Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 750 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    zlati rez
    Član

Halooohahahaha…

matr, jst sem prou vesela, da sem se najedla zdej tut divjega regrata.. men enostavno nekako tanajbolj paše zgodaj spomladi tale taprva zelenjava…zgleda, da me porcija železa na dan dobesedno lih prou zadane…hahahaha…sem dobila idejo, ker bo itak regrat začel pačasi cveteti, da si naredim nekaj kozarcev regratovega kao medu in potem naredim regratovo medico…hahahaha…sem premišljevala, če je mogoče kakšna razlika med cvetovi tapravega regrata al pa divjega…. nimampojma.com…prouzaprou sploh ne vem ali bi mogla bit kakšna razlika, le, da je cvet kao tapravega regrata bolj obilen….bom pa vsekakor probala….me pa zanima, če ima kdo kej izkušenj, pa če je slučajno kakšna finta pri izdelavi regratovega medu, da ne bom lih v prvo kej zajebala…sem pa itak mal v knjigice pogledala, tk, da osnovni recept mi je nekako znan, pa tut rjavega sladkorja kao ne smem dat…to mi je zaenkrat znano…bi bla pa vesela vsakega nasveta okol tegale regratovega medu, ker ga rada tut s čajem pijem….haahahaha….mi je lih zdele uletel, da je Strelka pred meseci objavila en horoskop, men se zdi, da indijanski, nisem čist sigurna…pa sem po znamenju sokol, upam, da sem se prou zapomnila in moja rastlina je regrat, to sem se ziher zapomnila…hahahaha…tk, da sem tut po horoskopu pač regratov odvisnik…hahahaha…se pa tut spomnem, k sem še živela na Nizozemskem in sem enkrat iz obiska v Sloveniji na spomlad prinesla regrat…povabila par frendov na slovensko domačo solato in jim seveda čist po domače povedala, da tole raste pri nas v naravi in ne na vrtovih, pa take stvari…hahahaha….no, pa so začeli previdno z enim pereščkom, pa tut mene so mal gledali, kuker, če se bom zastrupila…hahahaha….matr, jih je blo strah kar neki iz narave jest…hahahaha…po okusu jim je bil kar o.k., ampak, da se to kar v naravi pobere, to jim je blo pa čist preveč in to jih je v bistvo štopalo, da se ga niso mogli najest….hahahaha….evo, kako nam prepričanja krojijo naš svet…hahahaha…

sem tukaj okoli naredila čiste forenzične raziskave, kje je čemaž…hahahaha…evo, tuki ni čemaža, vsaj meni ga še ni uspelo locirati….tk, da za tale čemaž se bom zgleda morala premakniti z avtom v kakšen drug konec…in to prou kmalu, da ga ne zamudim…..vsaj kakšno čemaževo juhco bi si rada prvoščla, pa kakšen glaž sesekjanega čemaža v olivcu bi rada imela v hladilniku…mam v planu…hahahaha…

hahahaha…zmajeslovka a gobe praviš….jst poznam sam jurčke, pa lisičke, pa marele, tk, da nimam lih problema, da bi kej zamenjala…pa nekako sem tut bollj frišna gobarca al pa gobcarca….hahahaha…tk, da tut nekih svojih nadplacev še nimam…ampak mam pa fullll volje za hojo po gozdovih in, ker sem se lansko leto šele preselila v tale čudoviti konec Slovenije…sem si letos pozimi, ko je bilo bolj golo, prouzaprou mal bolj ogledala terene…hahahaha….tk, da upam, da bom za sprotno kuharijo lih prou nabrala…sej pravm, da sem najraje sezonc…iz narave v lonec….hahahaha….če pa kej več naberem, pa zelo rada raztalam, kuker mam hčerko, pa dva frenda, pa se vsi najemo takrat ko je sezona…pa kakšen paketek tut konča v zamrzovalnem delu hladilnika…hahahaha…tut za čaje bom letos spet nabirala…pa tut ta zelišča zelo rada raztalam med frende, pač nimajo vsi možnost, da bi si nabrali domače čaje v naravi, jih pa radi pijejo….jst pa uživam v nabiranju…pa tut za sušenje imam letos fajn plac…tk, da juhej sezona…hahahaha…in hvala mati narava…hvala ti naša preljuba zemeljca….jst sem preprosto totalni fen zemlje, vode, zraka in svobode…hahahahaha…hahahaha…sej, veste tisto vodo sem itak zarad lepšega noter upletla…ampak, ni ga boljšega, kuker, če je človek žejen in si lahko privošči lih prou hladno studenčnico….na zdravje…hahhahaha…hahahaha…po pravici povedano, jst vode kar nekaj popijem…okol liter in pol do dva na dan…mi zadnja tri leta prou paše…ma, ja nasploh mam rada tekočino…na zdravje…hahahaha..hahahaha….

hahaha….nova merska enota taler…hahahaha…hahahaha…ker sva otroštvo s Thalarjem preživela v istem mestu, pa tut iste gimnazijske klopi sva gulila, le nakaj let razlike je med nama, si predstavljam, da je pač v tem mestecu v kafičih v debatah Thaler na prvem mestu top deset popularnih…hahahaha…buh ve kolk cajta bo zasedal prvo mesto…hahahaha…hahahaha…

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Big smile
    Taler ..jp gorenski krožnik je to …taler župe npr…LOL

Lepo je če deliš

Normal
    0

21

false
    false
    false

SL
    X-NONE
    X-NONE

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-priority:99;
    mso-style-qformat:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin-top:0cm;
    mso-para-margin-right:0cm;
    mso-para-margin-bottom:10.0pt;
    mso-para-margin-left:0cm;
    line-height:115%;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:11.0pt;
    font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
    mso-ascii-font-family:Calibri;
    mso-ascii-theme-font:minor-latin;
    mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
    mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
    mso-hansi-font-family:Calibri;
    mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Aloha

Ja, tale divji regrad mene na šentjanževko spominja, drgač
    pa prelepa slikica, hehe, malo se mormo hecat,

divjim ženskam tut divji regrad sede/ne škodi, pa ostali divjaki, ja,
    jst tudi najraj u stare knjige pogledam, ker folk po netu vse sorte izumlja,
    wikipedija je pa itak ekstra malha, bolj mnenj kot pa faktov, pa čist res mi
    latinsko najbolj sede, ker pol točno veš koga in kaj, ker domača imena so pač
    ljudska, polej ima pa še vsako narečje/pokrajina,
    svoje ime za isto stvar,….

Smo se neki menle s sestrico mojo, ki je veterinarka, uboge
    ene živali, katera imena so dobila, polej ko prevedeš, najbolj se mi smili
    Navadna cipa (Anthus vulgaris), hihi, drevesnim in travniškim cipam, je kar malo
    lažje. Sem pa dol padla enkrat, ko rešujem križanko in nikak ni ratalo, ker jaz
    grem vedno do konca, jasno, ma mi je ostala ena vrstica nepojasnjena, geslo je
    bilo vrsta ptice. In polej grem secirat in okoliška gesla pucat do kosti in z
    znanstvenim pristopom (enciklopedije in atlasi), v življenju nebi rekla, da se
    katera ptica kliče pizdočivka. Ampak se res, lol, sem si kar shranila križanko,
    sem pol kazala po svetu ljudem in smo imeli prav fine zabave na ta račun.

Jst imam svoj recept za regradov med, no je star recpt od
    moje ome, gre pa takole:

300 cvetov,

2limoni
    (narežeš),

1 liter vode

Sestavine zavreš
    (5minut kuhanja), precediš in tekočini dodaš 1kg navadnega sladkorja, pa pol kg
    želirnega, pokuhaš pač do želene gostote,voila,
    dobiš iz tega cca 2,5 l meda. Jst če nimam želirnega, pa navadnega, vulgaris
    sladkorja dam malo več:)

Pa tudi ne
    prekuhavam neki blazno, ker mene ne moti, če je redkejše, ker ga ravno tako za
    v čaj imam ali pa direkt oralno:)

Sem pa
    razmišljala, bom letos za čez noč namočila cvete in limono v vodi, pa pol drug
    dan naprej porihtala, da se bo fino fajn izlužil okus in zadeve.

Smo pa tudi
    cvete v cuker in na sonce, ampak tisto je bolj sirup polej, , pa iz smrekovih
    vršičkov tudi tak delam, joj, jst sem sigurno medved po duši, imam rad med.

Vam še
    napišem recept za domač kasis, ko lih listam svoje kuharske vrhunce,koker
    teranov liker,pač sladko in še alkoholno, najljubša komninejšn, za neazijce in
    ostale, ki uspejo sprocesirat alkohol,
    lol, eni se pa trudimo, a ne, ker menda je vsaka kaplja alkota koker strup za
    telo, pa se pol matra, ko predeluje, bi rekla, ja, ampak tudi duša ima dušo,
    jbga.

No receptek:

Ribez črni
    ali rdeči,

vanilij
    strok,

ingver (par
    kolobarjev, ne pretiravamo, da pol ne peče),

cimet in

klinčke
    prelijemo s šnopsom, pustimo na soncu. Ko se obarva, precedimo.

V malo(do pol litra)vode
    skuhamo- pokuhamo sladkorja (od pol kg do 1 kg, odvisno od količine šnopsa in kok želimo da je sladko, potem pa k temu dodamo naš posončen šnops in za
    polovico toliko vina koker imamo šnopsa, če smo ga nasončili en liter, damo pol
    (1/2) litra vina torej in to je to, premešamo in poiskušamo še dolgo v noč.

Težko napišem
    mere, ker imamo vedno druge količine ribeza, je pa tak da če delamo črni ribez
    pol damo črna vina , rdečemu ribezu pa bolj rdeča vina pašejo. U glavnem teran,
    tudi refošk je super, merlot ali pač kar je, po možnosti domačega.

….pa na
    zdrofje

lahko pijemo iz talerjev, lol, mi korošci tudi krožniku rečemo taler. Taler
    taler je pa sedaj leteči taler, ker je odletel, bogi, ni imel sreče, pa kak so
    pri vseh ostalih političnih šalabajzerjih prekupčevalskih, ki jih je na
    ziljone, lih njega našli, smili se mi, mu bom poslala košaro z dobrotami.čim
    utegnem.

Grem en kasis posrkat, madonca, zadnji liter lanskega še imam, dolga bo,
    do svežega.

Hug

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

hoijla…

hahahaha…..ejga, dons mamo pa vročo linijo…hahahaha….ejga Strelka, tale tvoja slikica divjega regrata je prou zares tanajbolj realna, ker lih tak je pri sosedi v vinogradu…ob obrobju gozda sem pa bolj velikega in čist temno zelenega najdla, tk, da je bolj podoben guni slikici od zmajeslovke…tk, da bi rekla na prvo oko, da sta to dve različne rastline….pol sem pa jst tut še mal na internet pogledala,, pa sem ugotovila, da je dejansko ena in in ista rastlina…in hopla in sem ga kar nasekljala enga in drugega in njami….hahahaha…sem pa lih včeraj slišala, da povečana doza česna spomladi pomaga kuker proti klopom….kuker jih vonj odganja…jst sicer s klopi nimam nobenih težav….res pa je, da spomladi vsak dan jem al regrat al motovilc in oboje je s česnom…prouzaprou na vsako solato dam česen…jebiga, jst ga obožujem….pa tut če pečem kakšno zelenjavo al pa meso, ga vedno dam kar celga zraven pečt in pol uživam, k ga kar posrkam….njami…hahahahaha…

zmajeslovka hvala za nasvet glede regratovega medu….mam podobni recept in ne bom nč želirnega cukra dala ampak kar navadnega, ker mi je čist všeč, če je tekoč, ga pol lohka kar en šluk nardim, pa je…hahaha…pa tut za medico bo ql….pa tale tvoja pripomba, da boš cvetove in limone čez noč namočila v vodi, se mi zdi da best…točn to bom tut jst nardila, pa da vidmo…hahahaha…tale tvoj recept za kasis prvič vidim, ga bom pa mal bolj podrobno proučila, ker se mi zdi, da mora bit prima za spit kakšen kozarček…kar se pa šnopsa tiče ma pa moj sosed lih tapravga za tele moje mešunge….je kuker bolj iz hrušk, pa res nč ne peče, k ga spiješ…..bravo sosed….hahahahaha….

hahahaha….pizdočivka, sej ti nis resna…hahahaha….matr, to je pa že vrhunski nebulizem…hahahaha….pizdočivka….hahahaha…..hahahaha….če vklopm mal domišljijo pa romatika, pa te stvari….hahahaha….reče recimo on njej…joj draga kako resnično romantično je tole petje ptičev, posebno še tiste pizdočivke…..hahahaha…hahahaha…ajde sada dosti romatike, skini gače…hahahahaha….

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Normal
    0
    21

false
    false
    false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:”Times New Roman”;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

Jaz sem lansko leto naredila kao med, tako je v recepturi
    pisalo …pa mi je bolj sirup ratal..pa tudi ni mi šel ravno po grlu …tako da ga
    imam še skoraj cel liter…saj ni zanič ..je prav dobro .

Mi ravno ne paše, po moje je presladkal kaj
    čeprav zelo dobro vpliva na prebavo …Smile

Sem pa delala podobno po recepturi kot ga je dala
    zamjeslovka …samo da sem cvetove pustila čez noč namočene …

Enkrat pa tako …kot npr. smrekove vršičke …tisto pa ni
    ratalo …

Letos pa korenino v šnopcu namakam …Big smile

20 dkg korenine očiščene narezane ..pa v šnopc…to se potem
    paca-namaka 8 tednov…

Blažimo prebavne motnje , odvaja vodo is telesa….za čiščenje
    organizma.

Pijemo razredčeno v vodi …npr 20 kapljic v vodo.

No najberž če ne bom pozna ..bom še mal korenine nabrala …pa očitla in narezala pa posušila ….tisto bo za čaj …fajn za čisščenje organizama …za jetra, žolč ..pa ledvicaSmile.

Olje …za sklepe …

Regrat cvet namočimo oljčnem olju … ko porjavijo zamenjamo
    cvetove s svežimi ..postopek ponovimo
    2-3x in po šestih tednih precedimo …

To olje tud še nisem poskusila ..ga bom letos, ko regrat
    zacveti. Poleg seveda šentajnževko …jaz ta njen vonj obožujem ..pa tud paše mi …

Tisto divji regrat …tako ga jaz imenujem, ker mi je bilo
    tako povedano ….sem ga mal prekrstila , Big smile, drugač mu pa kar rečejo navadni svinjakBig smile.

A sokol si Rezina….hja jaz sem pa sova …

totem pa bela omela …

le kaj bi bilo pizdočivka …Tongue. staro ime za siničko …sem mal se pozanimala…Embarrassed

čavči bavči …Wink

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Strelka, tele regratove korenine v šnopsu me zanimajo in sicer ali ti ta kozarec potem daš na okno na sonce ali v špajzo ????

pol imam še vprašanje glede oljčnega olja, pa regratovi cvetovi noter ali imaš to olje za namzat po koži ali kaj ??? ker šentjanževko imam jst rada v čaju, k je pa še stara mama živela, sem jo pa v olje namakala in je pač mama svoje žilaste noge mazala…tk, da bi bla vesela, če bi mal napisala uporabo…ker tele regratove koreninice v šnopsu bom nardila za enga frenda, pa tut koreninice za čaj mu bom nabrala, ker praviš, da pomagaju pri čiščenju organizma…se mi zdi, da bo tole frendu lih prou pršlo…

hahahaha….a sinička je pizdočivka…hahahahaha…ta je res hudaClap…..ne bom nikol pozabla….hahahaha…

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Ne kozarc daš v temen prostor …lahko ga kdaj pa kdaj tudi pretreseš…
    Jp …to imam jaz za mazat …šentjanževo olje …npr če te po sklepih boli odlično pa tudi za kožo je fajn . , kraste se hitro zacelijo …pa tko za žensko splošno počutje je fajnBig smile

sicer ni pa za sončenje ….ampak po sončenju npr.
    regratovo olje ..pa tud pravijo da je fajn …npr če te revma daje …za sklepe…Smile
    Lahko si pa tud mazilo nardiš …npr..

Za tole olje regratovo ..nisem vedla , da ga tudi delajo ….zadnjič slišala po radiuEmbarrassed, pa sem rekla ..bom za foro probala ..da vidim kaj je to …Wink
    Olje pa pravijo da na sonce …šentjanževo itak komot …za regratovo pa bom vidla …kako se olje obneses …
    npr ognjičevo če ga dam na sonce ..rad bolj tak zdriskast rata …se rad zakisaCry, pa potem meni smrdi…
    Tko da ga raje kar cmarimBig smile

Lepo je če deliš
Prikaz 750 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.