Reply To: Relacija duhovnost – pohlep

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Relacija duhovnost – pohlep Reply To: Relacija duhovnost – pohlep

#9659
tadej pretner
Moderator

jakob wrote: energija praznine je vsem dostopna, kaj z njo delamo je pa drug problem, tudi pohlep

in ta energija ne stane ničččč…samo ljudje ste tako narejeni, da dražje ko je nekaj, to morate imeti, ko je bil reiki po 10 000 mark, je bil kul, sedaj je po 200 eurov iniciacija, pa ni več zanimiv.

Stvarnik se je torej očitno zmotil! Skrbniki lahko dokažejo in prepričajo, da smo takšni, kakršni smo, ustvarjeni pomotoma. Vendar samo-zavest ve, kdo smo in zakaj smo taki. Samo-zavest ve!

Tegale ne razumem najbolje. Po eni strani pravi, da se je Stvarnik zmotil, po drugi pa, da zavest ve. Ali je Stvarnik kaj drugega, kot zavest?

jakob wrote:
In zakaj potem »skrbniki« uradno in strokovno trdijo, da je treba spremeniti-se zaradi samozavesti? Enostavno zato, ker jim njihova stroka omejuje dostop do stvarstva, do bistva našega bivanja; ker ne vedo, kaj je stvarstvo, kaj je za-vest in kaj je samo-zavest!

Kdo so ti skrbniki? Oziroma verjetno boljše – kdo VSE so ti skrbniki?

jakob wrote:


Pravzaprav bi ostali brez profita, saj na osnovi zlorabe samozavesti ustvarjajo svoj profit. Tako se oba, tisti, ki se spreminja, in tisti, ki ga spreminja, najdeta kot podobna, odsotna in v pohlepu. Prvi, ker spreminja stvarstvo in želi biti nekdo drug in drugi, ki ustvarja neverjeten profit na račun igranja vloge stvarnika.

Ravno zato sprašujem, kdo so zate skrbniki, ker je duhovna rast pot k sebi, ne od sebe. Pot pod tisto, kar nam je družba v fazi odraščanja instalirala. Se pa popolnoma strinjam, da se precej ljudi ukvarja s “preprogramiranjem”. Ampak v neki fazi je tudi to potrebno – če absolutno ne verjameš, da lahko v zvezi s svojim življenjem karkoli naredi, v prvi fazi tudi kakšno preprogramiranje odigra zadovoljivo vlogo.

jakob wrote:


Človek, ki spremeni svojo fizično identiteto, postane neka paralela – vzporednica samega sebe. Dobi občutek zadovoljstva, sreče, lepote, glamurja itd. Toda ali njegova vest soglaša s storjenim? Ali lahko prekrije svojo lastno bit? Ali lahko ubeži stvarnikovi stvaritvi? To je vrsta pohlepa, ki temelji na zlorabi človekove največje biti.

FIZIČNO identiteto? Ob temle najprehj pomislim na suhca, ki začne redno hoditi v fitnes in se v nekaj letih zgledno nabilda. Nedvomno pa se mu paralelno spremeni tudi vrednotenje sebe in posledično e marsikaj v lajfu.

jakob wrote:Te oblike pohlepa nekako nočemo sprejeti kot pohlep, ker medicinsko, psihološko zveni tako zelo strokovno in prepričljivo.

???????

Lepo je če deliš