Odgovori na: Knjiga Življenja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Knjiga Življenja Odgovori na: Knjiga Življenja

#60601
knjigazivljenja
Participant

Nekateri, ki se s Knjigo Življenja le še spogledujejo, jo “primerjajo” s starimi spisi imenovanimi tudi tudi »zvitek življenja« ali »spominska knjiga«, itd.. Čeprav so to različni spisi, imajo vsi dokaj podobna sporočila, citati ki jih navajajo so: “Vsebuje imena ljudi, ki si obetajo, da bodo dobili v dar večno življenje, (Razodetje 3:5; 20:12; Malahija 3:16) Bog vpiše imena tistih ljudi, ki so mu zvesti in ga ubogajo. (Janez 3:16; 1. Janezovo 5:3)
Zvesti Abel je bil očitno prvi, čigar ime je bilo zapisano v knjigo življenja. (Hebrejcem 11:4) Knjiga življenja ni samo brezoseben seznam imen, ampak kaže, da je Jehova ljubeč Bog, ki »pozna tiste, ki so njegovi«. (2. Timoteju 2:19; 1. Janezovo 4:8)
Ali so imena lahko tudi izbrisana iz »knjige življenja«?
Da. Bog je o neposlušnih ljudeh iz starega Izraela rekel: »Iz svoje knjige bom izbrisal tistega, ki je grešil zoper mene.« (2. Mojzesova 32:33) Če pa se izkažemo za zveste, bomo v »zvitku življenja« ostali zapisani. (Razodetje 20:12)”

Knjiga Življenja na vse te primerjave odgovarja:

Čeprav v teh citatih ni govora o živih knjigah iz katerih so citati, je med temi vrsticami vseeno bil podan zares lep opis “knjige življenja”, toraj: “če v njej piše tvoje ime, potem imaš večno življenje!” Ampak naj ne bo odveč na tej točki omeniti še tega, da so vse knjige, ki so bile tako dolgo tukaj med nami, bile le pripomočki v obdobju kozmične noči, ki je trajala 12.000let in se je končala 2012. Vse te stare knjige svoj namen že odpele, skupaj z dobo, ki se je poslovila,. toraj so bile potrebne le za obdobje, za katero so bile napisane,.. kar že samo po sebi namiguje, da tudi ta doba “potrebuje” knjigo življenja. Ampak ta knjiga za spremembo od vseh starih, ne bo knjiga omejitev, prepovedi ali zapovedi, to je namreč živa knjiga, kar pomeni da ni potrebe da so v njej navedeni paragrafi in da so ti zamejeni s številčnimi odmerki, da bi nato načitani ljudje svoje “poznavanje” potrjevali z citiranjem le teh.. Prav tako ni treba da Nova Knjiga še naprej širi svoje sporočilo okuženo s strahom; strah namreč vlada preko bitij noči in ta v kozmičnem dnevu ni več potreben,.. Zato se lahko z veseljem sporoča vsem in vsakomur, da v Knjigo Življenja lahko vpiše svoje ime, ali ga tudi izbriše, toraj je to sedaj moč vsakega posameznika in njegov lastni korak,.. Živa Knjiga prav tako ne potrebuje nujno, da se jo trdno vpe ali vtipka v nekaj, saj je ves čas dostopna, je skozi odprta, toraj le svoj sprejemnik nastaviš na njo in že jo bereš.. In tako je ves čas v prostem dostopu za vse, ne rabiš posrednika za vstop v njo, saj te le čaka, ves čas na istem mestu v svojem presežnem obilju, na voljo, da jo bereš, da jo čutiš, da se preliva skozi tebe in povabljen je vsak, brez izjem,..
Seveda si lahko sprejemnik nastaviš tudi na karkoli druga namesto na Knjigo Življenja in tudi to je ok,.. Novi Knjigi namreč ne vladajo gospodovalni, ljubosumni in maščevalni “bogovi”, ki bi izbirali le “izbrane”, druge pa nepreklicno zapisali pogubi.. To je namreč trgovanje za ljubezen, bog ki zahteva da si mu pokoren, da ti potem za nagrado nekaj da (pa čeprav je to večno življenje), to bitje žal ni bog – danes tudi dodobra že poznamo katera bitja (recimo Jahve) in iz katerih ravni so se prikazovala in se izdajala za bogove..
Ta Knjiga, ki nastaja tukaj pred nami, izbira prav vse; če bodo njo izbrali zaenkrat le nekateri pa je pa to seveda druga zgodba,.. Veliko ljudi se je namreč tako zelo navadilo, na to da jim vladajo “bogovi” z bičem in trdo roko, z grožnjami večnega trpljenja; “bogovi” bolezni, vojn in smrti, ki so izvajali ostro selekcijo, kdo jih je vreden in kdo jih nikdar ne bo.. in seveda, če so prejšnji dobi vladali taki “bogovi” ni čuda, da so tudi ljudje postali takšni..
V Novi Knjigi bo pa govora predvsem o tem radostnem sporočilu, da je vsega tega namreč konec, da lahko (ko boste pripravljeni) ves ta balast odložite in ste povabljeni naprej v nekaj novega, v življenje, v radost, v neskončne možnosti, kjer ste le sami sebi svoja omejitev, zunaj vas jih namreč ni več, saj ste vsepovsod,..

 

 

:yahoo:

 

 

Lepo je če deliš

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."