Reply To: bakrena posoda

#10001
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: ja šnops se kuha v bakrenem kotlu pa marsikateri golaž na piknikih tud..sicer tisti golaž včasih konča v kakem grmu v obliki izbljuvka ampak to je verjetno zaradi šnopsa Nuke torej baker škoduje Wink

pater ašič pravi da se je dobro masirat z bakrom v predelu srca zoper angino pectoris in nenazadnje bakrene zapestnice pa vse to..

Ne smemo mešat jabolk in hrušk (razen za sadne solate ipd.). Baker ima kup koristnih vplivov in moje mnenje o bakreni posodi je naslednje:
– baker je v vodi netopen, zato po tej plati iz posode ne moreš kasirati “preveč” bakra
– strupen je zeleni volk, ki pa se tvori, ko pride baker v stik z ocetno kislino. Nekaj ocetne kisline je recimo v deževnici. Če jo kdo uporablja za kuhanje v bakrovi posodi, naj bo torej malo bolj pozoren pri ćiščenju.

P.S. – folk uporablja vodo takšnega in drugačnega porekla. Sam sem recimo že pil kavo, skuhano iz Krke (in to iz spodnjega toka – pod Novim mestom, ki se s kakšno čistočo ne more hvalitiLOLLOLLOL)

Lepo je če deliš