2012 –>

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast 2012 –>

Prikaz 43 prispevka (od skupno 407)
  • Avtor
    Prispevki
    strelka
    Participant

Katka jaz se ga čist nič …Smile
    se mi pa zdi zanimiv članek..
    No imam pa doma knjigo že dolgo časa propad civilizacij ..kjer nekako želijo razložiti njihov propad…
    Nisem jo še prebrala do konca …ampak nekako zastopim da zaradi tega …ker se ljudje niso znali prilagoditi spremembam…
    Jasno je da tako kot je sedaj ..ne gre več…ne zdrži več…
    Iz zgodovine pa vemo ..da če želiš nekaj novega naredit …se mora staro zlomit – uničit…
    Poglej npr druga svetovna vojna ..Nemčija, Japonska…
    Tko da lahko bo katastrofa …lahko pa jo tudi ne bo…vsekakor pa bodo nemiri…Wink

strelka2010-09-30 23:30:16

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

lila wrote:

pa še o denarju: ravno o tem sva se zadnič z mai “kregali”, ker ne more ven iz svoje ekonomke kože. jaz mislm, da denar ne potrebuje kritja v zlatu, saj ima kritje v delu. če nekdo nekaj naredi, ustvari, lahko zato dobi sveže natisnjenih 500e, brez da ima nekdo v ozadju zato zlato palico. večino denarja že zdaj nima kritja, ker niso z njim nič ustvarili. če bi denar začeli gledai res samo kot sredsvo izmenjave (ker dvomim da bomo kar prešli na naturalno menjavo), brez nekih marksovih in drugih klasifikacij, bi ga bilo za vse dovolj. vsak bi dobil plačilo za delo, ki pa ga je več kot preveč… v slo bi lahko začeli s cestami in čiščenjem vodnih strug – takoj je 20% manj brezposelnih. ampak ker se vse gleda skozi denar, ne skozi potrebe in dobro prebivalsva, nastajajo problemi.

vsak natisnjen bankovec je že takoj ko je natisnjen avtomatsko dolg.Wink

razlaga
    http://www.metacafe.com/watch/2875536/money_as_debt_denar_kot_dolg/

Lepo je če deliš
    Član

To je seveda res…naprimer Kitajska ima pri sebi v sefih ogromno količino ameriških dolarjev…s tem umetno drži vrednost dolarja…če bi te dolarje dala ven v obtok…bi vrednost dolarja še dodatno padla.

No gospodična Lila…drugim je tako lahko ponudit čiščenje rečnih strug in gradnjo cest… …kaj pa če bi spoštovana Lila sama zavihala rokave…pljuvnila v dlan…in se veselo prijela dela… …to pa verjetno ne…kaj ne

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

še en dober članek na to temo

http://www.svet-je-lep.com/narava-ekologija/anton-komat-gospodarska-kriza-je-nateg-tisocletja/

delček

Kam je torej treba vreči bombo?

Nobenih bomb ni potrebno metati. To lahko naredimo drugače. Ves ta
    sistem lahko uničimo v trenutku, če se nehamo zadolževati in vsi
    naenkrat dvignemo svoj denar z bančnih računov. Vsa voda bo stekla iz
    bazena in pošast, ki plava v njej, bo nasedla. Mar ni to dober recept?
    Ali veste, da je v vsakem predmetu, ki ga kupimo, vsaj 50-odstotni delež
    obresti?

Videti je, da ljudje vse bolj prevzemajo stvari v svoje roke …

Ljudje so si začeli sami urejati življenje, kar je sijajno. Dokaz za
    to je tudi odklonilen odnos do cepljenja proti novi gripi, kljub vsem
    pritiskom in medijski kampanji. Internet, t. i. blogosfera, je danes
    bolj kredibilen vir informacij kot svetovne agencije. Erazem
    Rotterdamski je napisal Hvalnico norosti, ki je v srednjem veku
    postavila temelje za renesanso duha. To potrebujemo tudi danes. Postali
    smo brezbrižni, otopeli, obenem pa histerični in malce shizofreni. V
    našem globalnem eksperimentu smo dosegli dno. Potrebujemo novo upanje,
    nov vzgon za novo civilizacijo, novo renesanso duha. Če pa je edina
    vrednota denar, potem adijo kultura. Človek danes beži pred soočenjem z
    družino, partnerjem, prijatelji, s samim seboj. Gre v supermarket, dela
    kariero in vozi avto. Prižge televizijo in se odklopi. Moramo se soočiti
    sami s sabo, predvsem pa se moramo ustaviti. Stara modrost pravi,
    ustavi se in prišel boš

Lepo je če deliš
    lila
    Član

@avatar
    ha ha kako pa veš da smo mi imeli vse suho? no, sicer to rundo res ni bilo krize (čeprav smo dežurali celo noč), ampak to predvsem na račun tega, ker sva s fantom (očitno dobro) uredila vodo in rezervar in cel kup drugih stvari po tem, ko je lani za božič iz hriba v hišo vdrla voda. tako da sm počela ravno to, kar mi ti očitaš da nisem… na srečo še pravi čas.

@lotus
    seveda vem, da je vsak natisnjem evro dolg, ampak to samo zato, ker tako trg deluje in ima denar kao kritje v zlatu. sistem pa bi se lahko spremenil, če bi tako želeli.
    lila2010-10-02 07:44:13

Lepo je če deliš
    Član

lila wrote: @avatar ha ha kako pa veš da smo mi imeli vse suho? no, sicer to rundo res ni bilo krize (čeprav smo dežurali celo noč), ampak to predvsem na račun tega, ker sva s fantom (očitno dobro) uredila vodo in rezervar in cel kup drugih stvari po tem, ko je lani za božič iz hriba v hišo vdrla voda. tako da sm počela ravno to, kar mi ti očitaš da nisem… na srečo še pravi čas.

Reševala si zgolj svojo rit…pa še to si upam trditi, da je levji delež tega naredil fant-hlapec…je pa zanimivo, da si ljudje tako radi gradijo bivališča na vodno-ogroženih območjih…potem pa kažejo s prstom na druge…češ mi plavamo vi ste krivi…TI pa si v svojem postu napisala…da bi brezposelne gnala na neko prisilno delo…gradnje cest-kopanje jarkov-čiščenje rečnih strug…( za drobiž ali celo zastojn )..in še marsikaj bi ti padlo na pamet…če bi imela proste roke pri tem.

Kar pa se tiče denarja…od kar ni več kritja v zlatu…( je sranje )…torej vsaka država je lahko natisnila-izdala toliko denarja…koliko je ima kritja v zlatih palicah…To kritje v zlatu…je bila edina prava vrednost denarja in tako bi moralo ostati…vse ostalo je prazno gobcanje.

Ah…veliko čudnega in nerazumskega je bilo napisano glede leta 2012…predvsem je kriva nerazgledanost-naivnost in slabo poznavanje naravoslovja…Je pa tako očitno, da v večini postov zrcali nekakšna osebna tolažba…ob letnici 2012 Thumbs Down

Lepo je če deliš
    lila
    Član

avatar, vidiš, spet me obsojaš. s čim sem si zaslužila, da misliš da sem tako slab človek? ker… nikakor nisem reševala svoje riti, ampak sem ob ob pol 4h na božično jutro šla k fantu pomagat njegovi družini. in na kakšni podlagi je moj fant hlapec? ali pa sem zdaj jaz dekla, ker sem si držnila nekomu pomagat? joj, ne vem kako te kdo lahko prenaša… si do vseh tak, ali samo do mene? ali ti še kaj obrazložim, da mi ne boš še kaj nesramnega očital???

kaj je za brezposelne tukaj prisilno delo? že zdaj naj ne bi odlonili dela, ki mu ga ponudijo na socjalni, drugače zgubi denar. če si pa ti tako len, da bi raje ležal na riti cel dan, vlekel državno pomoč in bi ti bilo odveč se premaknit za denar, ki bi ga dobil z delom, potem te pa res ne razumem več.

očitno ti ne vrjameš v nek 2012, ker očitno ne vrjameš da smo nekateri ljudje dobri po naravi, brez da zato hočemo nekaj v zameno. sicer te ne poznam, ampak zdi se mi, da nimaš nobenega zadovoljstva v življenju, ljudje pa te pogosto razočarajo. sicer ne maram nekega predvidevanja, ampak če ti lahko užališ mene, potem nimam slabe vesti.

lila2010-10-02 15:16:39

Lepo je če deliš
Prikaz 43 prispevka (od skupno 407)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.