Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Halooohahahhahaha…..
hahaha…….kva dogaja…….hahahaha……evo….jst jo uživam ob mojem prasketajočem in toplem gašperčku…..moj pesjanar pa drnjoha na tleh čez celo dnevno sobo…..hahahahha…hahahaha…
No, pa sem se umešala mal u guno debato psi na forumu……sej, v take podforume se pač lahko umešam in po svoje preprosto sprašujem, kar mam pač za vprašat…..hahahaha…….ne smem pa s svojimi preprostimi vprašanji kao mešat štrene v tazaresnih duhovnih debatah……ker se pač ne grem nekih tehnik, po katerih se človek prikljaplja na kao višjo inteligenco oziroma pada u praznino…….oziroma išče vzroke za svoje težave v prejšnjih inkarnacijah……hahahaha……sej, zdej jst razumem, da je duhovnost nekaterim poklic in drugim zanimanje za poklic……in spet nekomu mogoče čist po domače povedano moda……hahahaha….hahahaha……meni osebno pomeni vsakdanje življenje…..hahahaha……in moje vsakdanje življenje je tut sestavljeno iz raznovrstnih tehnik…..od vožnje z avtom, tut kuhanje je svoja tehnika…..pa sesanje…..pa je treba znat uporabljat tut bankomate, pa vse te tehnične stvari…..hahahaha….hahahaha…….matr, bilo kuda, tehnika se izvaja svuda…….hahahaha….hahahaha…….drgač se pa čist strinjam z Budom, ki je reku, da je najvišja vrednota človekovo bivanje in, da je človek svoj gospodar in nobeno drugo bitje ali višja sila ne vlada nad njegovo usodo….in, da ima človek sam moč, da se z lastnim trudom osvobodi vsakršnega suženjstva svojemu egu……hahahaha…..hahahaha……in, da je osvobajanje bitja odvisno od njegovega razumevanja “resnice” . Buda pravi, da je vsakdo odgovoren za svojo srečo ali nesrečo. Kdor bo znal v sebi odkriti vezi, ki določajo brezmejno povezanost vzrokov in posledic, bo prekinil peklensko kroženje in dosegel osvoboditev…….bravo Buda …….hahahaha…..hahahaha……in te vezi za moje pojme človek ne more odkrivati drugače, kot, da se gre samospoznavanje v vsakdanjem delovanju, kar pa meni ne pomeni iskanje vzrokov, temvč razpoznavanje svojega mehaničnega delovanja, tako čustveno, kot miselno……hahahaha…..ma, ja, verjeten spet nakladam……hahahaha….hahaha…….
Draga zmejeslovka, kar se tiče filozofov sem največ prebrala na različnih sajtih in si kaj tut izpisala, ena takih sajtov je zofijin.net……hahaahaha……hahaha….pa tut po hrvaških sajtih sem jo harala……hahahaha….hahahahaha……sem pa dobila pred dnevi zelo zanimivo knjigo, tudi napisano v prijetnem, praktičnem in preprostem jeziku, mogoče celo rahlo humorističnem…..hahahaha…..in sicer je naslov : Vse, kar moramo vedeti od nemškega pisatelja Dietrich Schwanitz…….knjiga je precej obilna…hahahaha….. in obravnava zgodovino, literaturo, likovno umetnost, glasbo, filozofijo, jezik, pisavo……matr, knjiga je dobra in preprosta, pa še nasmejem se zraven…….hahahaha….hahahaha…..pisatelj naprimer pravi, da sta marksizem in psihoanaliza združeno ustvarila feminizem……bravo in razumljivo…..hahahaha…..in nadalje pravi, da je psihoanaliza imela še neki drugačen recept za uspeh na trgu, kakor pa marksizem : sama je ustvarjala probleme, za reševanje katerih se je potem ponujala. Nadalje pravi, da čim bolj se je psihoanaliza širila, tem več naročil je dobivala. Bila je kakor pijača, ki sproža žejo- nekakšna samoreproducirajoča se potreba, skratka mamilo. Po njihovi socialni funkciji je torej psihoanalitike mogoče primerjati z narkomansko mafijo – ustvarjajo potrebo, ki jo potem naredijo za vir svojih prilivov…..hahahaha…..hahahaha…..hahahaha….
slišmo