Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 120 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    tadej pretner
    Moderator

Čutim potrebo, da tole še dodatno pojasnim. Duhovna učenja, ki posplošujejo, da je treba ego skenslat, so navadna neumnost. Res je, da je načeloma ego med našo bitjo in izkušnjo in kkot tak nezaželen. Po drugi strani pa so v ego “vgrajena” med drugim vsa “pravila” obnašanja. Recimo, da si povabljena na neko gala večerjo in bi tvoji individualnosti zapasalo, da prideš tja naga. Kako bi folk na to reagiral? Brez ega v pogojenem svetu preprosto ne moreš funkcionirati. Amen!

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

tadej pretner wrote:

Tadej – Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.

Tadej….hmmmm….v kolikor ego tukaj enacis z individualizmom skozi katerega se vsak od nas izraza, se seveda strinjam z besedo ego na koncu tvojega odstavka.
    Znanje je seveda pomembno, vendar znanje lahko resnicno sluzi cloveku sele, ko ga ta preseze….v nasprotnem primeru je clovek v sluzbi znanja….moje mnenje je, da duhovni ucitelji, ki so doziveli trajen premik v zavesti…..podajajo “duhovno znanje” ali bolje receno vedenje samo skozi svoje izkusnje seveda iz svojega znanja in na svoj individualni nacin,ki pa je za cuda vedno zelo ziv in jasen, po navadi dost preprost z veliko volje in nima nic skupnega z egom s katerim se se vedno vecina ljudi enaci….

V tekmovalnem svetu, kakršnega smo ustvarili, nimamo brez ega kaj iskati. Če deluješ “brez ega”, je v vsakem trenutku vse o.k., to pa je seveda v pogojenem svetu, v katerem si moraš marsikaj izboriti, nerealno.
    Ali pa – moralni nauki so spremenljivi glede na družbo in obdobje. Moralno vedenje je vgrajeno v ego, ne v tvojo individualnost. Če “pravil morale” neke družbe ne poznaš, lahko v njej deluješ, kot da si padel iz Marsa.

Tadej….pa saj to tekmovalnost…..to je treba presezt…seveda smo si ustvarili svet, kakrsnega smo si pac ustvarili zaradi nase zmaterializiranosti, zaradi generacijskega delovanja samo z aktivnim moskim principom, to je itak nasa evolucija zavesti..tk, da prisli smo evolucijsko v Kali yuga ali pa obmocje teme…polarnost…kjer je tema ..je tudi svetloba, zato pravijo tej dobi tudi ZLATA DOBA ( saj se ne imenuje zato zlata, ker nas je tolk strah al kva ???)…….seveda je v vsakem trenutku vse o.k., saj, ko delujes brez pogojenega uma ali kot jest po domac recem, k je ego dematerializiran…..k, clovek dozivi stalni premik v zavesti….potem ni vec individualne karme, potem cloveka tud kolektivna karma vec ne moti…. in clovek iz svojega dematerialziranega egota iz svojega znanja soustvarja skupaj z vsemi naravnimi zakoni zivljenje na tej nasi ljubi precudoviti zemeljci vsak moment v sozvocju z valovanjem vesolja in ciklicnimi casi,preprosto zivi in deluje ….res pa je tudi…in to se mi pa zdi kot paradoks vesolja, da je sedaj pac prisel cas evolucijsko, ko se clovek skoz bolj duhovno prebuja…..hahahaha……zemlja…..hahaha….se pa tud skoz bolj prebuja….hahaha…tako, da nas skoz bolj jebe z naravnimi katastrofami……ampak tako pac je…..hahaha…nerealno je, da ti se vedno verjames, da je nerealno delovanje brez pogojenega uma,…..saj, ce jest delujem naprimer brez zmaterializiranega egota….v tem svetu tekmovalnosti….kaj mislis….ali to potem pomeni….da moram zdej it sedet na drevo al kaj….enostavno clovek vec ne deluje v nobenem segmentu z zmaterializiranim egotom….in, ko je materialno presezeno…pol ga je clovek sploh vreden…..al se zmeraj mislis, da so to pravljice za lahko noc………???????????????
    Valjda, da ,ce pravil morale neke druzbe ne poznas, da lahko delujes v njej, kot, da bi padel iz Marsa, valjda….sam vsak od nas zivi v neki druzbi in gre se evolucijsko za premik v zavesti cloveka….
    Zdej pa eni majo pac razlago o egotu z nivoji in podnivoji, individualna zavest, podzavest, nadzavest……….men zveni, ce clovek rece samo ego, brez, da poudari, da gre pri delovanju z nepogojenim umom v pogojenem svetu za ego, ki je dematerializiran….pac rahlo mim, ker valjda je od vsakega cloveka ego njegov in je najboljsi….seveda, pa sluzi v popolnosti cloveku sele takrat , ko je dematerializiran….in lahko potem normalno kreativno ustvarja, brez, da bi padu v stanje tekmovalnosti…..tako tekmovalnost, kot jo poznamo danes….hmmmmm…..to je za mene tekmovalnost, ki bazira na strahu……..in tuki …pa jest vec ne sodelujem…..lahko greva pa tekmovat recimo v teku…. al pa kdo bo vec pirov popil., …., pa take stvari……to se mi zdi se pametno tekmovat…….hja, sej ves….norc..kt norc….z mano ne bo nikol boljs….hahahahaha….

slismo
    Daigu2010-03-07 21:43:29

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

tadej pretner wrote: Čutim potrebo, da tole še dodatno pojasnim. Duhovna učenja, ki posplošujejo, da je treba ego skenslat, so navadna neumnost. Res je, da je načeloma ego med našo bitjo in izkušnjo in kkot tak nezaželen. Po drugi strani pa so v ego “vgrajena” med drugim vsa “pravila” obnašanja. Recimo, da si povabljena na neko gala večerjo in bi tvoji individualnosti zapasalo, da prideš tja naga. Kako bi folk na to reagiral? Brez ega v pogojenem svetu preprosto ne moreš funkcionirati. Amen!

Hahahaha, bog pozegnaj…tole je na amen…….hahahaha
    Hja, valjda ni potrebno ego skenslat, to je preprosto bedarija…..itak, da ne….samo dematerializirati oziroma ga resiti odvisnosti od materialnosti in odnosov….pac vsega sranja, k se nabere v zmaterializiran ego…..in, ce clovek kljub vsej dematerializaciji ega, ki jo je ze naredu ali pa pospravljanja po svoji notranjosti….ali pa pospravljanja po vzorcih blablablabla….se vedno ni prestopu v zavesti…..potem ga strah se vedno drzi v materializaciji, ali v prvi pozornosti, kakor bi reku Castanjeda…in ne more priti do trajnega preskoka v zavesti…..se je treba popolnoma prepustit tanrboljs nelogiki…hahahaha….ampak s tapravo namero, ki ni odvisna od materialnosti……in ciljev, ki so otipljivi, vidni..v zunanjem svetu…..sele tako…bo lahko presegu ….okultizem, kajti okultizem je vse v kar clovek…kdorkoli…pac… verjame….in dokler samo verjame….ne more presezt….je se vedno odvisen…in zatorej mu um deluje pogojeno…..kar pa spet ni nc narobe…..kuker vemo….ima vsak svojo pot…in…ko pride cas……ko je vse z vesoljem v eni tocki…ki, je tocno za dolocenega cloveka….tista taprava…kajti…takrat…je ali presegu okultizem….ali pa je kriticna masa ljudi,ki so doziveli trajen preskok ze tako narasla, da je pac preskok mozen na kolektivi ravni……..pa saj ves Tadej, jest norc, kt norc….pac ne znam uporabljat vseh teh besed, ki jih uporabljate v soli….sej sem tud ze mislila, da kako bi pa to res fajn zgledal, da grem jest z mojo ubogo kmecko logiko zdej delat izpit na gospodarsko zbornico….hahahaha…pridem ke, jim obkrozm tiste abc, pa te stvari, pol k je pa prakticni del, jim pa zacnem recitirat Preserna….pa vsakmu lepo povem kero cakro ma blokirano…hahahaha…pa se jest mam specialiteto in bi res rada delala izpit iz samanstva…hahaha, jest upam, da bodo sprejel zakon, ker samanstvo je pa moja specialiteta…..jest sem zaljubljena v samanstvo…..in men se zdi, da k jim jest povem mojo logiko okol samnstva…hahahaha……pa se zagovarjat jo znam……hahahaha….komisiji se strga….sej, zdej, ce je Marjan v komisiji….verjamem, da bi uzival v moji razlagi….hahahaha…..pa, ce je Barkley…hja, tega tud poznam, sem bla na dveh njegovih delavnicah, on je bil prvi pri katerem sem res zacutla prou neko prvinskost in mistiko …ta bi tud uzival v moji razlagi haha…….kaksen drug…..hahaha…bi se pa verjeten krizal…in sel domu…in hiter kaksnega kozlicka zaklal in delal obrede spredniki iz Afrike…hahaha…hahahaa…….jest bi pa seveda spet zakljucla z mojim Presernom…evo in zdej Tadej, dej povej mi….kva ti misles a bi tam na zbornici mislili, da sem pac mal nora, sej, ce to mislejo, me cist nc ne mot, hahaha to mi je normalno….hahaha….pol pa tud, ce za cakre pa za vse cist prov povem…hahahahaha….najbolj da si dam res ime spremenit v norc na kvadrat….hahahahaha

slosmoWink

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

zlati rez wrote: ..evo in zdej Tadej, dej povej mi….kva ti misles a bi tam na zbornici mislili, da sem pac mal nora, sej, ce to mislejo, me cist nc ne mot, hahaha to mi je normalno….hahaha….pol pa tud, ce za cakre pa za vse cist prov povem…hahahahaha….najbolj da si dam res ime spremenit v norc na kvadrat….hahahahaha

slosmoWink

Seveda bi mislili, da si nora, ti bi pa potem verjetno trobezljala, da gre za etiketo, ki ti jo je nalepil njihov ego in da imajo z egom pač težaveLOLCensored
    LOL

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

tadej pretner wrote:

..evo in zdej Tadej, dej povej mi….kva ti misles a bi tam na zbornici mislili, da sem pac mal nora, sej, ce to mislejo, me cist nc ne mot, hahaha to mi je normalno….hahaha….pol pa tud, ce za cakre pa za vse cist prov povem…hahahahaha….najbolj da si dam res ime spremenit v norc na kvadrat….hahahahaha

slosmoWink

Seveda bi mislili, da si nora, ti bi pa potem verjetno trobezljala, da gre za etiketo, ki ti jo je nalepil njihov ego in da imajo z egom pač težaveLOLCensored
    LOL

Hahahaha…..bo treba it probat, bi blo prov zabavno, bom mogla kaksnega sponzorja dobit, to je zdej moda…..marbit kaksen filmski producent…hahaha….kar pa se tice mojga trobezljanja….hahaha….bi pa verjetno dobil mesto v nebulozah, ker so itak moje nebuloze….hahaha ma vsak svoje..pa obcasno itak vsi neki statiramo…..hmmm….pa ziher nebi modrovala o etiki, ker to preprosto zivim …o etiki ne modrujem…….hja njihov ego mi pa tud ni problema sprejet…hahaha….ce sem svojga……pol lohk s celim humorjem vsacga…..hahaha…..je prov zabavno…..se mi se sanjal ni, da je lohk s temi egoti tok zabavno….hahahaha…LOLLOLLOL

Lepo je če deliš
    mojka
    Participant

mogoče nisem dobro razumela….
    če imaš neko željo in veš, da so okoliščine take, da če boš prišel nag, bo šla želja pa pa, se pač oblečeš? čeprav si sam po sebi seveda nag?

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

mojka wrote: mogoče nisem dobro razumela….
    če imaš neko željo in veš, da so okoliščine take, da če boš prišel nag, bo šla želja pa pa, se pač oblečeš? čeprav si sam po sebi seveda nag?

Hahahaha….tole je pa ta boljs prjava donsClap….hahahahaha…..Mojka…zgleda, da pac nasi forumski tipoti……hahaha….majo s tem evinim kustimom pac probleme…..hahahaha…..sej za take primere imam par dobrih kustimov doma Mura pa te stvari hahahaha…pa se kaksna vecerna obleka bi se najdla….hahahaha….Cool

Lepo je če deliš
Prikaz 120 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.