Reply To: Transurfing realnosti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Transurfing realnosti Reply To: Transurfing realnosti

#26186
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote:
Ja, seveda – deluješ lahko tako, da napetost še povečuješ (“vedno moram vse narediti jaz” – povečuješ identiteto žrtve – doktorirala sem iz tega), ali pa kot praviš potlačiš vase (pijem, da zaboravim … lahko tudi delaš za pozabiš….. ). Delovati je potrebno na prav način. Zdaj kaj pa je za nekoga prav način? Knjige in delavnice ti lahko ponudijo samo dobre ideje, potem moraš pa zadevo najti sam in jo tudi začutiti kot pravo. Enotnega recepta oz. enotne tehnike pa ne more dati nihče, ne Grabovoi, ne Zeland, ne Jezus.

No, verjetno se strinjaš, da je iz telesa napetosti treba spraviti. V glavnem tebi ne ustrezajo vaje, usmerjene na to, ki si jih spoznala do sedaj. Ampak po mojem pa obstaja en koncept telesnih in dihalnih vaj, ki bi ti ustrezal, saj ni nobene muke in forsiranja, ampak bolj pritiskanje, raztegovanje, dihalne finte pa so tako sofisticirane, da sem se domislil, da bi bile verjetno primerne tudi za našega Ozieja.

Verjetno veš, da ima Tao številne veje – ena od njih je Tao shin sen – pot razbijanja konceptualnih okov telesnih bolezni, mentalnih blokad in družbenega kaosa. Telesne vaje te veje taoa se imenujejo Do-In. V glavnem – to je tisto, o čemer sem uvodoma govoril. V angleščini se da najti knjigo Michio Kushija Do-In http://www.amazon.com/The-Book-Do-In-Spiritual-Development/dp/0870403826 Knjiga je sicer pred slabimi 20 leti izšla tudi v hrvaščini, a je seveda po knjigarnah že zdavnaj več ni.

Lepo je če deliš