Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 12 months nazaj by
zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
28. 3. 2011 ob 12:12 #9481
zlati rez
ČlanHalooohahahaha…
matr, jst sem prou vesela, da sem se najedla zdej tut divjega regrata.. men enostavno nekako tanajbolj paše zgodaj spomladi tale taprva zelenjava…zgleda, da me porcija železa na dan dobesedno lih prou zadane…hahahaha…sem dobila idejo, ker bo itak regrat začel pačasi cveteti, da si naredim nekaj kozarcev regratovega kao medu in potem naredim regratovo medico…hahahaha…sem premišljevala, če je mogoče kakšna razlika med cvetovi tapravega regrata al pa divjega…. nimampojma.com…prouzaprou sploh ne vem ali bi mogla bit kakšna razlika, le, da je cvet kao tapravega regrata bolj obilen….bom pa vsekakor probala….me pa zanima, če ima kdo kej izkušenj, pa če je slučajno kakšna finta pri izdelavi regratovega medu, da ne bom lih v prvo kej zajebala…sem pa itak mal v knjigice pogledala, tk, da osnovni recept mi je nekako znan, pa tut rjavega sladkorja kao ne smem dat…to mi je zaenkrat znano…bi bla pa vesela vsakega nasveta okol tegale regratovega medu, ker ga rada tut s čajem pijem….haahahaha….mi je lih zdele uletel, da je Strelka pred meseci objavila en horoskop, men se zdi, da indijanski, nisem čist sigurna…pa sem po znamenju sokol, upam, da sem se prou zapomnila in moja rastlina je regrat, to sem se ziher zapomnila…hahahaha…tk, da sem tut po horoskopu pač regratov odvisnik…hahahaha…se pa tut spomnem, k sem še živela na Nizozemskem in sem enkrat iz obiska v Sloveniji na spomlad prinesla regrat…povabila par frendov na slovensko domačo solato in jim seveda čist po domače povedala, da tole raste pri nas v naravi in ne na vrtovih, pa take stvari…hahahaha….no, pa so začeli previdno z enim pereščkom, pa tut mene so mal gledali, kuker, če se bom zastrupila…hahahaha….matr, jih je blo strah kar neki iz narave jest…hahahaha…po okusu jim je bil kar o.k., ampak, da se to kar v naravi pobere, to jim je blo pa čist preveč in to jih je v bistvo štopalo, da se ga niso mogli najest….hahahaha….evo, kako nam prepričanja krojijo naš svet…hahahaha…
sem tukaj okoli naredila čiste forenzične raziskave, kje je čemaž…hahahaha…evo, tuki ni čemaža, vsaj meni ga še ni uspelo locirati….tk, da za tale čemaž se bom zgleda morala premakniti z avtom v kakšen drug konec…in to prou kmalu, da ga ne zamudim…..vsaj kakšno čemaževo juhco bi si rada prvoščla, pa kakšen glaž sesekjanega čemaža v olivcu bi rada imela v hladilniku…mam v planu…hahahaha…
hahahaha…zmajeslovka a gobe praviš….jst poznam sam jurčke, pa lisičke, pa marele, tk, da nimam lih problema, da bi kej zamenjala…pa nekako sem tut bollj frišna gobarca al pa gobcarca….hahahaha…tk, da tut nekih svojih nadplacev še nimam…ampak mam pa fullll volje za hojo po gozdovih in, ker sem se lansko leto šele preselila v tale čudoviti konec Slovenije…sem si letos pozimi, ko je bilo bolj golo, prouzaprou mal bolj ogledala terene…hahahaha….tk, da upam, da bom za sprotno kuharijo lih prou nabrala…sej pravm, da sem najraje sezonc…iz narave v lonec….hahahaha….če pa kej več naberem, pa zelo rada raztalam, kuker mam hčerko, pa dva frenda, pa se vsi najemo takrat ko je sezona…pa kakšen paketek tut konča v zamrzovalnem delu hladilnika…hahahaha…tut za čaje bom letos spet nabirala…pa tut ta zelišča zelo rada raztalam med frende, pač nimajo vsi možnost, da bi si nabrali domače čaje v naravi, jih pa radi pijejo….jst pa uživam v nabiranju…pa tut za sušenje imam letos fajn plac…tk, da juhej sezona…hahahaha…in hvala mati narava…hvala ti naša preljuba zemeljca….jst sem preprosto totalni fen zemlje, vode, zraka in svobode…hahahahaha…hahahaha…sej, veste tisto vodo sem itak zarad lepšega noter upletla…ampak, ni ga boljšega, kuker, če je človek žejen in si lahko privošči lih prou hladno studenčnico….na zdravje…hahhahaha…hahahaha…po pravici povedano, jst vode kar nekaj popijem…okol liter in pol do dva na dan…mi zadnja tri leta prou paše…ma, ja nasploh mam rada tekočino…na zdravje…hahahaha..hahahaha….
hahaha….nova merska enota taler…hahahaha…hahahaha…ker sva otroštvo s Thalarjem preživela v istem mestu, pa tut iste gimnazijske klopi sva gulila, le nakaj let razlike je med nama, si predstavljam, da je pač v tem mestecu v kafičih v debatah Thaler na prvem mestu top deset popularnih…hahahaha…buh ve kolk cajta bo zasedal prvo mesto…hahahaha…hahahaha…
slišmo
28. 3. 2011 ob 13:23 #9483strelka
Participant28. 3. 2011 ob 13:52 #9484zmajeslovka
ČlanNormal
021
false
false
falseSL
X-NONE
X-NONE/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}Aloha
Ja, tale divji regrad mene na šentjanževko spominja, drgač
pa prelepa slikica, hehe, malo se mormo hecat,divjim ženskam tut divji regrad sede/ne škodi, pa ostali divjaki, ja,
jst tudi najraj u stare knjige pogledam, ker folk po netu vse sorte izumlja,
wikipedija je pa itak ekstra malha, bolj mnenj kot pa faktov, pa čist res mi
latinsko najbolj sede, ker pol točno veš koga in kaj, ker domača imena so pač
ljudska, polej ima pa še vsako narečje/pokrajina,
svoje ime za isto stvar,….Smo se neki menle s sestrico mojo, ki je veterinarka, uboge
ene živali, katera imena so dobila, polej ko prevedeš, najbolj se mi smili
Navadna cipa (Anthus vulgaris), hihi, drevesnim in travniškim cipam, je kar malo
lažje. Sem pa dol padla enkrat, ko rešujem križanko in nikak ni ratalo, ker jaz
grem vedno do konca, jasno, ma mi je ostala ena vrstica nepojasnjena, geslo je
bilo vrsta ptice. In polej grem secirat in okoliška gesla pucat do kosti in z
znanstvenim pristopom (enciklopedije in atlasi), v življenju nebi rekla, da se
katera ptica kliče pizdočivka. Ampak se res, lol, sem si kar shranila križanko,
sem pol kazala po svetu ljudem in smo imeli prav fine zabave na ta račun.Jst imam svoj recept za regradov med, no je star recpt od
moje ome, gre pa takole:300 cvetov,
2limoni
(narežeš),1 liter vode
Sestavine zavreš
(5minut kuhanja), precediš in tekočini dodaš 1kg navadnega sladkorja, pa pol kg
želirnega, pokuhaš pač do želene gostote,voila,
dobiš iz tega cca 2,5 l meda. Jst če nimam želirnega, pa navadnega, vulgaris
sladkorja dam malo več:)Pa tudi ne
prekuhavam neki blazno, ker mene ne moti, če je redkejše, ker ga ravno tako za
v čaj imam ali pa direkt oralno:)Sem pa
razmišljala, bom letos za čez noč namočila cvete in limono v vodi, pa pol drug
dan naprej porihtala, da se bo fino fajn izlužil okus in zadeve.Smo pa tudi
cvete v cuker in na sonce, ampak tisto je bolj sirup polej, , pa iz smrekovih
vršičkov tudi tak delam, joj, jst sem sigurno medved po duši, imam rad med.Vam še
napišem recept za domač kasis, ko lih listam svoje kuharske vrhunce,koker
teranov liker,pač sladko in še alkoholno, najljubša komninejšn, za neazijce in
ostale, ki uspejo sprocesirat alkohol,
lol, eni se pa trudimo, a ne, ker menda je vsaka kaplja alkota koker strup za
telo, pa se pol matra, ko predeluje, bi rekla, ja, ampak tudi duša ima dušo,
jbga.No receptek:
Ribez črni
ali rdeči,vanilij
strok,ingver (par
kolobarjev, ne pretiravamo, da pol ne peče),cimet in
klinčke
prelijemo s šnopsom, pustimo na soncu. Ko se obarva, precedimo.V malo(do pol litra)vode
skuhamo- pokuhamo sladkorja (od pol kg do 1 kg, odvisno od količine šnopsa in kok želimo da je sladko, potem pa k temu dodamo naš posončen šnops in za
polovico toliko vina koker imamo šnopsa, če smo ga nasončili en liter, damo pol
(1/2) litra vina torej in to je to, premešamo in poiskušamo še dolgo v noč.Težko napišem
mere, ker imamo vedno druge količine ribeza, je pa tak da če delamo črni ribez
pol damo črna vina , rdečemu ribezu pa bolj rdeča vina pašejo. U glavnem teran,
tudi refošk je super, merlot ali pač kar je, po možnosti domačega.….pa na
zdrofjelahko pijemo iz talerjev, lol, mi korošci tudi krožniku rečemo taler. Taler
taler je pa sedaj leteči taler, ker je odletel, bogi, ni imel sreče, pa kak so
pri vseh ostalih političnih šalabajzerjih prekupčevalskih, ki jih je na
ziljone, lih njega našli, smili se mi, mu bom poslala košaro z dobrotami.čim
utegnem.Grem en kasis posrkat, madonca, zadnji liter lanskega še imam, dolga bo,
do svežega.28. 3. 2011 ob 16:39 #9485zlati rez
Članhoijla…
hahahaha…..ejga, dons mamo pa vročo linijo…hahahaha….ejga Strelka, tale tvoja slikica divjega regrata je prou zares tanajbolj realna, ker lih tak je pri sosedi v vinogradu…ob obrobju gozda sem pa bolj velikega in čist temno zelenega najdla, tk, da je bolj podoben guni slikici od zmajeslovke…tk, da bi rekla na prvo oko, da sta to dve različne rastline….pol sem pa jst tut še mal na internet pogledala,, pa sem ugotovila, da je dejansko ena in in ista rastlina…in hopla in sem ga kar nasekljala enga in drugega in njami….hahahaha…sem pa lih včeraj slišala, da povečana doza česna spomladi pomaga kuker proti klopom….kuker jih vonj odganja…jst sicer s klopi nimam nobenih težav….res pa je, da spomladi vsak dan jem al regrat al motovilc in oboje je s česnom…prouzaprou na vsako solato dam česen…jebiga, jst ga obožujem….pa tut če pečem kakšno zelenjavo al pa meso, ga vedno dam kar celga zraven pečt in pol uživam, k ga kar posrkam….njami…hahahahaha…
zmajeslovka hvala za nasvet glede regratovega medu….mam podobni recept in ne bom nč želirnega cukra dala ampak kar navadnega, ker mi je čist všeč, če je tekoč, ga pol lohka kar en šluk nardim, pa je…hahaha…pa tut za medico bo ql….pa tale tvoja pripomba, da boš cvetove in limone čez noč namočila v vodi, se mi zdi da best…točn to bom tut jst nardila, pa da vidmo…hahahaha…tale tvoj recept za kasis prvič vidim, ga bom pa mal bolj podrobno proučila, ker se mi zdi, da mora bit prima za spit kakšen kozarček…kar se pa šnopsa tiče ma pa moj sosed lih tapravga za tele moje mešunge….je kuker bolj iz hrušk, pa res nč ne peče, k ga spiješ…..bravo sosed….hahahahaha….
hahahaha….pizdočivka, sej ti nis resna…hahahaha….matr, to je pa že vrhunski nebulizem…hahahaha….pizdočivka….hahahaha…..hahahaha….če vklopm mal domišljijo pa romatika, pa te stvari….hahahaha….reče recimo on njej…joj draga kako resnično romantično je tole petje ptičev, posebno še tiste pizdočivke…..hahahaha…hahahaha…ajde sada dosti romatike, skini gače…hahahahaha….
slišmo
28. 3. 2011 ob 17:19 #9486strelka
ParticipantNormal
0
21false
false
falseMicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}Jaz sem lansko leto naredila kao med, tako je v recepturi
pisalo …pa mi je bolj sirup ratal..pa tudi ni mi šel ravno po grlu …tako da ga
imam še skoraj cel liter…saj ni zanič ..je prav dobro .Mi ravno ne paše, po moje je presladkal kaj …
čeprav zelo dobro vpliva na prebavo …Sem pa delala podobno po recepturi kot ga je dala
zamjeslovka …samo da sem cvetove pustila čez noč namočene …Enkrat pa tako …kot npr. smrekove vršičke …tisto pa ni
ratalo …Letos pa korenino v šnopcu namakam …
20 dkg korenine očiščene narezane ..pa v šnopc…to se potem
paca-namaka 8 tednov…Blažimo prebavne motnje , odvaja vodo is telesa….za čiščenje
organizma.Pijemo razredčeno v vodi …npr 20 kapljic v vodo.
No najberž če ne bom pozna ..bom še mal korenine nabrala …pa očitla in narezala pa posušila ….tisto bo za čaj …fajn za čisščenje organizama …za jetra, žolč ..pa ledvica
.
Olje …za sklepe …
Regrat cvet namočimo oljčnem olju … ko porjavijo zamenjamo
cvetove s svežimi ..postopek ponovimo
2-3x in po šestih tednih precedimo …To olje tud še nisem poskusila ..ga bom letos, ko regrat
zacveti. Poleg seveda šentajnževko …jaz ta njen vonj obožujem ..pa tud paše mi …Tisto divji regrat …tako ga jaz imenujem, ker mi je bilo
tako povedano ….sem ga mal prekrstila ,, drugač mu pa kar rečejo navadni svinjak
.
A sokol si Rezina….hja jaz sem pa sova …
totem pa bela omela …
le kaj bi bilo pizdočivka …
. staro ime za siničko …sem mal se pozanimala…
čavči bavči …
28. 3. 2011 ob 20:08 #9487zlati rez
ČlanStrelka, tele regratove korenine v šnopsu me zanimajo in sicer ali ti ta kozarec potem daš na okno na sonce ali v špajzo ????
pol imam še vprašanje glede oljčnega olja, pa regratovi cvetovi noter ali imaš to olje za namzat po koži ali kaj ??? ker šentjanževko imam jst rada v čaju, k je pa še stara mama živela, sem jo pa v olje namakala in je pač mama svoje žilaste noge mazala…tk, da bi bla vesela, če bi mal napisala uporabo…ker tele regratove koreninice v šnopsu bom nardila za enga frenda, pa tut koreninice za čaj mu bom nabrala, ker praviš, da pomagaju pri čiščenju organizma…se mi zdi, da bo tole frendu lih prou pršlo…
hahahaha….a sinička je pizdočivka…hahahahaha…ta je res huda
…..ne bom nikol pozabla….hahahaha…
28. 3. 2011 ob 20:42 #9488strelka
ParticipantNe kozarc daš v temen prostor …lahko ga kdaj pa kdaj tudi pretreseš…
Jp …to imam jaz za mazat …šentjanževo olje …npr če te po sklepih boli odlično pa tudi za kožo je fajn . , kraste se hitro zacelijo …pa tko za žensko splošno počutje je fajnsicer ni pa za sončenje ….ampak po sončenju npr.
regratovo olje ..pa tud pravijo da je fajn …npr če te revma daje …za sklepe…
Lahko si pa tud mazilo nardiš …npr..Za tole olje regratovo ..nisem vedla , da ga tudi delajo ….zadnjič slišala po radiu
, pa sem rekla ..bom za foro probala ..da vidim kaj je to …
Olje pa pravijo da na sonce …šentjanževo itak komot …za regratovo pa bom vidla …kako se olje obneses …
npr ognjičevo če ga dam na sonce ..rad bolj tak zdriskast rata …se rad zakisa, pa potem meni smrdi…
Tko da ga raje kar cmarim -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.