe …
    Rugelj je to najbolj dobro vedel ( čeprav ja je mel kar nekaj težkihBig smile) ….čeprav je zgledal veliki zmaj ..ampak njegove metode so bile saj v večini primerov uspešne.
    Sicer pa to je bila samo primer …kot primerjava …Smile

strelka2010-05-21 10:52:59

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

strelka wrote:
    Big smile
    Sam kuker koli obračamo ..pa iščemo opravičila za svojo lenobo-ne delo ….od prane se ne da žvetTongue…kot tud ne od praznine ….lahko pa dobiš idejo ..tko da ja lahk je tud ne delo ustvarjanje…
    Ljudje mamo različne potrebe , itak, nekateri lahko filozofirajo cel dan , razmišljajo o smislu življenja pa tko …nekaterim pa postane dolgčas….ker konckoncev je človek ustvarjalno bitje …in kot preveč dela ubija …preveč ne dela …enako .Smile
    uf že tok sem prebrala od tega ega …pa sprejemanja …
    Pa mi še sedaj ni čisto jasno ..če jaz rečem enim alkoholiku al pa narkomanu …da dela narobe , da njegovo življenje ne pelje nikamor …da sam sebe poneumlja ..da je suženj svoje odvosnosti ..pač svojih prividov pa iluzij …kaj zdej je to sprejemnje al nesprejemanje …ker ne sprejmem njegovega načina življenja?

lep dan …FlowerBig smile

Hja, ljudje imenujejo ponavadi nedelo lenoba in s tem enečijo, da pač človek ne hodi v službo oziroma si ne služi denar v kontekstu vsakdana…..hmmmm…….govorim iz svojih izkušenj in pred štirimi leti sem se spletom okoliščin začela spopadati s svojo egojebo, ne da bi hodila v službo alli pa si kako drugače služila denar, to je trajalo dve leti in v teh dveh letih pač nisem s strani pogojenega uma nič ustvarila, kuker v zunanjosti, nov avto pa te stvari al pa srebro nekje zakopano, pač stvari s katerimi merimo ustvarjanje ali delovanje…….vendar pa trdim, seveda, kot norc, kva pa čem…..trdim, kot norc, da sem od leta 2006 pa do leta 2008 resnično aktivno ustvarjala in to vsak moment, samo da sem to akcijo obrnila navznoter in ne na zunanje dobrine s katerimi pač merimo uspešnost, obrnila sem jo navznoter in z aktivnim delovanjem iskanja svojih odvisnosti, miselnih vzorcev, ki itak vsi bazirajo na strahu in na varovanju naše samopodobe, kar sem pa v svoji aktivnosti sama spoznala, da je čista iluzija, vsaj pri meni……kako je pri vas, samo vi veste…….jaz pač govorim o sebi……..hahahaaha…..sbe tanajbolj poznam….pa tud kuj priznam…..hahahahahahaha……

Po letu 2008, sem začela tudi služiti denar, vendar pa čist na drugačen način, z drugo energijo, ne, da se samo zavedam, tudi živim tako, da ne zapravljam svojega časa samo za delo, kot pridobivanje materialnosti ali zato, ker sem kao deloholik, pa moram bit skoz zaposlena in to kao z zunanjimi stvarmi, kuker, ker imam star avto, bi bilo dobro, da si kupim noveega, hja sej je čist pametna ideja, nč narobe z idejo…….hahahaahahaha…….samo, da jaz ne bom zdaj začela bolj delati v smeri pridobivanja everčkov, zato, da si kupim nov avto…….ideja je dobra, ideja se mi bo itak ustvarila, ko bom avto rabila, danes ga ne rabim, je moj clio še čist dober in s tem ne občutim nobene manjvrednosti ali večvrednosti, samo čas s katerim vsi razpolagamo, pač živim drugače, ne mislim, da je kreacija v tem, da si nabiram status v družbi ali pa materialne stvari, zaradi katerih se počutim “varna”……hmmmm…..varna se danes in zadnje dve leti počutim bolj, kot sem se prej z vsem kešom mojga lajfa, pa te zadeve…….hahahahaha…….tko, kot sem prej mislila o varnosti…….in jo tudi živela………hja, to je bila moja zmota, moja iluzija, moja egojeba……sej ni rečen, da se tudi vi motite, jaz sem se……..priznam……hahahaaha

Draga Strelka, če ti nekaj ne sprejemaš, je to čist enostavno tvoje nesprejemanje, naslednje vprašanje bi bilo zakaj, ne sprejemaš alkoholika al pa narkomana, sej to, da si uničujejo z odvisnostjo svoje telo in življenje, sej to oni vedo, sej niso glupi……sicer so pa te odvisnosti v bistvu samo posledica drugih odvisnosti, pač posledica človekove egojebe, sej je odvisnost od tega, kako bi moralo biti, če bi…..blablabla meni osebno veliko večja odvisnost, ker to ni sprejemanje časa “ZDAJ”………. ZDAJ je to kar imamo in to je vse in, če ta ZDAJ pač iz navade usmerjamo v presojanje sebe in drugih in s tem še mislimo, kako smo dobri, ker povemo alkiču al pa đankiju, da njegovo življenje ne vodi nikamor in, da se poneumlja…..hja, jest se s tem v mojem življenju ne ukvarjam kdo se poneumlja in kdo ne……poznam ljudi, ki se ne ukvarjajo z nobenim đankom al pa z alkičem in so bolj brez življenske energije, kot marsikateri odvisnik, hja, pa tud poneumljeni, pravzaprou ni nobene razlike, razlika je samo v življenski energiji posameznika in stilu lajfa…….in fora za mene je prou v tej življenski energiji, na kaj jo človek usmerja…..hja, tale nebulizem je huda stvar……hahahahaha……to je pač moj stil lajfa……..čist v soglasju z vesoljem…..hahahahahahaha

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

čak mal …sej lepo da ti tole pišešeš …saj ej saj te ni nihče sparševal po tvoji zgodbi …torej .iz tebe govori full ega …ker ti si ..ker to kar ti delaš je ..pač jp Zlati rez prav egojebaBig smile

Sam to si ti …in ne razumemm lih zakaj na vse kriple se trudit zakaj ne pač ta ego sprejet …kot del tebe …pač To si ti.
    Zahtevat od nekoga …al pa mu rečt da je pač to njegovo nesprejemanje njega …ker živi tko kot nemu paše v skupnosti pa recmo družina …ne da se tud mal ne potrudi skrbet za druge oz. se mal prilagodit …ma ja to je spet ja ego jebaBig smile
    Torej ja naj se zapija ..bluzi ,meditira , laja v luna …naj dela kar hoče …ampak sam Wink
    Simpel.
    Glede denarja …vidiš jaz denar sploh ne spoštujem velikBig smile ( mogoč tud to moja napaka, kaj pa vem) …v bistvu mi pomeni sam tolk da živim …zato draga Rez men je jasno…da od filozofiranja denarja ni …in od bluzenja tud ne …ker pač svet deluje tko kot deluje …
    Pa ne da sem zdej žrtev sistema …Big smile…sam tko je ….pejt v trgovino pa si kup kruh brez dnarja …jp mogoče ga boš sačrala ..mejbiBig smile

O tem govorim…nič osebnih zgodb ne vpletam notri…

Sicer pa zdele sem tole na hitro prebrala …pa mi je tole prišlo na misel ..
    tko da …mogoče še kaj odpišem la pa tud ne ..ko bom bolj natančano vse skupaj prebrala…Embarrassed
    lep dan še naprejBig smileTongue

Lepo je če deliš
    zofija
    Član

strelka wrote: čak mal …sej lepo da ti tole pišešeš …saj ej saj te ni nihče sparševal po tvoji zgodbi …torej .iz tebe govori full ega …ker ti si ..ker to kar ti delaš je ..pač jp Zlati rez prav egojebaBig smile

Sam to si ti …in ne razumemm lih zakaj na vse kriple se trudit zakaj ne pač ta ego sprejet …kot del tebe …pač To si ti.
    Zahtevat od nekoga …al pa mu rečt da je pač to njegovo nesprejemanje njega …ker živi tko kot nemu paše v skupnosti pa recmo družina …ne da se tud mal ne potrudi skrbet za druge oz. se mal prilagodit …ma ja to je spet ja ego jebaBig smile
    Torej ja naj se zapija ..bluzi ,meditira , laja v luna …naj dela kar hoče …ampak sam Wink
    Simpel.
    Glede denarja …vidiš jaz denar sploh ne spoštujem velikBig smile ( mogoč tud to moja napaka, kaj pa vem) …v bistvu mi pomeni sam tolk da živim …zato draga Rez men je jasno…da od filozofiranja denarja ni …in od bluzenja tud ne …ker pač svet deluje tko kot deluje …
    Pa ne da sem zdej žrtev sistema …Big smile…sam tko je ….pejt v trgovino pa si kup kruh brez dnarja …jp mogoče ga boš sačrala ..mejbiBig smile

O tem govorim…nič osebnih zgodb ne vpletam notri…

Sicer pa zdele sem tole na hitro prebrala …pa mi je tole prišlo na misel ..
    tko da …mogoče še kaj odpišem la pa tud ne ..ko bom bolj natančano vse skupaj prebrala…Embarrassed
    lep dan še naprejBig smileTongue

Hmmmkmmm, zanimivo mišlenje oz. delovanje…Big smileBig smileBig smileBig smileBig smile

Se pravi, Draga Strelka, če jaz prav razumem da vsi mi, tisti, oni, drugi, ki pišejo, pišemo svoje zgodbe skozi svoje Izkušnje, al v knjigah al pa na forumih al pa v gostilni hahahahahahaha(nč važen), smo VSI SAMI FUL EGOTI, hmmmm zanimivo(pa ne, da se primerjam, sam tale misel me je pa do solz nasmejala)

Jaz bi rada najprej samemu sebi( se pravi meni, ker posledično jaz ta post pišem sama sebi) razčistila pojem Filozofija, posledično Filozofiranje.

Filozofija oz. filozofiranje MENI POMENI delovanje tukaj in sedaj, to pomeni Živeti in, ko ti TO dejansko ŽIVIŠ vsako sleherno sekundico šele potem se lahko filozofira. Se pravi človek rabi veliko veliko mero spoštovanja do samega sebe in posledično do vsega drugega, tudi do denarja, alkoholikov, odvisnežov, revnih ljudi, hendikapiranih, Afrike, klošarjev, oblasti, države, družine, živali, rastline, kamnov, mize, stolov, zemlje, no do čisto čisto vsega…….ne vem no, se mi zdi, da če spoštuješ, da potem pol tudi sprejemaš, se pravi, da sprejemaš vse, ker tudi spoštuješ sebe in potem seveda vse drugo(se mi zdi, da je vse povezano med seboj, kakor tudi mi)…odgovornost…duhovnost…filozofija…….

In vsi imamo svoje egojebe, torej se mi zdi, da se čisto vsi najdemo tudi v drugih egojebah, sam moramo biti dovolj odprti oz. širokogledni…zatorej…

lubčka vsem zofkafilozofkaBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smile
    Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Jaz imam občutek tukaj …da vsi delujete po enem kopitu kot da berem en priročnik al pa knjigo …in bogokletno je že misliti drugače ..kaj šele napisati…Big smile

Vidiš Zofija al Zlati rez..saj sta si tko podobne da vaju ne ločimSmile ..men pa filozofiranje pomeni (takrat, ko sama uporabljam to besedo) ..mlatenje prazne slame Wink…nakladanje do nezavesti in nič delovanja …Big smile.
    Tko da , če tko razumeš tudi pravThumbs Up..zate. (moj post ..če si ga citiralaSmile)

Brez lubčkaTongue..sem skopa z ljubčki …Big smile

Priznam pa, za mene je to že preveč…Big smile..obračanje , kotalanje …čuri muri …pa tko naprej …Big smile…jaz mam rada bolj direktno in jasnoBig smile..takrat bom razumela. Pa brez osladnostiTongueBig smile

strelka2010-05-21 16:04:35

Lepo je če deliš
Prikaz 274 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.