Knjiga Življenja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Knjiga Življenja

 • Avtor
  Prispevki
 • #30674
  glas
  Participant

  Čas je za Novo Knjigo ali Knjigo Življenja, ki nastaja v skladu z vibracijo Nove Dobe.. Ta Knjiga pomaga na Poti duhovnemu popotniku, da lažje utelesi svoje potenciale, da se do konca osvobodi in da zaživi svoje resnično poslanstvo..
  Če se ti pojavlja ideja, da bi tudi ti želel/a prebrati ali še bolje biti del te knjige kot soustvarjalec/ka, lahko svojo misel, idejo, pristop, predlagaš kreatorjem te knjige.. Kreatorji te realnosti smo mi vsi, saj vsak naš vdih in izdih soustvarja našo skupno soizkušnjo..
  Ta Knjiga prihaja iz največjih globin, a bo hkrati najpreprostejše orodje, da si razsvetliš pogled, v gibanje bo pognala tvojo statiko, te čustveno osvobodila, ter aktivirala in osvobodila tvojo energijo,.. Ta knjiga bo aktualna vsaj naslednjih 12.000 let in jo bodo pisali vsi, ki želijo v polnosti to vibracijo tudi živeti..
  Vsi, ki želite sodelovati in vas tudi kliče, da dodate svoj pečat tej Knjigi, napišite svojo revolucionarno idejo, predstavite svoj pristop, ki bo pomagal svetu; predstavite svojo tehniko, ki podpira novo in odpravlja staro ali enostavno predajte svoj unikaten navdih, ki si želi biti predstavljen svetu..
  Knjiga izhaja v vseh svetovnih jezikih – slovenskem, angleškem, španskem, kitajskem, ruskem, nemškem, francoskem,.. itd.
  V knjigi sodelujejo že mnogi svetovno uveljavljeni avtorji iz vsega Sveta, prav tako pa tudi vsi posamezniki, ki želijo svetu predati svojo idejo, vizijo, lahko le stavek, ki jih je poklical,.. Če kliče tudi tebe, lahko kontaktiraš kreatorje te knjige in se jim predstaviš.. Knjiga sedaj v tej fazi sodeluje z idejami/osebami, ki se izražajo skozi: pisano besedo/ ideje/ skozi kreativen navdih/ duhovne transformacijske tehnike/ energetske pristope dela na sebi, ki osvobajajo/ obredne zgodbe; ali enostavno zgodbe, ki imajo moč transformacije, če pa ga še nimajo, pa bodo ta pravi namen obredne transformacijske zgodbe še dobili, toraj skozi vaše sodelovanje z izvornimi kreatorji te knjige..
  (V drugi fazi bo knjiga sodelovala tudi z umetniki, ki so bolj vizualno kreacijsko usmerjeni: slika, barve, vzorci, grafika, … kasneje tudi zvok, in drugi načini izražanja)

  kontakt na The Book Of Life:
  Book88Life@yahoo.com

  ali kot komentarji v to temo

  glas2015-11-08 10:06:50

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  1 uporabnik se je zahvalil avtorju.
  #31453
  knjigazivljenja
  Participant

  – nekateri uporabniki Knjige so izrazili dilemo, da jim prvi vtis da občutek, da je namen knjige deloma nejasen, da je preveč abstraktno zastavljena, ne vedo katero sfero Knjiga zahteva od njih, kaj nasploh želi ali zahteva od uporabnikov in podobno..

  /// Ker v celotnem procesu človeka in razvoju človeškega potenciala gre večinoma le za to da se do konca aktivira energija vsakega posameznika.. se glede določenih sporočil, ki so bile podane v uvodnem zapisu, lahko pove tudi to, da te informacije seveda niso tako statične, kot lahko nekomu na prvi pogled izgledajo, ampak se jih lahko jemlje tudi kot navdih, ki bo navdihnil vsakega, ki bo ta navdih upal in zmogel vdihniti vase.. če je bila izražena pretirana abstraktnost ne vem, predajale se bodo tukaj pač informacije, ki bodo podpora (in celo navdih) preobrazbe, ki je že v teku, a bo v teku iz dneva v dan še bolj.. in recimo za nekoga so te informacije preveč abstraktne, saj bi morda želel najti nekaj prav specifičnega tu notri, je pa istočasno za koga drugega vse to še premalo abstraktno in se čuti, da je že v začetku vse preveč določeno, preveč fiksno, nekatere celo zmoti, da je 12.000let premalo, saj to ni večnost.. kar kaže lepoto človeške raznolikosti.. nekomu recimo obris forme ali konstrukt projekta, ki je pred nami, daje občutek varnosti, navdihne ga da želi vstopiti, nekoga odbije prevelika definiranost, spet dugega premajhna.. ampak vse to vbistvu sploh ni tako zelo pomembno, saj se v začetku poda le začetna forma, ki se je pač pojavila takšna kot se je in sedaj ko nastajajo odzivi, jo vsak odziv uporabnika tudi sokreira, tako da hvala za vse vaše odzive,.. Ampak na tem mestu, je morda najbolj primerno navodilo, da vsak ki bo začuti pretirano abstraktnost, da jo le potegneš iz etra k sebi in jo definiraš v to, kaj pač ti misliš, da je smiselno ali da je vredno da postane, tako da naj bo to tisto nadaljevanje v vas, ki naj nastane..
  Saj to kar se bo počelo v tem projektu ni nujno samo cilj do še ene papirnate knjige,.. postalo bo namreč mnogo več, preraslo bo v multimedijski portal, kjer bo ta “knjiga” mnogo bolj živa, bolj kot le par zgodb, ki se jih ujame in ovekoveči med platnice,.. te zgodbe lahko tudi sprotno dobivajo življenja, saj jih bomo skupaj soustvarjali,.. zasnovalci konstrukta in mehanizma Knjige Življenja, ne določajo točno, kako in na kak način bo vse to potekalo in tudi ne vedo kam vse bodo ta konstrukt nato peljati tudi vsi sodelujoči.. kar je pomembno sedaj, je le to, da se začnejo prelivati informacije, ki se želijo preliti,.. obstaja namreč velik potencial vseh informacij, ki so trenutno na voljo in imajo neomejeno transformativno moč.. kolikšno mero tega kdo želi zajeti pa je svobodna volja vsakega.. pretok, ki ga določeni ljudje že spuščajo skozi sebe; eni malo bolj aktivno, drugi malo manj, spet tretji se le spogledujejo še s tem, a do pravega osebnega stika pa jim še ni.. mnogo jih pa to sploh še ne zanima in za njih to seveda ne obstaja in do njih to seveda ne bo prišlo.. saj sodelovanje s to potenco povabi in poišče le ljudi, ki želijo delovati v visokem potencialu in tudi sami želijo, da bi ta potencial, dajali nato prosto vsem naprej, tako da bo ta impulz krožil in se širil najprej in zaokrožil vse kroge, ki so bili pravkar omenjeni in bo prispel tudi do teh, ki se s tem zaenkrat le še spogledujejo..

  ps.: knjiga življenja od nikogar ničesar ne pričakuje ali zahteva, knjiga življenja lahko le vse da, vse lahko izpolni, vse lahko razkrije, vse odgovori,..
  Gre bolj le za to, koliko vseh potencilalov, si želi kdo vzeti (od nje – ali od življenja) ali jih utelesiti..

   

   

  Lepo je če deliš

  "če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

  1 uporabnik se je zahvalil avtorju.
  #60601
  knjigazivljenja
  Participant

  Nekateri, ki se s Knjigo Življenja le še spogledujejo, jo “primerjajo” s starimi spisi imenovanimi tudi tudi »zvitek življenja« ali »spominska knjiga«, itd.. Čeprav so to različni spisi, imajo vsi dokaj podobna sporočila, citati ki jih navajajo so: “Vsebuje imena ljudi, ki si obetajo, da bodo dobili v dar večno življenje, (Razodetje 3:5; 20:12; Malahija 3:16) Bog vpiše imena tistih ljudi, ki so mu zvesti in ga ubogajo. (Janez 3:16; 1. Janezovo 5:3)
  Zvesti Abel je bil očitno prvi, čigar ime je bilo zapisano v knjigo življenja. (Hebrejcem 11:4) Knjiga življenja ni samo brezoseben seznam imen, ampak kaže, da je Jehova ljubeč Bog, ki »pozna tiste, ki so njegovi«. (2. Timoteju 2:19; 1. Janezovo 4:8)
  Ali so imena lahko tudi izbrisana iz »knjige življenja«?
  Da. Bog je o neposlušnih ljudeh iz starega Izraela rekel: »Iz svoje knjige bom izbrisal tistega, ki je grešil zoper mene.« (2. Mojzesova 32:33) Če pa se izkažemo za zveste, bomo v »zvitku življenja« ostali zapisani. (Razodetje 20:12)”

  Knjiga Življenja na vse te primerjave odgovarja:

  Čeprav v teh citatih ni govora o živih knjigah iz katerih so citati, je med temi vrsticami vseeno bil podan zares lep opis “knjige življenja”, toraj: “če v njej piše tvoje ime, potem imaš večno življenje!” Ampak naj ne bo odveč na tej točki omeniti še tega, da so vse knjige, ki so bile tako dolgo tukaj med nami, bile le pripomočki v obdobju kozmične noči, ki je trajala 12.000let in se je končala 2012. Vse te stare knjige svoj namen že odpele, skupaj z dobo, ki se je poslovila,. toraj so bile potrebne le za obdobje, za katero so bile napisane,.. kar že samo po sebi namiguje, da tudi ta doba “potrebuje” knjigo življenja. Ampak ta knjiga za spremembo od vseh starih, ne bo knjiga omejitev, prepovedi ali zapovedi, to je namreč živa knjiga, kar pomeni da ni potrebe da so v njej navedeni paragrafi in da so ti zamejeni s številčnimi odmerki, da bi nato načitani ljudje svoje “poznavanje” potrjevali z citiranjem le teh.. Prav tako ni treba da Nova Knjiga še naprej širi svoje sporočilo okuženo s strahom; strah namreč vlada preko bitij noči in ta v kozmičnem dnevu ni več potreben,.. Zato se lahko z veseljem sporoča vsem in vsakomur, da v Knjigo Življenja lahko vpiše svoje ime, ali ga tudi izbriše, toraj je to sedaj moč vsakega posameznika in njegov lastni korak,.. Živa Knjiga prav tako ne potrebuje nujno, da se jo trdno vpe ali vtipka v nekaj, saj je ves čas dostopna, je skozi odprta, toraj le svoj sprejemnik nastaviš na njo in že jo bereš.. In tako je ves čas v prostem dostopu za vse, ne rabiš posrednika za vstop v njo, saj te le čaka, ves čas na istem mestu v svojem presežnem obilju, na voljo, da jo bereš, da jo čutiš, da se preliva skozi tebe in povabljen je vsak, brez izjem,..
  Seveda si lahko sprejemnik nastaviš tudi na karkoli druga namesto na Knjigo Življenja in tudi to je ok,.. Novi Knjigi namreč ne vladajo gospodovalni, ljubosumni in maščevalni “bogovi”, ki bi izbirali le “izbrane”, druge pa nepreklicno zapisali pogubi.. To je namreč trgovanje za ljubezen, bog ki zahteva da si mu pokoren, da ti potem za nagrado nekaj da (pa čeprav je to večno življenje), to bitje žal ni bog – danes tudi dodobra že poznamo katera bitja (recimo Jahve) in iz katerih ravni so se prikazovala in se izdajala za bogove..
  Ta Knjiga, ki nastaja tukaj pred nami, izbira prav vse; če bodo njo izbrali zaenkrat le nekateri pa je pa to seveda druga zgodba,.. Veliko ljudi se je namreč tako zelo navadilo, na to da jim vladajo “bogovi” z bičem in trdo roko, z grožnjami večnega trpljenja; “bogovi” bolezni, vojn in smrti, ki so izvajali ostro selekcijo, kdo jih je vreden in kdo jih nikdar ne bo.. in seveda, če so prejšnji dobi vladali taki “bogovi” ni čuda, da so tudi ljudje postali takšni..
  V Novi Knjigi bo pa govora predvsem o tem radostnem sporočilu, da je vsega tega namreč konec, da lahko (ko boste pripravljeni) ves ta balast odložite in ste povabljeni naprej v nekaj novega, v življenje, v radost, v neskončne možnosti, kjer ste le sami sebi svoja omejitev, zunaj vas jih namreč ni več, saj ste vsepovsod,..

   

   

  :yahoo:

   

   

  Lepo je če deliš

  "če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

  #60802
  knjigazivljenja
  Participant

  Knjiga Življenja v vas lahko povzroči, da boste dali pozornost na določeno dilemo ali recimo paradoks, ki že živi znotraj vas in želi, da se ga osveti na nov način. Paradoks enega uporabnika je, fraza:  “Kdor najde svoje življenje, ga bo izgubil, in kdor izgubi svoje življenje zaradi mene, ga bo našel.”
  To frazo bi naj izrekla ena oseba pred dobrimi 2000 leti,.. in če verjamemo tej davni zgodbi dobesedno in se vživimo še v okolje kjer bi ta oseba naj takrat živela in delova<span class=”text_exposed_show”>la, toraj tudi v zavest ljudi, ki je to osebo takrat obkrožala, je bila izjava za takratno družbo in takratno raven zavesti dokaj smiselna..
  Je pa v tej izjavi, pač vibracija smrti, toraj vedno nekaj umre/umira, ali eno ali drugo,.. ampak, če dajemo enemu polu dvojnosti večjo pomembnost kot drugemu, smo neuravnovešeni, nesrečni, slej ko prej pa tudi zablokirani..
  Torej smrt ima tudi svoj kontra pol, rojstvo,..
  Današnja družba ima seveda večinoma preveliko pomembnost na polu rojstva/neminljivosti.. bori in izogiba pa se smrti/minljivosti.. ampak če se postavlja katerikoli pol dvojnosti nad drugega, potem se pojavi neravnovesje v našem življenju in to potem ni izpolnjenost, ljubezen, harmonija, ipd.. te vrednote se najdejo v Enosti.. Enost pa je enigma, ki nastane takrat ko smo izkusili vse skrajne pole dvojnosti, jim dovolili da obstajajo še naprej, nato pa smo sami sebe pozicionirali izven teh ekstremov, v točko, kjer ti pozitivni in negativni poli obstajajo znotraj nas, mi sami pa obstajamo izven teh dualnih teženj, torej smo lahko oboje hkrati.. ali pa le dovoljujemo da se tako -, kot + v naravnem toku svojega pojavljanja in izginjanja pretakata skozi nas..
  V enosti namreč ne more en pol nadvladati drugega, saj se le dovoljuje pojavljanje tako enega kot drugega, v njunem naravnem sosledju ali tudi oba hkrati..</span>

  Iz pogleda enosti tudi zgornja izjava izgleda dokaj drugače.. Namreč od tukaj je tako tisti, ki umira in tisti ki se rojeva, del tebe, torej oboje si ti..
  Ne gre za to,da bi ti moral umreti,da bi nekdo drug lahko živel, gre bolj za to, da ko ta del tebe, ki si ga zelo dolgo živel, izpolni svoje poslanstvo in želi “umreti”, takrat moraš sam začutiti in svojemu novemu jazu dovoliti, da vstopi/vstopa, ter se prepustiš naravnemu toku spremembe, in ves čas tega dogajanja lahko radostno ŽIVIŠ to spremembo, to evolucijo.. in če to resnično živiš, se tako pomembnost smrti in rojstva umakne.. Saj smrt in rojstvo, sta opis nezavestnega procesa, zavestni proces pa ima ves čas pred sabo svoje življenje in to življenje ne daje pomembnost predznakom dvojnosti, saj je del večne Enosti, ki se le dogaja, izkuša in živi..

   

   

  Lepo je če deliš

  "če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

  2 uporabnikov se je zahvalilo avtorju.
  #60840
  snowcat :)
  Participant

  Kaj je razlika med Knjigo življenja in Biblijo ?

  hvala

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #60846
  knjigazivljenja
  Participant

  Kaj je razlika med Knjigo življenja in Biblijo ? hvala snowcat

  Knjiga življenja se ne primerja, niti ni primerljiva..     Pravtako če primerjaš, si zamudil/a bistvo in tok Knjige Življenja..     hvala

   

  Lepo je če deliš

  "če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

  #60847
  snowcat :)
  Participant

  Kaj je razlika med Knjigo življenja in Biblijo ? hvala snowcat

  Knjiga življenja se ne primerja, niti ni primerljiva.. Pravtako če primerjaš, si zamudil/a bistvo in tok Knjige Življenja.. hvala

  Življenje ni tako komplicirano. Odnos človeka do ,,vesolja,, ima dva stebra – binarni kod 0 in 1. Torej ,,bog v meni,, ali ,,bog izven mene,,. Vse vere, metode, filozofije, tehnike…. you name it…. so pač neskončen mix teh dveh stebrov.
  Tako, da bom poenostavila moje vprašanje – v Knjigi življenja – kje je bog ?
  hvala
  snowcat

   

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.