Mleko – da ali ne ?

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Mleko – da ali ne ?

 • Avtor
  Prispevki
 • #11881
  horus
  Participant

  V bistvu se moramo naučiti razločevati med trgovinskim ( industrijsko-kemično predelanim ) mlekom in pa domačim ( naravnim, nepredelanim ), to pa zato, ker je med njima ogromna razlika, ki jo lahko opazi le nekdo, ki se dejansko poglobi v mleko kot tako.Pri prvem so z raznimi postopki pri predelavi mleka odstranjeni vsi mikro-organizmi, ki jih naše telo še kako potrebuje pri uravnavanju PH teh mikro-organizmov v našem celotnem prebavnem traktu za normalno prebavo vse hrane, ki jo zaužijemo.Zato se tudi pri ljudeh, ki imajo porušen ta PH v prebavilih – pojavijo razne zdravstvene težave, ki se jih ne da odpraviti z nobenimi zdravili ali dieto – ampak le z vzpostavitvijo PH faktorja teh mikro-organizmov v našem telesu nazaj v optimalno stanje.To pa lahko sami storimo tako, da pijemo domače mleko – iz njega pa si sami doma lahko pripravimo tudi njegove “derivate”, kot recimo kislo mleko,jogurt,smetano,skuto in skupaj z njo tudi sirotko – vsi po vrsti pa vsebujejo neizčrpen vir “pozitivnih” mikro-organizmov, ki jih naše telo nujno potrebuje pri sami prebavi hrane, ki jo vsak dan zaužijemo in se nam na ta način povrne PH na optimalno raven.Vse to sem preizkusil na sebi in stvar deluje, najprej pa sem moral najti kmeta, ki še ima na kmetiji krave.Mogoče bo še kdo na sebi preizkusil pitje domačega kravjega mleka in bo morda prišel do iste ugotovitve.Za sirotko sem slišal, da je zelo zdrava – toda kje jo dobiti, če se jo da sploh kupiti ? – sicer sem pa zgoraj omenil, da si jo lahko naredimo sami.( v tem postu sem svoj energijski svet malo zapredalčkal )

  Lepo je če deliš
  #12840
  ozelot
  Participant

  Kar verjameš to živiš. Tale svoj predlog prodej enmu ki mleka niti v sanjah noče pa boš vidu odziv.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #12925
  janko
  Član

  sanja lončar pravi-odwisno…
  ampak kufe brez smetane in ful čokoladnega sladkega greha… ga pa tut koj ku..c gleda…
  http://www.s12.si/component/option,com_seyret/Itemid,61/task,videodirectlink/id,513/

  Lepo je če deliš
  #12935
  strelka
  Participant

  Smile

  No ja jaz sem od nutricisteke , specialistke slišala …( poslušala oddajo) da je holesterol odvisen od hormonskega ravnotežja …Wink.
  In da človeško telo , za normalno funkcioniranje potrebuje živalske maščobe …ker so te pomembne za tvorbo le teh .hormonov.
  In izogibanje živalskim maščobam je napaka …
  Glede margarin pa itak …naredijo vel škode kot koristiSmile
  Seveda pa s tem ne pretiravat …
  Glede kalcija in absorbacije kalcija v telo .. Najbolje je dobiti kalcij iz živil …npr. kitajsko zelje ima ogromno kalcija…Smile.
  tudi koralni kalcij je kemijsko kalcijev karbonat CaCo3Embarrassed.. in ni tako oh in sploh …pa še drag je…
  Če imamo že dodatke je meni znano da je boljše kalcijevcitrat , če govorimo o dodatkih…telo ga lažje absorbira …
  Na tole sem se mal obesla, kar je govorila v posnetku…
  Glede mleka…kaj pa vem …jaz ga ne pijem veliko, v bistvu sploh ne …
  Kozje mleko je pa sploh odlično …veliko bolj zdravo kot pa kravje …

  strelka2012-01-23 09:40:57

  Lepo je če deliš
  #12936
  Nataša
  Član

  Poznam moškega, ki je dobil zelo hudo cirozo jeter. Vsi so mislili, da je najbrž popil ful alkohola, ampak fora je v tem, da ga ni v življenju poskusil niti kapljice, vedno pa je pil zelo veliko mleka. Zdaj če je to vzrok ne vem, ampak marsikatera veja nutricistike bi to potrdila.

  Lepo je če deliš
  #12937
  janko
  Član

  Nataša wrote: Poznam moškega, ki je dobil zelo hudo cirozo jeter. Vsi so mislili, da je najbrž popil ful alkohola, ampak fora je v tem, da ga ni v življenju poskusil niti kapljice, vedno pa je pil zelo veliko mleka. Zdaj če je to vzrok ne vem, ampak marsikatera veja nutricistike bi to potrdila.

  tole bi pod nujno mogl učit že v dekliških šolahClap LOL
  preden se na stara učijo o tem, kuko dedec zarad zoprne babe rata pjanc… ker mu druzga ne ostane… ampak to ni za v tole temo.

  Lepo je če deliš
  #12938
  strelka
  Participant

  Smile

  Verjamem , bolezni jeter ne povzroča samo alkohol …
  Pretiravanje pa itak škoduje …Wink v vseh pogledih …

  strelka2012-01-23 10:03:02

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.