Reply To: Prehrana za krepitev imunskega sistema

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Prehrana za krepitev imunskega sistema Reply To: Prehrana za krepitev imunskega sistema

#14345
glas
Participant

skipper wrote:
Heh, kje pa dobi veganc vse esencialne aminokisline? :) V veganski prehrani jih (če se prav spomnim s faksa) 6 fali (mogoče celo 7) od 24/25tih.

Verjetno na vašem faksu niso vedeli kaj veganska prehrana sploh je.. Smile
Večina misli, da je to pač sadje in zelenjava.. Koliko je beljakovin v raznih žitih in stročnicah (če malo zračunaš..).. pa če prišteješ seitan, tofu.. če uživaš spirulino (ki so skoraj same aminokisline..), konopljine beljakovine,.. pa obilje oreščkov (orehi, lešniki, indijski, brazilski, mandlji, … moj omiljeni spisek Wink) drugače pa gre veliko tudi za kombinacije živil, če daš skupaj riž in stročnice, se esencialne beljakovine od riža in stročnic sestavijo v ravno pravo kombinacijo, kot je sestava človeških beljakovin za popolno absorbcijo! Pa še kake druge kombinacije obstajajo, če se poglobiš v aminokisline živil.. ker ne gre le za to da vsem živilom ”manjkajo” iste esencialne aminokisline, gre za to, da v enih živilih so ene, v drugih druge, če jih lepo skombiniraš dobiš boljši izkoristek kot pri mesu..
Pa ne da se mi iti ta trenutek še v katere druge detajle makrobiotike.. Kaj je dejansko esencialno ali ne pa je itak še dooolga tema za sebe.. telo obvlada še kaj druga kot znajo povedati na faksu, zna izdelati tudi ”esencialno”, ampak to je za stroko še pač področje neznanega, žal! Tudi šola, ki jo študiraš v ”univerzi vesolja”, ti lahko nudi več, kot ti trenutno žal ponudijo na faksih..
Wink

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”