Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 743 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    strelka
    Participant

Normal
    0
    21

false
    false
    false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:”Times New Roman”;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

Hojla!

Sem si že rekla, strelka nič več ne boš neumnosti kvasila…v
    nebulizmu …pa primitivno komunicirala …Smile tukaj po forumu. Tukaj so resni ljudje …Geek

Pa kljub temu, ko sem že omenjena …morem pač razložit tole
    napačno informacijo Rezinino.

Strelci smo bojda rojeni jezični dohtarji …se pravi
    odvetniki ..pa advokati …no to ste že ugotovili …nekaj časa nazaj , ko ste
    Prešerna omenjali.

Da ne dolgovezim …strelka ni linke limala od tistega krivilca
    žlic …ga je pa omenila …

Nanj se je spomnila zato …ker je brala forum..kako se »čudakom«
    vse lima po telesu ..od žlic, pa mobitelov …pa ne vem mogoče si tud kakšno
    kastrolco nase nalimajo …kaj veš…

Hec …ampak meni se je v tistem trenutku to tako smešno zdelo
    …istočasno pa mi je v glavo šinilo jp ta
    krivilec žlic…

Temu se reče telekineza …s pomočjo misli premikaš stvari…

No tukaj …ko se pa na ljudi lima svašta …pa ne vem … ljudje
    magnetki …

Tako da nič zamujenega ni bilo …

Lepo da obdelujete vrt …

Pred kratkim prebrala misel …od našega someščana …gre takole …

Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš,
    da ti nekdo drug prinese rože.” Tomaž Humar

Fajn a ne ..pa še
    čist resnično je …

Imejte se lepo…Smile

strelka2011-03-21 20:00:56

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Halooohahahahaha…

juhuhuhuhu….strelkaBig smile….use priznamWink…hahahaha…mi je bilo čist po pravici povedano malo dolgčas po čvekanju s teboj…hahaha….pa sem si rekla, matr stara, tanajboljš, da napišem tko eno napol resnico…hahahaha…pa se bo strelka marbit le oglasila…use priznam…hahahahaha…kuker guna pesmica…saj priznam, da te ne čakam zaman…vse priznam…hahahaha…

sej vem, da je tale nebulizemWacko blazno neresna tema, še posebno, ker so po vsej verjetnosti člani foruma bolj resni, študirani ljudje…hahahaha….pa sem vidla, da si želod, pa hrast zamenjala, za misel Schoppenhauerja…hahahaha….pa sem si rekla, ejga stara….neki dogaja…hahahaha…mogoče pa le niso usi tko zlo resno resni….hahahaha…mogoče je pa le naša draga strelka samo mal na dopustu….kuker ima nebulistični dopust…hahahaha…no, pol sem pa mal svojo domišljijo vklopla in pač napisala oziroma se po domače povedano zlagala…sem, si rekla…rezina, zdej pa da vidmo, al bo se bo strelka kej zmigala in mi ene par advokatskih povedala…hahahaha…..pokorno prosim za odpuščanje mojega greha, pa bom use te zdravamarije, pa očenaše, pa hari krišne odmantrala, pa mi bo slej ko prej odpuščeno…hahahahaha….že zdej se mi je oddahnilo, k sem se spovedala in to direktenga tebi, tk, da nisem rabla v cerkev it, pa te zadeve…uf…uf…se mi je kar oddahnilo…hahahaha…

tale misel od TomažaHeart je čudovita…kuker ne čakat, da ti nekdo prinese rožce, ampak obdeluj sam svoj vrtiček…se pravi, da naredimo vse, kar je v naši moči, da smo sami obdelan vrtiček s polno prečudovitih cvetov….juhuhuhu…no, ja, pa tut zelenjavce, pa te zadeve…hahahahaha…jst mam za jutri pripravljena semena rožic, ker je pač po setvenem koledarju dan za rožce, pa mam kar velik raznoraznih semen, med njimi tut kamilico, ki jo obožujem…se mi zdi, da pri kamilici takoj človek opazi razliko med domačo in kupljeno….ker… domača kamilica v čaju diši na orto…kupljena se mi pa zdi kuker en ponaredek…pri kupljeni pogrešam lih ta močan vonj….

evo…pa smo v pomladnem ciklu….juhuhuhu…ti naši štirje letni časi so men prava bomba…nekako nisem človek, ki bi imala željo, da bi živela mogoče nekje, kjer bi bilo večinoma bolj poletje al pa zima…njet….meni so lih ti štirje letni časi najboljši za lajf…se mi zdi bolj raznovrstna akcija, bolj v mojem stilu….hahahaha….tko imam štirikrat na leto začetek cikla, višek in konec…hahahaha…nenehno spreminjanje narave in s tem posledično dogajanja…sem prou hvaležna sama sebi, pa seveda tut mojim staršem, da sem privekala lih v Sloveniji v tale naš čudoviti zemeljski svet…hahahaha….

usem nam skupaj želim, da uživamo v teh prvih pomladanskih dnevih in kuker sem vidla na tv, bo zgleda cel teden sonce…tk, da smo usi veselo vabljeni na sončno martinčkanje…juhuhuhuhu…

slišmoWacko

Lepo je če deliš

Yo

Sem komi našla vsaj slikico, od tele špehovke, internet samo mastno pogačo špehovko iz špeha najde, špeh na kruhu.

mislim da je to HYPOCHAERIS RADICATA, imenus latinus, koker NAVADNI SVINJAK, ŠPEHA, ŠPEHOVKA,

Je v rodu kot cikorija, regradi pa tole, pač katero koli že poješ nima kaj bit, iz korenin narediš kafe, iz listkov pa solatko. Ima veliko železa, zato jo srne pozimi izpod snega skopljejo in popapajo, da niso čist anemične dokler ni pomladi:)

Ja, ima pa ime po špehu, ker jo folk polije z vročimi grumpi in podobnim, da se lepo vda, zmehča, no jst je pol pojem že na travniku, kuj surove, žive. Pa pol namest grumpov nč ne dam kaj,mene ne moti hrustanje. Je pa mičkeno grenkasto zato, se pa kar vlije vun železo, boš vidla ko prerežeš listek, koj porjavi in kaplja. Zato jo jst najpred naberem koker regrad, da se šopek drži skupaj , pa pol predenj da jo jem, odrežem od korenin, sicer hitreje ovene ,umijem jo pa v skledi vode pa soli vržem, da jo potrem med listki, pa gre zemlja bol dol, ker je pač travniško opremljena, pa je zamudna koker za pucat drgač. No, jst tut zemlo jem, tak da sploh ne komplikujem.

200% jo imaš na par metrov od bajte, raste ob kakih razvalinah, za zidom,…. na obronkih med travnikom in gozdom vedno skoraj, pa v sadovnjakih in zelo rada se pojavi pod vinsko trto, v vinogradu pač. Ne rabi neke bogate zemlje, tak da uspeva (tudi) tam, kjer je bolj opustošena zemlja…

Slikica:

http://img14.imageshack.us/i/pic8154.jpg/

na zdravje torej, folk bejžite po špehovko!

Ja, pa vsak svoj vrt zasadit, ne čakat pa pričakovat, hihi, kakor kaže vreme, bomo hmalu lopatali, kot krteki, yeah. No, sadike so pa že na oknu, prav velike, od paradajzeka do paprik do vsega, jst mam rada jajčevce, to je ena hvaležna rastlina/plod, ostalo pa od ene teke nabavimo, ki se vsako pomlad postavi na občinski vogal z vse sorte semeni in flančkami, ampak je vsako leto dražja, penzionisti zelo dobro preračunavajo, ni kaj. Lani mi je zakasirala cukergrah k sto mater. Pa lih mi je začel navzgor po mreži lepo razpredat, ko eno jutro slišim mačje vpitje, jah, jasno lasten maček se je ujel, cel je bil povit ko morski sadeži v mreži. Revček, ga je sosedov šment not priteral, še dobro da sem bila na dosegu roke, bi mi ga potolkel, smrduh. No , pač graha je ostalo lih tri slamice, izkupiček celih sedem strokov, ampak dost, da sem vidla, da sploh ni sladki grahec bil, ampak nawaden. Bravo tetka, saj, čez pol leta, ko končno zraste lih ne moreš reklamirat. Tak da ji bom letos brke navila!

no, prav zaluštalo se mi je kiflerja, novega krompirčka, tistega ki je boj ozek in podolgovat, njami.

Uživajte v sončku vsi, nebulisti in smrtno resni, upogibovalci žlic in navadni smrtniki, sonček ne vpraša, on kar na vse sije. No, u nedeljo pa bo sneg menda, boljš da se še ne levim:)

Martinček.com

Hug

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Haloohahahahaha…

hvala zmajeslovkaThumbs Up…., špehovke nisem poznala…sem jo pa najdla in sicer pri sosedu v vinogradu, pa tut pred svojim domovanjem…sej, najprej sem jo primerjala s slikico…pol sem jo oprala in naredila tko kt regrat, pač z krompirčkom in vročim kisom, pa mal sem jo nasekljala…njami…jst mam rada mal bolj grenke zadeve… tk, da tale špehovka bo poslej na vrsti vsako leto v moji skledi…zgleda, da mam spomladi rada fuulll železa…njami…hahahahaha…pa najraje jem sezonsko hrano…njami…hahahaha…zdej, k je polno trobentic, si pa še dve pesti trobentic stresem čez regratovo solato, pa je spet njami…hahahaha…hahahaha…sej drgač sem si pa že tut katalonski radič posejala, k je tut bolj grenak in ga obožujem…njami….

hahahaha…..jst se še vedno strinjam z lazarevom, k je napisal, da je demokracija največja diktatura zakona…hahahahaha….in tile zakoni so preprostemu človeku večinoma nerazumljivi….sej včasih po teveju lahko slišimo, da jih tut različni strokovnjaki povsem različno interpretirajo…..tk, da smo resnično pripeljali preprosto rimsko pravo z dvanajstimi osnovnimi zakoni, ki jih je lahko poznal vsak državljan, v stanje, kjer se še strokovnjaki znajdejo na nasprostnih straneh glede interpretacije…in seveda ima vsak svoj prou….jst se čist strinjam, vsak ima svoj prou…in preprosti človek se čudi, kako lahko ljudje iz diplomacije in gospodarstva čist po domače izkoriščajo zakone in vse kar tvegajo, je pač medijski rompompom…ker jim zakon pač omogoča dobesedno krajo in manipulacijo…hahahahaha…demokracija je pač diktatura zakona….hahahaha…hahahaha…ma, ja, jst sem itak en norc…hahahaha…hahahaha…matr je fletkano, ane…hahahaha…hahahaha…sem se tut režala, k sem vidla posnetek Talerja, k se je menil v kafiču za podkupnino…hahahaha….in po vsej verjetnosti ga bomo v Sloveniji še nagradili s kakšno odpravnino in mu seveda ponudili spet kakšno diplomatsko al pa gospodarsko funkcijo, je pač strokovnjak, drugače ga ne bi poslali v Bruselj….hahahaha….no, ja, sej mogoče bo pa uradno prestopil k lobistom…hahahahaha….hahahaha…imamo zgleda tko ql demokracijo z nadzakoni, da je pri nas pač vse mogoče, ne, da bi sploh kdo odgovarjal…hahahaha…hahaha…mormo zgleda lovit nemško francoski vlak, pa ni časa za takele malenkosti…hahahaha….sej drgač se men zdi, da so vsi tile naši diplomati v parlamentu al pa gospodarstveniki čist v koraku z duhovnostjo….hahahaha….kuker skoz nekaj sprejemajo…in sicer skoz sprejemajo amandmaje, zakone, podkupnine, ugoodne kredite, odpravnine….hahahahaha….povsod samo sprejemanje…hahahaha…hahahaha….matr, da tale new age dela povsod, še v Bruslju…hahahaha…hahahaha…tk, da evo celo človeštvo je na sprejemanju, le, da si to sprejemanje vsak drugače razlaga…hahahaha…..hahahahaha…sam, da je sprejemanje…hahahaha…

ravnookar sedim lepo na sončku, pijem svojo kavico…vreme je čudovito…kuker martinček.com, kakor je zmajeslovka napisala…hahahaha…sem bla pa fuulll vesela, k sem slišala, da bo deževalo…je zemlja že mal suha, tk, da že mal bolj težko lupim travnato rušo in seveda delam nove gredice, bolj v obliki gnezd, ker imam pač parcelo v hribu…sem pa včeraj končno dobila drevo hruške, ki se ji reče junijska lepotica in jo vsa vesela posadila z vsem mirom v umu in radostjo v sebi…hahahaha…..hahaha…to je bolj stara slovenska sorta in so take manjše hruške, ki so izredno sočne in dozorijo junija, pravzaprou ravno takrat, ko pri nas ni veliko sadja…tk, da, njami, njami, njami…hahahaha….hja, seveda bom pa na tale njami hrušk morala počakati vsaj dve leti…hahahaha….ma, ja, mam super soseda, pa se bom pri njemu najedla hrušk, dokler jih ne bom imela sama…hahahaha…hvala sosed, tut regrat nabiram pri njemu, pa seveda mi tut gnoj pripelje iz svoje kmetije, tk, da jst mam s sosedi čudovite odnose…hahaha…sosed pravi, da sva midva s pesjanarjem pač varnostnika na telem hribu in, da si potem tut zasluživa gnoj, pa krompir, pa take zadeve, po domače rečeno sodelujemo in ne tekmujemo, no, ja, vsaj kar se tiče mene,za druge ne bom govorila…vsak ima svojo šolo Življenja…hahahaha….če že kdo zaluta na tale hrib, ga moj pesjanar nalaja, k sneta skira, tk, da ga hiter odpeketa nazaj…hahahaaha….na domačine pa ne laja več, ampak jih kratko pozdravi, lih tolk, da me opozori, da je sosed v bližini…hahahaha…hvala pesjaner…..pri nas vsi sodelujemo….ena druga soseda mi tut enkrat na mesec prnese dva litra vinčka….hvala soseda…..pravi, da je zlo hvaležna ker imava s pesjanarjem totalno kontrolo nad hribom…hahahahaha…hahahha…midva imava pač te najine jutranje obhode…no, pa tut večernje včasih, zdej, ko bo bolj toplo greva samo zjutraj, ker je pesjanarju potem že prevroče…je pač kavkaški ovčar, zdej že mal v letih in tut kar obilen, pa se mu ne da prou preveč sprehajati…poleti itak diha na škrge, kuker mam navado rečt…hahahahha…

vsem želim obilo sprejemanja, karkoli že pač kdo smatra za sprejemanje….hahahaha…še najbolj pa pomaga pri sprejemanu iskrenost…do samega sebe… recimo iskreno raziskovanje samega sebe, svojega miselnega in čustvenega sveta v dogajanju, da člouk sploh ve, kaj sprejema….hahhahahaha…..namreč tako tut človek lahko iskreno trči ob svoja prepričanja, ki mu krojijo realnost…hahahaha….sej, veste in to so še vedno nebuloze, ki jih skupaj soustvarjamo…pa branje je na lastno odgovornost….pa reklamacij po nevem kermu zakonu že, enostavno nesprejemamo….če pa že, bom pa mogoče kakšen urad za reklamacije ustanovila, pa bo iz nesprejemanja spet sprejemanje…hahahahaha…bilo kuda nesprejemanje sebe nas jebe svuda…hahahahaha…Castanjeda je temu nesprejemanju sebe v doganju, reku preprosto samopomembnost ali samovažnost…hahahahaha….no, ja, tko jst razumem Castanjeda…jst sem pa itak en nebulistični norc…hahahahaha…..hahahaha….

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Normal
    0
    21

false
    false
    false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:”Times New Roman”;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

Svinjak…pa špehovka, slikca je totalno marjetica…al pa samo tako vidim…Approve

Mene zelo spominja na regrat…obični-tale svinjak …prvič
    slišim , da se mu tako pravilno reče.

In sem tudi kot mala tole enkrat nabrala …so mi potem
    starejši povedali , da je to divji regrat ..ampak vseeno užiten .

No kar se mala nauči to se potem kot velika zapomni ..in
    zame je to zdaj divji regratJ)))

Smo vse pohrustali …

Mene je pa tale krožnik Thaler …malo presenetil….

Sem imela še do nedavnega mal lepše mnenje o njem…pač
    povezava z Belim obročem …itd …

No sedaj pa vidim …kako se človek lahko hitro spremeni …posebej
    če ugotovi koristoljubje …

Menda je tisto njegovo gostišče tako zapufano …da bi mu tale
    denarček prav prišel….

Uf sicer pa bohve koliko je takega šišmaša ..povsod …povsod
    se nekaj ponuja , pa sprejema …seveda kot smo pa že zdavnaj ugotovili …nič ni
    zastonj na tem ljubem svetu ..

In pa roka roko umije ….milo mora bit pa iste znamke .Approve

strelka2011-03-26 13:33:43

Lepo je če deliš

jp strelka, samo ti tako vidiš – marjetice povsod, hihi

na slikici je marjetica slučajno pozirala, tak veš, vsako bitje se rado malo pokaže in pohvali:), tak da tisto niso listi od marjetic, no poguglaj latinsko ime, to je najbolj ziher, hvaljen bog za latinščino, kajneda

pri regradih ni sile, zna pa biti problem, če namesto čemaža, šmarnice narežeš v solato, ali pa če šampinjon zamenjaš s kakšno mušnico. Komaj čakam gobarskih poročil, ko boste eni prijavljali cele gajbe jurčkov, pa črnih trobent in tudi razne filocebe:)

mene je pa taler nasmejal, sedaj omamo novo enoto, en taler = 10000 evrov, al za kolk se je hotel prodat

Flower

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Eh ..no saj tolk bi pa lahko bila ..da bi pohvalila mojo slikco …ki je ta vaš navadni pujsekBig smile.
    Gobica pa nisem …sem že na dolgo razložila ..pojma nimam od gob ..samo tintnice z jaci so pa odlične ..Big smile

Glede čemaža …sem že večkrat si rekla …zdej pa že pojdi nabirat ta čemaž , (so mi že razložili kam naj grem blizu nas …no kar mal bi se peljala)…ki mi je odličnega okusa …in zdej po tanovem mi je še celo česen postal zelo okusen …in je vedno na solati …

Drugače pa priznam …še nisem prijela v živo čemaža …razen v kozarcu ….ampak verjamem na besedo …najboljše–čemaž smrdi po česnu …šmarnica pa po rožicah -ko cveti …listi pa so bolj brez vonja ko ja …
    tko da ..no živemu človeku se lahko tudi vse zgodi …npr če je nahoden pa ne vonja dobro…
    Jp ..latinska imena so najboljša…takole, če se ne spoznaš dobro ..če ti kdo napiše latinsko ime …lažje najdeš v kakšnih knjigcah …pa sedaj v dobi interneta ..pa še toliko lažje …samo včasih ti čist kakšno drugo slikco prilimajo …tko da jaz sem še vedno bolj zagovornik …knjigic za v roke prijet ..še bolje pa če ti kdo to v živo pokaže….

tko da ..napredujem …Thumbs Up
    Forumi so pa fajn za take zadeve …jaz npr . sem se ogromno že naučila …pa marsikaj novega zvedela ..čeprav rastlince zdravilne so meni ljube…tko da marsikaj tud vem o njih …vendar še vedno se pa rada prepričam …Winkpri kašenm kosobrinu npr…Big smile

Povzdravček…hi , hi …

strelka2011-03-28 12:06:50

Lepo je če deliš
Prikaz 743 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.