bakrena posoda
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › bakrena posoda
- This topic has 19 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 13 years, 3 months nazaj by glas.
-
AvtorPrispevki
-
22. 5. 2011 ob 18:27 #10001tadej pretnerModerator
ozelot wrote: ja šnops se kuha v bakrenem kotlu pa marsikateri golaž na piknikih tud..sicer tisti golaž včasih konča v kakem grmu v obliki izbljuvka ampak to je verjetno zaradi šnopsa torej baker škoduje
pater ašič pravi da se je dobro masirat z bakrom v predelu srca zoper angino pectoris in nenazadnje bakrene zapestnice pa vse to..
Ne smemo mešat jabolk in hrušk (razen za sadne solate ipd.). Baker ima kup koristnih vplivov in moje mnenje o bakreni posodi je naslednje:
– baker je v vodi netopen, zato po tej plati iz posode ne moreš kasirati “preveč” bakra
– strupen je zeleni volk, ki pa se tvori, ko pride baker v stik z ocetno kislino. Nekaj ocetne kisline je recimo v deževnici. Če jo kdo uporablja za kuhanje v bakrovi posodi, naj bo torej malo bolj pozoren pri ćiščenju.P.S. – folk uporablja vodo takšnega in drugačnega porekla. Sam sem recimo že pil kavo, skuhano iz Krke (in to iz spodnjega toka – pod Novim mestom, ki se s kakšno čistočo ne more hvaliti)
22. 5. 2011 ob 19:40 #10005anjaParticipantPri kuhanju v bakreni posodi so poleg ocetne kisline problematične tudi še druge kisline, ki so prisotne v hrani, ki se kuha (iz npr. vina, paradižnika,…).
Na Zavodih za zdravstveno varstvo testirajo primernost posode na trgu npr tudi tako, da v njej določen čas kuhajo različne kisline v določenih koncentracijah in potem to analizirajo na prisotnost kovin,…P.S. – folk uporablja vodo takšnega in drugačnega porekla. Sam sem recimo že pil kavo, skuhano iz Krke (in to iz spodnjega toka – pod Novim mestom, ki se s kakšno čistočo ne more hvaliti)Če si to preživel, si dober, menda zna bit ta voda zaradi industrije in ostalega pravi koktajl vsega živega…23. 5. 2011 ob 14:04 #10023strelkaParticipantMogoče je bil pol kakšno kilo težji …mogoče …zaradi težkih kovin …predvidevam
Mikrobi so se pa skuhali…Govorim o kavi iz Krke …Menda pa takšno bakreno od znotraj pocinkajo ….?strelka2011-05-23 14:13:55
23. 5. 2011 ob 14:27 #10029anjaParticipantstrelka wrote: Mogoče je bil pol kakšno kilo težji …mogoče …zaradi težkih kovin …predvidevam
Mikrobi so se pa skuhali…Govorim o kavi iz Krke …Menda pa takšno bakreno od znotraj pocinkajo ….?…hudič so tud kake organske zadeve, ne morš verjet kaj se vse not najde…Ja, jo znotraj prevlečejo s čim…ne pa vsake…anja2011-05-23 14:29:08
23. 5. 2011 ob 16:16 #10031OldieČlanMeni recimo baker ne sede. Testiral sem poznikovo bakreno ploščico za pod uro. Po dveh dneh sem bil fertik. Dam stran, počakam 14 dni. Dam spet gor in po enem dnevu sem že videl, da se mi počutje slabša in sem vrgel stran.
Nato sem malo spraševal naokoli in kar hitro najdeš ljudi, ki imajo alergijo na baker. Očitno tudi jaz padem v to grupo.23. 5. 2011 ob 16:36 #10032anjaParticipantOldie wrote: Meni recimo baker ne sede. Testiral sem poznikovo bakreno ploščico za pod uro. Po dveh dneh sem bil fertik. Dam stran, počakam 14 dni. Dam spet gor in po enem dnevu sem že videl, da se mi počutje slabša in sem vrgel stran.
Nato sem malo spraševal naokoli in kar hitro najdeš ljudi, ki imajo alergijo na baker. Očitno tudi jaz padem v to grupo.Po moje pa nimaš alergije na baker – si dobil kak izpuščaj, si zatekal?…baker drugače potrebuje vsak človek, ampak v majčkenih količinah…mislim kot hrano…za te plošče pa ne vem…anja2011-05-23 16:43:55
23. 5. 2011 ob 20:32 #10033strelkaParticipantMeni je pa baker všeč.
Sicer ne za jest.Sem pa tole prebrala o bakru …sicer to tistem , ki ga dobimo v hrani iz hrane …BAKER
Iz knjige “Hrana, čudežno zdravilo”: Ostrige, jastog, orehi, semena, zelene olive in pšenični otrobi kot analgetiki? Morda. Tako kažejo novejše raziskave na U. S. Department of Agriculture. Ta hrana je namreč bogata z bakrom, elementom, za katerega se zdi, da pomaga varovati pred običajnimi bolečinami, ki jih ponavadi blažimo z analgetiki. Takšno je odkritje dr. Jamesa G. Penlanda, psihologa na U. S. Department of Agriculture. To je odkril med analizo raziskav na moških in ženskah, ki so v posebnem bolniškem oddelku jedli hrano z malo minerali. Ugotovil je, da so dvakrat bolj segali po analgetikih takrat, ko jim je primanjkovalo bakra, kot pa takrat, ko so imeli bakra dovolj. Zahtevali so analgetike, ki so v prosti prodaji, npr. aspirin, da bi blažili bolečine, povzročene s pomanjkanjem bakra. Mednje spada tudi glavobol. Dr Penland meni, da lahko pomanjkanje bakra vpliva na delovanje možganskih celic in/ali na krčenje sten krvnih žil. Zaradi tega se pojavljajo bolečine in glavoboli.
· Baker učinkuje na različnih področjih: kot sestavina encima ceruloplasmina izloča iz hrane železo in ga uporablja za nastajanje krvi
· podpira presnovo beljakovin
· pomaga pri obnovi živcev
· podpira izmenjavo kožnih in lasnih barvil
· baker sodeluje pri gradnji kondroitinsulfata , temeljnega kostnega tkiva (pomembno hranilo v primerih artroze in revme)
· baker igra pomembno vlogo pri preprečevanju poapnenja žil (ateroskleroza)
· premalo bakra in preveč cinka, pa tudi preveč bakra in preveč kislin v hrani pospešuje nastajanje holesterolnih oblog v ožilju
· kadar smo prehlajeni, imamo gripo ali drugo okužbo, telo porabi veliko vitamina C, in takrat je mogoče, da se tudi količina bakra zaskrbljujoče zmanjša. Vitamin C namreč podpira resorbcijo bakra. Primer: nahod sam po sebi ni tako hudo obolenje, vandar pa se večina v času in takoj po bolezni počuti zelo utrujeno, mlahavo. Kaj se je zgodilo? V telesu se jim je porabila zaloga C vitamina, zato telesu primanjkuje tudi bakra, ki je potreben za tvorbo rdečih krvnih telesc (dobra kri) in presnovo beljakovin. To je razlog več, da moramo uživati zelo veliko C vitamina, še posebej v času različnih bolezni.
Bakra potrebujemo 2-3 mg dnevno. Pri otrocih baker skrbi, da rastejo kosti brez zapletov, pri odraslih pa zavira prezgodnjo osteoporozo in preprečuje bledico (brezbarvnost kože).
strelka2011-05-23 20:34:36
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.