Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

#8833
tadej pretner
Moderator

Nataša wrote:

Tadej, glede tega nisem tako prepričana. Moji starši so bili svoj čas komunisti, zato cerkve še ovohat nisem smela, skratka vzgojena sem bila popolnoma ateistično, in tudi kasneje me ni nikoli zanimalo karkoli na temo krščanstva recimo. No, kasneje, ko sem začela z delom na sebi, je bilo presenečenje toliko večje, ko sta se mi med meditacijami začela intenzivno prikazovati Jezus in Marija in mi takrat dala marsikateri napotek. V začetku sem se branila sto na uro, ker mi je bilo to povsem tuje, no potem sem popustila in preprosto poslušala. Marsikatera od stvari, ki mi je bila takrat predana, mi je postala jasna šele danes in šele zdaj se počasi približujem stvarem, s katerimi takrat niti približno nisem vedela, kaj narediti, nanašale pa so se v veliki meri na mojo prihodnost. Sicer pa se mi zdi tudi povsem možno, da sem zgolj komunicirala z enim od vidikov same sebe, ki je izražen v obliki Marijine ali Kristusove zavesti.

Nataša, del programov vstopa v nas neposredno, skozi komunikacijo/učenje, del vizualno (skozi podobe, simbole, filme), del na nezavedni ravni skozi t.i. polje kulture … Ni pomembno, če si bila vzgojena ateistično. Pomembno je, kaken vtis so naredile nate različne zgodbe, simboli, filmi, oziroma v kakni meri si se na polje kulture priklopila nezavedno.
Tudi jaz sem bil vzgojen ateistično (moto vzgoje moje vrle pokojne stare mame, pri kateri sem odračal, je bil – tako komuniste kot cerkvene pusti pri miru; niti eni niti drugi niso kaj prida), ko sem hodil v četrti razred, pa me je bilo celo strah iti v cerkev gledati jaslice (zdela se mi je temačna in hladna). Še danes mi daje križ z Jezusom kje v naravi prej neprijetne kot pa prijetne občutke, pa sem v enem obdobju vendarle večkrat sanjal, kako se s križem v roki borim proti zlem silam.
Poleg nezavednega dela sem dobil kup sporočil o krčanstvu prek simbolov (arhetipski simboli delujejo na dveh ravneh – na eni na vse enako, delovanje na drugi pa je povezano z razumevanjem simbola), slik, filmov o Drakuli, pogovorov, ki sem jih hote ali nehote slišal … In enako tudi ti. Na astralni ravni so pa itak kreirane podobe vseh, na katere ljudje intenzivno mislijo, ne glede na to, ali so kdaj obstajali ali ne, tako da tudi za ateista krščanska vizija ni poseben problem.

Nataša wrote:

Mislim, da je Osho enkrat izjavil, da dvomi v obstoj čaker, oziroma da jih ni v njegovi realnosti, tako da je tudi to lahko predmet debate v zvezi z mentalnim konstruktom.

Obstaja dovolj newtonovskih dokazov o obstoju čaker. Nekaj sem jih omenil/opisal celo v knjigi Celostna bioterapija. Popolnoma pa se strinjam, da za osebno rast delo s čakrami ni potrebno. Tudi sam jih bolj ali manj uporabljam zgolj kot indikator za razumevanje stvari, ki se jih potem lotim drugače, ne prek kakršnegakoli energijskega oživljanja čaker.

Lepo je če deliš