Reply To: Transurfing realnosti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Transurfing realnosti Reply To: Transurfing realnosti

#26176
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote:
Zeland ozemljevanje in deidentifikacijo mogoče drugače poimenuje. On reče, da če želiš iz želene različice pripeljati uresničitev v to realnost, je zato potrebno izpolnit nekaj pogojev in med drugimi omenja tudi nujo delovanja. Z delovanjem samim (ki pa mora biti v dovolj veliki meri) kenslaš napetosti. Npr. jaz določene napetosti skenslam tako, da grem pucat, pa še fajn simbolika je … pucanje zunaj, pucanje notri. Nekdo gre športat, drugi gre okopavat vrt….. seveda pa moraš pri tem čutit sproščanje, ne pa povečevanje napetosti. Tudi v SOGR je čudovito opisan pomen in nuja delovanja v tej realnosti: ja, moraš imet jasno namero, ampak potem moraš tudi delovat, če ne veš kaj bi bilo pametno delovanje v smeri namere, deluj vseeno, nekaj počni tukaj in zdaj – tako ozemljuješ energijo. To seveda ni tisto aktivno usmerno ozemljevanje kot je npr. dihanje skozi haro…. ampak meni se zdi bolj pomembno, da najdeš najbolj pomembno, da najdeš pravo, sebi lastno obliko ozemljevanja in odpravljanja napetosti iz telesa. Seveda te pa določeni programi celo pri tem omejujejo.

Tele stvari glede ozemljevanja skozi delo so zmuzljive in diskutabilne. Sedaj ne govorim o tvojem pristopu, ampak o tistem, kar muči večino:

– Ozemljenost pomeni med drugim sposobnost, da skozi sebe prepuščaš energije. Tega večina ni sposobna, zato se čustvene energije sidrajo v “podzavest”. Tam jih zadržujemo s podzavestno kontrolo, ki se odraža predvsem v telesnih napetostih. Te napetosti v nas ustvarjajo nemir in zaradi njega večina v lajfu ne zna uživati, ampak počne stvari, s katerimi se zamoti, da jih ne čuti – eden od teh načinov je beg v delo. Ampak če ti stalno nekaj delaš, da ne bi čutil, da se v telesu ne počutipš dobro, s tem ne ozemljuješ, ampak bežiš od zavestnosti, ki pa je soočenje s temi napetostmi. Kakorkoli, bojim se, da ne gre drugače, kot da se teh napetosti lotimo sistematično in jih kenslamo skozi stalno soočenje z njimi.

Lepo je če deliš