Reply To: Stabilost en.polja in skrivnosti Celestinske

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Stabilost en.polja in skrivnosti Celestinske Reply To: Stabilost en.polja in skrivnosti Celestinske

#16805
Irena
Član

Glas, spet enkrat si me razveselil s prispevkom. Zadnjič me je prehitel Robert z zahvalo Wink. Zadnje obdobje očitno delujeva (vsaj občasno) na podobni frekvenci LOL.
Mene je Celestinska prerokba že leta nazaj “zaznamovala”. In pravkar sem se ji spet posvetila in prebrala tudi dvanajsto spoznanje, iz katerega si navedel bistvo. Ker sem jo res “predelala” in ne le prebrala, mi v izbranem tekstu manjka le tole:

“V kakšnem stanju duha si” ?

To je ključno vprašanje, ki si ga lahko zastavljamo večkrat na dan. Biti nevezan in pozoren tukaj in zdaj kljub najboljšim sklepom in prizadevanjih včasih kar izpuhti iz trenutkov vsakdana. Tedaj je dobro, da te ta stavek “zbudi”. Avtor svetuje, da si na različna mesta napišemo opomnik, ali da nas prijatelj takoj zjutraj pokliče in vpraša: “V kakšnem stanju duha si” ?Smile.

Hkrati pa zatrjuje:

Saj bo prišlo v
navado.. In ko se nam zazdi, da se naša usoda razkriva, nam preostane le še to,
da ostanemo v tistem toku. In da bi to storili, se moramo naučiti deliti to,
kar se dogaja z nami, z drugimi”.

Všeč mi je tudi tale pogovor med njima:


“Ko sem v toku,”
sem dejal, “navadno skušam stran od večine ljudi, da me ne bi mogli vreči iz njega.” “Vem”,
je rekel Wil v posmehljivo obtožujočem tonu.

Kasneje razloži:” Toka ne izgubljaš zaradi drugih. Izgubiš ga zato, ker ne zmoreš iskreno povedati, kdo si in kaj počneš”.

Cool

Irena2012-10-04 17:13:02

Lepo je če deliš