Reply To: Politika-usoda naroda

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Politika-usoda naroda Reply To: Politika-usoda naroda

#20093
Ceres
Participant

Na trenutke o politiki rada razpravljam, je pa res, da me vedno manj zanima. Glede na ta forum vseeno ne bi šla v podrobnosti… bolj sem se mislila držati splošne debate o usodi naroda… pa naj vseeno povem še to.

Mesta v upravi in nadzornih svetih državnih bank so še kako stvar politike, pravzaprav so še veliko bolj zaželena od ministrskih mest in do njih so prišli ljudje, ki so bili v strankarskih hirearhijah višji kot ministri, da ne rečem državni sekretarji. Minister za finance ima vpliv na to, kdo bo predsednik neke državne banke samo toliko, kolikor ima politične teže.. je predsednik stranke, pa še to npr. je imel Bajuk samo omejen vpliv (o vsem je odločal Janša).. gre za ime, ki se uskladi na koalicijskih kadrovskih pogajanjih – in to v neformalnem delu. Na teh pogajanjih pa sedi zelo zanimiva druščina…vsekakor večini ljudi nepoznani obrazi, vsekakor pa o teh mestih in tudi njihovih dejanjih odloča neposredno politika. V času LDS je bil glavni kadrovnik Golobič, v času Janše Petek, v času Pahorja pa je vladal kaos, in so si različni lobiji razdelili pogačo. Trenutno si pogačo režejo Jankovič, Jamnik in Golobič. In bitka med njimi je menda kar realna.

Kar se tiče Bratuškove… njo je na visok položaj v MF pripeljal Bajuk, Križanič jo je obdržal in jo predlagal v nadzorni svet NKBM – ni pa tam bila predsednica NS. Kar se mene tiče je nenapisan list….dokler se ne bo jasno distancirala od Jankoviča (pa ne navidez) je ne morem jemati resno.

Zdaj se pa res poslavljam od te teme, ker me na tem forumu vseeno veliko bolj zanimajo druge stvari.

Srečno.

Lepo je če deliš