Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#1576
zlati rez
Član

tadej pretner wrote:

Tadej – Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.

Tadej….hmmmm….v kolikor ego tukaj enacis z individualizmom skozi katerega se vsak od nas izraza, se seveda strinjam z besedo ego na koncu tvojega odstavka.
Znanje je seveda pomembno, vendar znanje lahko resnicno sluzi cloveku sele, ko ga ta preseze….v nasprotnem primeru je clovek v sluzbi znanja….moje mnenje je, da duhovni ucitelji, ki so doziveli trajen premik v zavesti…..podajajo “duhovno znanje” ali bolje receno vedenje samo skozi svoje izkusnje seveda iz svojega znanja in na svoj individualni nacin,ki pa je za cuda vedno zelo ziv in jasen, po navadi dost preprost z veliko volje in nima nic skupnega z egom s katerim se se vedno vecina ljudi enaci….

V tekmovalnem svetu, kakršnega smo ustvarili, nimamo brez ega kaj iskati. Če deluješ “brez ega”, je v vsakem trenutku vse o.k., to pa je seveda v pogojenem svetu, v katerem si moraš marsikaj izboriti, nerealno.
Ali pa – moralni nauki so spremenljivi glede na družbo in obdobje. Moralno vedenje je vgrajeno v ego, ne v tvojo individualnost. Če “pravil morale” neke družbe ne poznaš, lahko v njej deluješ, kot da si padel iz Marsa.

Tadej….pa saj to tekmovalnost…..to je treba presezt…seveda smo si ustvarili svet, kakrsnega smo si pac ustvarili zaradi nase zmaterializiranosti, zaradi generacijskega delovanja samo z aktivnim moskim principom, to je itak nasa evolucija zavesti..tk, da prisli smo evolucijsko v Kali yuga ali pa obmocje teme…polarnost…kjer je tema ..je tudi svetloba, zato pravijo tej dobi tudi ZLATA DOBA ( saj se ne imenuje zato zlata, ker nas je tolk strah al kva ???)…….seveda je v vsakem trenutku vse o.k., saj, ko delujes brez pogojenega uma ali kot jest po domac recem, k je ego dematerializiran…..k, clovek dozivi stalni premik v zavesti….potem ni vec individualne karme, potem cloveka tud kolektivna karma vec ne moti…. in clovek iz svojega dematerialziranega egota iz svojega znanja soustvarja skupaj z vsemi naravnimi zakoni zivljenje na tej nasi ljubi precudoviti zemeljci vsak moment v sozvocju z valovanjem vesolja in ciklicnimi casi,preprosto zivi in deluje ….res pa je tudi…in to se mi pa zdi kot paradoks vesolja, da je sedaj pac prisel cas evolucijsko, ko se clovek skoz bolj duhovno prebuja…..hahahaha……zemlja…..hahaha….se pa tud skoz bolj prebuja….hahaha…tako, da nas skoz bolj jebe z naravnimi katastrofami……ampak tako pac je…..hahaha…nerealno je, da ti se vedno verjames, da je nerealno delovanje brez pogojenega uma,…..saj, ce jest delujem naprimer brez zmaterializiranega egota….v tem svetu tekmovalnosti….kaj mislis….ali to potem pomeni….da moram zdej it sedet na drevo al kaj….enostavno clovek vec ne deluje v nobenem segmentu z zmaterializiranim egotom….in, ko je materialno presezeno…pol ga je clovek sploh vreden…..al se zmeraj mislis, da so to pravljice za lahko noc………???????????????
Valjda, da ,ce pravil morale neke druzbe ne poznas, da lahko delujes v njej, kot, da bi padel iz Marsa, valjda….sam vsak od nas zivi v neki druzbi in gre se evolucijsko za premik v zavesti cloveka….
Zdej pa eni majo pac razlago o egotu z nivoji in podnivoji, individualna zavest, podzavest, nadzavest……….men zveni, ce clovek rece samo ego, brez, da poudari, da gre pri delovanju z nepogojenim umom v pogojenem svetu za ego, ki je dematerializiran….pac rahlo mim, ker valjda je od vsakega cloveka ego njegov in je najboljsi….seveda, pa sluzi v popolnosti cloveku sele takrat , ko je dematerializiran….in lahko potem normalno kreativno ustvarja, brez, da bi padu v stanje tekmovalnosti…..tako tekmovalnost, kot jo poznamo danes….hmmmmm…..to je za mene tekmovalnost, ki bazira na strahu……..in tuki …pa jest vec ne sodelujem…..lahko greva pa tekmovat recimo v teku…. al pa kdo bo vec pirov popil., …., pa take stvari……to se mi zdi se pametno tekmovat…….hja, sej ves….norc..kt norc….z mano ne bo nikol boljs….hahahahaha….

slismo
Daigu2010-03-07 21:43:29

Lepo je če deliš