Transurfing realnosti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Transurfing realnosti

 • Avtor
  Prispevki
 • #4509
  Ana13
  Član

  Pozdravljeni Smile

  Na bivšem Maat forumu je tekla debata tudi o Transurfingu, ker pa ni nobenega drugega foruma na to temo, bom poskusila tukaj. Ali se kdo tukaj na forumu ukvarja s Transurfingom, mislim bolj v praktičnem smislu, bi bila vesela, če lahko izmenjamo izkušnje in podebatiramo tudi bolj podrobno o tej tehniki.

  Lepo je če deliš
  #4510
  tadej pretner
  Moderator

  Ana13 wrote: Pozdravljeni Smile

  Na bivšem Maat forumu je tekla debata tudi o Transurfingu, ker pa ni nobenega drugega foruma na to temo, bom poskusila tukaj. Ali se kdo tukaj na forumu ukvarja s Transurfingom, mislim bolj v praktičnem smislu, bi bila vesela, če lahko izmenjamo izkušnje in podebatiramo tudi bolj podrobno o tej tehniki.

  Kolikor mi je znano, Zeland nikjer ne predstavi nobene konkretne tehnike. Kar se tiče transurfinga v raksi, je temu zelo blizu equilibrium – imamo odprto temo.

  Lepo je če deliš
  #4511
  Ana13
  Član

  Res je, ne predstavi nobene tehnike. Izraz tehnika sem uporabila zgolj iz knjige Transurfing, čeprav sam izraz ni primeren, ker gre za način bivanja. Sem prebrala temo Equilibrium. Vendar o Equilibriumu ni nobene litelature, tudi izvora ne. Equilibrium poučujejo samo na delavnicah. Z delavnicami pa nimam dobrih izkušenj. Tudi na Transurfing delavnice, ki jih imata Tina Ogorevc in Zoran nisem šla. Raje imam odprto debato o praksi sami z ljudmi, ki so sami izkusili tak način bivanja. Transurfing mi je zanimiv, ker odpira povsem novo obzorje. Prebrala sem tudi Transurfing 4 in vedno bolj me privlači. Tak način deluje na mojih lastnih izkušnjah. Torej me zanimajo izkušnje drugih, če se kdo s Transurfingom ukvarja kot načinom bivanja.

  Lepo je če deliš
  #4512
  tadej pretner
  Moderator

  Ana13 wrote:

  Res je, ne predstavi nobene tehnike. Izraz tehnika sem uporabila zgolj iz knjige Transurfing, čeprav sam izraz ni primeren, ker gre za način bivanja. Torej me zanimajo izkušnje drugih, če se kdo s Transurfingom ukvarja kot načinom bivanja.

  Tehnike so običajno tiste, ki te pripeljejo do točke, ko je tak način bivanja mogoč. V različnih temah smo govorili o različnih elementih, ki jih je treba pošlihtati, da je “tak način bivanja” mogoč – šele takrat je mogoč lahkoten preskok iz ene realnosti v drugo. Da je to mogoče, moraš:
  – Imeti dovolj energije (zato je treba zapreti odprte energijske kroge – predvsem dokončati začete stvari)
  -Integrirati najbolj problematična telesa bolečine, ki so sicer eden bistvenih elementov, ki te zadržujejo v realnosti, kakršne si ne želiš
  -Izpeljati postipke deidentifikacij s prepričanji, ki ustvarjajo največje polarnosti
  – Obračunati z najbolj problematičnimi bazičnimi identitetami.

  Sposobnost manifestaciije/preskoka je itak v veliki meri odvisna od tega, s katero od bazičnih identitet smo dominantno identificirani (identiteta žrtve – v tej imaš lahko cilje, a jih ne moreš uresničiti, nezrela identiteta – zaradi stalnega menjanja želja ni ostrega fokusa, identifikacija z mučenikom – štala zaradi notranjih konfliktov in identifikacija s herojem -v njenem ozadju je strah).

  Cilj tehnik je, da rataš tako dober/dobra, da jih ni treba več uporabljati.

  Lepo je če deliš
  #4513
  Ana13
  Član

  Sama ne jemljem tega kot tehnike ampak kot način bivanja, zavedam se novih pogledov na obzorje. Tvoje pripombe temeljijo na bazi ega, oblik ( raznovrstnih vlog, ki jih igrajo ljudje ), bolečinskega jedra čustvenih skupkov, ki omejujejo in srkajo življenjsko energijo človeka. Pri Transurfingu je to bolj preprosto napisano predvsem v 1 in 4 delu v obliki stereotipov, kompleksov, predsotkov, nihal itd. Človeški um ni sovražnik kot ga velika večina prikazuje. Človeški um je postal žrtev zaradi vsiljenih vzorcev okolja-družbe-nihal, je kot računalnik, ki so mu vcepil škodljive programe. Tudi vloge, ki jih igrajo ljudje so posledica teh vsiljenih vzorcev, naj bodo napadalne ali obrambne narave. Ko se tega zaveš lahko svoj um spremeniš v zaveznika. Zagovarjam pa to, da je vsak svobodno lahko to kar pač je po svoji naravi.

  Lepo je če deliš
  #4514
  tadej pretner
  Moderator

  Ana13 wrote: Tudi vloge, ki jih igrajo ljudje so posledica teh vsiljenih vzorcev, naj bodo napadalne ali obrambne narave. Ko se tega zaveš lahko svoj um spremeniš v zaveznika.

  To je res. In jaz sem v prejšnjem postu napisal, kako se to naredi. Če se problema zgolj zavedaš, ga s tem še nisi rešil, saj je pogojeni odziv načeloma bistveno hitrejši kot misel, oziroma zavedanje tistega, kar je ta odziv sprožilo.
  Baje obstaja 5 knjig Transurfinga in folk, ki to bere, bolj ali manj upa, da bo v peti odgovor na to, kako stvari, o katerih Zeland govori, speljati v praksi. Menim, da je sila malo tistih, ki so naredili znaten izkorak v lajfu s pomočjo tistega, kar je bilo objavljeno do sedaj.

  Lepo je če deliš
  #4515
  Ana13
  Član

  Imaš prav pogojen odziv je hitrejši od misli! Sama sem se tega hitro zavedla za to sem svojo pozornost osredotočala na sebe, svoje telo, občutke, ki so se pojavljali ob raznovrstnih situacijah. Ni bilo lahko, vendar mi je s časom uspelo se zavedat škodljivih pogojenih odzivov tako, da se nisem več odzivala avtomatsko. Moj um mi je pri tem pomagal. Uporabila sem metodo notranjega dialoga tako, da sem se na nek način pogovarjala s svojim umom in mu razložila, da gredo stvari v škodljivo smer in to škodi tako njemu kot meni. To na videz zveni otročje, vendar sem na tak način brisala vsiljene vzorce in vstavljala dobre namene.

  Transurfinga je skupaj 9 knjig. Trije deli so v slovenskem jeziku 4 in 5 del pa se dobi v hrvaškem jeziku. Če lahko napišem mi je hrvaški prevod ljubši. 5 del bom v kratkem nabavila. Že štirje deli so veliko za predelat. Ljudje pa to vsak po svoje razumejo ali pa ne. Primer iz moje prakse sama sem bila v tisti masi brezposelnih. Težko je in izgubljen si pa vsi tisti slabi infoti, ki dežujejo iz vseh strani. S pomočjo Transurfinga mi je uspelo v 6 mesecih dobiti službo, ki je prej nisem upala niti sanjati. Sprejeli so me kjub temu, da so nekateri imeli boljše kvalifikacije kot jaz in služba mi je v zadovoljstvo. Ojačala se je moja samozavest in vedenje, da Transurfing deluje. Ne Transurfing kot sam po sebi ampak to, da živiš svoj način življenja. Transurfing je samo smernica, ki ti kaže te vodi do samega sebe.
  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.