Relacija duhovnost – pohlep

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Relacija duhovnost – pohlep

 • Avtor
  Prispevki
 • #6725
  jakob
  Član

  energija praznine je vsem dostopna, kaj z njo delamo je pa drug problem, tudi pohlep

  in ta energija ne stane ničččč…samo ljudje ste tako narejeni, da dražje ko je nekaj, to morate imeti, ko je bil reiki po 10 000 mark, je bil kul, sedaj je po 200 eurov iniciacija, pa ni več zanimiv.

  Stvarnik se je torej očitno zmotil! Skrbniki lahko dokažejo in prepričajo, da smo takšni, kakršni smo, ustvarjeni pomotoma. Vendar samo-zavest ve, kdo smo in zakaj smo taki. Samo-zavest ve! In zakaj potem »skrbniki« uradno in strokovno trdijo, da je treba spremeniti-se zaradi samozavesti? Enostavno zato, ker jim njihova stroka omejuje dostop do stvarstva, do bistva našega bivanja; ker ne vedo, kaj je stvarstvo, kaj je za-vest in kaj je samo-zavest! Pravzaprav bi ostali brez profita, saj na osnovi zlorabe samozavesti ustvarjajo svoj profit. Tako se oba, tisti, ki se spreminja, in tisti, ki ga spreminja, najdeta kot podobna, odsotna in v pohlepu. Prvi, ker spreminja stvarstvo in želi biti nekdo drug in drugi, ki ustvarja neverjeten profit na račun igranja vloge stvarnika. Človek, ki spremeni svojo fizično identiteto, postane neka paralela – vzporednica samega sebe. Dobi občutek zadovoljstva, sreče, lepote, glamurja itd. Toda ali njegova vest soglaša s storjenim? Ali lahko prekrije svojo lastno bit? Ali lahko ubeži stvarnikovi stvaritvi? To je vrsta pohlepa, ki temelji na zlorabi človekove največje biti.

  Te oblike pohlepa nekako nočemo sprejeti kot pohlep, ker medicinsko, psihološko zveni tako zelo strokovno in prepričljivo.

  Lepo je če deliš
  #6737
  zlati rez
  Član

  sem brez besed…….samo…..tole se mi dogaja…..ClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClap
  Clap

  Lepo je če deliš
  #6768
  strelka
  Participant

  Jakob ali lahko bolj razumljivo tole poveš..nam običnim ljudem.
  Na koga to apelira..na uradno medicino-kao strokovnost pa tko naprej ..na kvazi duhovnost …torej na kaj?
  Jaz te čist nič ne razumem.

  strelka2010-11-13 16:39:27

  Lepo je če deliš
  #6773
  Katka
  Član

  Najbrz je hotel s tem povedati, da je duhovnost predraga…pa da smo vsi ustvarjeni kot nekaj enkratnega, da je v bistvu brez zveze, da placujemo za svoje spreminjanje veliko denarja, ker smo, pac kar smo…Tudi ce se ne vem kako spremenis…si ti vedno ti…in jaz sem vedno in bom tudi ostala jaz…

  Lepo je če deliš
  #6776
  BAD-BOY
  Participant

  strelka wrote:
  Jakob ali lahko bolj razumljivo tole poveš..nam običnim ljudem.
  Na koga to apelira..na uradno medicino-kao strokovnost pa tko naprej ..na kvazi duhovnost …torej na kaj?
  Jaz te čist nič ne razumem.

  Me veseli, da nisem edini. LOL

  Lepo je če deliš
  #6781
  Anonimnež
  Nedejavno

  Katka wrote: da je duhovnost predraga……

  hehe zgleda da ni dokler je tako veliko zanimanje bo seveda tudi ustrezna ponudba,duhovnost je velik biznis imejte tudi vi kaj od tegaa LOLWink
  seveda more it vsak sam skozi te izkušnje da uvidi da tega ne rabi in mora samo živeti tukaj in zdaj in sprejemati kar mu pride na pot.
  Lepo je če deliš
  #6783
  Katka
  Član

  Zgleda tako, da je duhovnost postala ena modna muha…se sprasujem, ali je pri ljudeh res taksna zelja spoznati sebe in namen ali pomen bivanja …Smile….tako ali tako pa se ne moremo prehitevati…pa preskakovati svoj duhovni razvoj …meni osebno pomeni duhovnost notranji mir, zavedanje da sem tukaj in zdaj, neobsojanja, pac jemati druge taksne kot so, poslusati in gledati …s srcem..pa se ne obremenjujem na kateri stopnji duhovnega razvoja sem…pa kaksna je moja zavest..

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.